Swissborg (CHSB) achtergrondafbeelding

Swissborg (CHSB) Review | Investeren, traden & rente

Crypto kopen tegen de laagste prijzen, rente verdienen op je crypto en het daarna weer verkopen tegen de hoogste prijzen? En dat allemaal op een veilige en transparante manier via je mobiele telefoon? Dat is wat het Zwitserse Swissborg (CHSB) mogelijk maakt.

Swissborg is een op blockchain gebaseerd vermogensbeheerplatform dat zijn gebruikers de benodigdheden en infrastructuur biedt om het beste te halen uit hun cryptocurrency-investeringen. 

Het doel van dit project is om een gebruiksvriendelijk platform te creëren dat gebruikers ervan steunt in het verkennen van de nieuwe financiële wereld van cryptocurrencies. De oprichters van Swissborg zagen dat er een enorme behoefte was aan een dergelijk platform, omdat crypto vaak ingewikkeld en omslachtig is. Swissborg wilt dit probleem met beide handen aanpakken.

Dit verhaal hebben we al wel vaker gehoord, dus vroegen we ons af in hoeverre de Zwitsers – die toch wel enig aanzien hebben in de financiële wereld – dit probleem écht kunnen oplossen. In deze review lees je daarom alles over Swissborg en CHSB; van de roadmap tot aan de tokenomics tot aan het design, niks wordt weggelaten! Als klap op de vuurpijl volgt er nog een definitief oordeel over dit project, dus lees lekker mee.

Voordat we een duik in het diepe nemen, is het belangrijk dat je eerst nog de volgende disclaimer leest:

Hou er rekening mee dat de volgende uitleg over Swissborg én de toelichting hierop op geen enkele manier als advies opgevat mogen worden. De keuze voor óf en op welke manier je (crypto) wilt traden en welke keuzes je maakt qua investering ligt bij jou en bij jou alleen. Wij zijn geen financieel adviseurs.

Bekijk snel

 

Als je alvast een kleine indruk wilt hebben van Swissborg's marketing en hoe hun multi utility token (CHSB) in elkaar steekt, kan je onderstaand filmpje bekijken. Zelf vind ik het ergens toch wel prachtig hoe ze de link weten te leggen tussen de fijne Zwitserse zakmessen en hun eigen Swissborg coin.

 

Wat is Swissborg?

Swissborg is een op blockchain gebaseerd veilig vermogensbeheerplatform voor cryptocurrency investeringen. Het is de allereerste in zijn soort en zijn doel is om het proces van investeren in cryptocurrencies makkelijker te maken.

Integratie met de grootste cryptocurrency exchanges en een model waarbij de Swissborg community via referenda kan meebeslissen over de toekomst van het platform zijn van groot belang in het behalen van deze doelstelling. Zo maken ze het allereerst mogelijk om snel in-app crypto te kopen met euro's en de referenda moeten uiteindelijk zorgen voor een optimale gebruikerservaring.

Swissborg team 

Het Swissborg-project wordt aangestuurd door het bedrijf Swissborg Solutions OÜ, dat is opgericht in 2015 door Cyrus Fazel en Anthony Lesoismier. Hoewel het hoofdkwartier gevestigd is in Zwitserland, heeft het bedrijf op het moment van schrijven ook een kantoor in Estland en Engeland.

Momenteel bestaat het team van Swissborg uit 87 experts op verschillende gebieden met wel 20 verschillende nationaliteiten. Dat is niet zonder reden, want Swissborg omarmt het idee van een multicultureel bedrijf met acceptatie van elk soort mens, of het nou om seksuele oriëntatie, geslacht of kleur gaat.

Het lijkt er verder niet op dat Swissborg gestopt is met groeien, want als we kijken naar hun vacaturepagina zien we nog een heleboel jobs openstaan.

Swissborg ICO

De Initial Coin Offering (ICO) van Swissborg startte op 7 december 2017 en eindigde op 10 januari 2018. Hierbij zijn in totaal 535 miljoen CHSB-tokens verkocht tegen een prijs van $ 0,10 per stuk. Met deze ICO is in totaal dus $ 53,5 miljoen opgehaald.

In totaal hebben 24.000 mensen uit 149 verschillende landen geïnvesteerd destijds. Na de ICO kregen CHSB-holders al snel een belangrijke keuze voor hun kiezen door middel van een referendum. Hierin werd namelijk gestemd of de Swissborg Wealth App eerst voor de PC of voor de mobiele telefoon ontwikkeld moest worden.

Swissborg Wealth App

De Swissborg Wealth App is hét fundament van het Swissborg-project. Deze app biedt mensen de mogelijkheid om een crypto portfolio op te zetten en te beheren. Zonder app is er dus ook geen vermogensbeheerplatform. 

Nu is het zo dat deze app vandaag de dag nog niet beschikbaar is voor de desktop, omdat bij het eerste referendum is besloten dat de mobiele telefoon voorrang heeft. De Swissborg Wealth App is momenteel dus alleen te downloaden voor iOS en Android.

Overigens moet de Wealth App niet verward worden met de Community App. De Community App is een tweede app waarmee mensen CHSB-tokens kunnen verdienen door bij te dragen aan het vergroten van de Swissborg community.

Hieronder lees je meer over de 5 belangrijkste features van de Swissborg Wealth App!

Design

Het eerste wat ons opviel na het downloaden van de app is de prachtige, gebruiksvriendelijke en overzichtelijke interface. De kracht zit hem hier ook in het simpele design, wat weer bijdraagt aan de versimpeling van het investeren in crypto. 

Image
Swissborg interface
User interface van de Swissborg Wealth App. Bron: Swissborg.com

 

Hier zie je de combi van zwart en groen die Swissborg die heel typerend is voor Swissborg, ziet er erg gelikt uit, maar als je toch liever wat anders hebt is er ook de light-modus. Toch zijn wij meer onder de indruk van het elitaire zwart/groen... Maar goed, nu is het tijd om wat inhoudelijker te worden.

Smart Engine

De Smart Engine zorgt ervoor dat gebruikers van de Wealth App op elk moment toegang krijgen tot de beste liquiditeit en prijzen die beschikbaar zijn in de cryptomarkt. De Smart Engine analyseert honderden handelsparen in een mum van tijd door verbinding te maken met en te zoeken naar alle belangrijke cryptocurrency exchanges. Hierdoor kan het de beste prijzen aanbieden voor het kopen of verkopen van de ondersteunde fiat- en cryptovaluta's.

Live token analysis

Voor elke ondersteunde cryptovaluta is er in de Wealth App een live analyse te vinden. Allereerst kan je in deze sectie al het laatste nieuws van desbetreffende crypto vinden, maar ook is er een uitgebreide technische analyse te vinden die zich continu ververst.

Deze analyse is opgesplitst in een Cyborg Predictor, een Swissborg Indicator en het Community Sentiment, die alle drie bullish of bearish kunnen zijn.

De Cyborg Predictor gaat over de voorspelde prijsbeweging voor de komende 24 uur en is dus handig om naar te kijken voor voorspellingen over de korte termijn. Dit is een ideaal middel voor daytraders

De Swissborg Indicator kijkt meer naar de medium termijn door indicatoren zoals de RSI, de MACD, de Bollinger Bands en de algemene trend mee te nemen. Dit is een ideaal middel voor swingtraders.

Het Community Sentiment geeft de ratio van het aantal aankopen en verkopen in de Wealth App aan in de afgelopen 24 uur. Hiermee kan dus worden bekeken of mensen over het algemeen aan het kopen of verkopen zijn, wat uiteindelijk ook veel invloed op de prijs heeft.

Image
Swissborg live token analysis
Swissborg Live Token Analysis. Bron: Swissborg.com

 

Smart Yield

Als de vorige 2 features je niet al omver hebben geblazen, dan zal het concept "Smart Yield" dat wel doen. Dit is een van de nieuwste toevoegingen aan de Swissborg Wealth App, maar heeft er nu al voor gezorgd dat gebruikersaantallen de lucht in zijn geschoten.

Om even terug te komen op rente verdienen met je crypto, Smart Yield maakt dit mogelijk. Het enige wat je hoeft te doen hiervoor is cryptocurrency storten in de yield wallet en je ontvangt dagelijks een rente hierover. Op het moment van schrijven kan je alleen rente verdienen op USDC en CHSB, maar ETH, BNB en BTC zijn ook al aangekondigd.

Nu is dan het moment gekomen dat je je even stevig moet vastplanten in je stoel, want de rentes die Swissborg aanbiedt zijn enorm! De rentes verschillen per dag, maar op een goede dag kan je tot wel 31,22% rente (op jaarbasis) pakken op USDC. Op Ethereum is ook al een rente aangekondigd die oploopt tot 15%. Dat is echt HUGE, maar let op:

Dit zijn rentes die je krijgt als je een premium member bent, in andere gevallen krijg je ook rente, maar minder. Later in deze review lees je wat premium inhoudt.

Als je nou benieuwd bent hoe Smart Yield precies in elkaar zit, kan je hier meer lezen.

Veiligheid

Omdat SwissBorg de gevaren van hackers begrijpt, hebben ze de beveiliging van de Wealth App en het geld van de gebruikers als topprioriteit gesteld. Daarom hebben ze zwaar geïnvesteerd in beveiligingspraktijken, waaronder MPC-cryptografie, platformstresstests en het maken van geavanceerde beveiligingssoftware. Als gevolg hiervan is de Wealth-app stabiel en sterk, en blijft hij veilig voor zowel hackers als bugs, zodat het geld van de gebruiker altijd veilig is.

De Swissborg multi-utility token (CHSB)

Swissborg geeft gebruikers de kans om meer dan alleen gebruiker te zijn door middel van hun Multi-Utility token CHSB. Deze token maakt het voor gebruikers mogelijk om ook daadwerkelijk bij te dragen aan en te profiteren van de groei van het ecosysteem.

Image
Swissborg multi utility token CHSB
Utilities van de CHSB-token. Bron: Swissborg.com

 

Stemrechten

CHSB-holders kunnen bijdragen aan de ontwikkeling en groei van het platform door te stemmen in referenda. In het verleden werden er bij het vasthouden van CHSB extra RSB-tokens gegenereerd, die als stemtokens werden gebruikt in een referendum, zoals bijvoorbeeld het referendum of er eerst een mobiele app of desktop app ontwikkeld moest worden.

Hoe meer CHSB je vasthield, hoe meer RSB-tokens je kreeg en dus hoe krachtiger jouw stem was. Naast het helpen bepalen hoe de toekomst van Swissborg eruit zou zien werden gebruikers ook beloond voor hun participatie in een referendum.

Inmiddels is er al een tijd geen referendum geweest, maar er wordt gewerkt aan een nieuw stemsysteem. Uiteindelijk is het de bedoeling dat Swissborg op deze manier volledig gedecentraliseerd wordt.

Premium

We hadden het er al eerder over, maar om een premium status in de app te verkrijgen is de CHSB-token onmisbaar. Er moet een x aantal CHSB-tokens voor een bepaalde tijd worden vastgezet in ruil voor bepaalde voordelen. Hoe dat precies zit lees je hieronder!

Genesis Premium vs. Community Premium

Op het moment van schrijven is er 1 soort premium status, Genesis Premium. Om deze status te verkrijgen moet je 50.000 CHSB-tokens een jaar lang staken. Dat betekent dat je ook een jaar lang niks met die tokens kan doen en er ook geen rente over kan verdienen. Er is wel een bijzondere uitzondering voor ICO-investeerders, namelijk: ICO-investeerders hoeven slechts 5.000 CHSB-tokens te staken.

De Genesis Premium status kon maar verkregen worden tot 11 maart 2021. Na deze datum zal deze status nooit meer verkrijgbaar zijn. Op deze manier wilt Swissborg zijn early investors belonen. Ook krijgen zij een NFT die mogelijk in de toekomst verhandelbaar is, zodat deze status verkocht kan worden.

Eind maart 2021 wordt echter de Community Premium gelanceerd. Om deze status te verkrijgen moet je slechts 2.000 CHSB-tokens een jaar lang staken. Ook nu kan je een jaar lang niks met die tokens doen en kan er ook geen rente over verdiend worden. Je kan je wel voorstellen dat de voordelen van Community Premium ook minder zijn, aangezien het aantal benodigde tokens een stuk lager is.

De voordelen

De voornaamste voordelen van beide soorten Premium zijn een aanzienlijke vermindering in transactiekosten die je betaalt op het Swissborg-platform en een hogere rente die je ontvangt op cryptovaluta. In de afbeelding hieronder zie je een vergelijk tussen "Standard", "Community Premium" en "Genesis Premium".

Image
Swissborg premium
Een vergelijking tussen de verschillende Swissborg statussen. Bron: Swissborg.com

 

Protect & Burn

Met Protect & Burn beloont Swissborg de lange termijn investeerders door kooporders voor de CHSB-token te plaatsen als de prijs omlaag gaat en deze gekochte tokens te "verbranden".

Op deze manier wordt de prijs van de token beschermd en wordt de tokens zelfs nog schaarser, want het verbranden van de gekochte tokens houdt in dat deze tokens compleet verdwijnen uit het ecosysteem. Hierdoor neemt het totale aanbod af, terwijl de vraag ook nog eens toeneemt omdat de tokens eerst gekocht moeten worden.

Elke maand gaan 20% van de transactiekosten die gemaakt zijn op het Swissborg-platform naar een reserve. Als de prijs van CHSB dan bearish dreigt te worden, worden er vanuit deze reserve tokens aangekocht zodat de prijs beschermd wordt.

Nadien worden alle tokens op een transparante wijze verbrand.

Roadmap van Swissborg

Ook Swissborg moet er aan geloven, maar een roadmap is essentieel voor investeerders en het team zelf om een goede toekomstvisie te hebben. Aangezien de cryptowereld zich zo hard ontwikkelt en er alsmaar meer concurrentie op de markt bijkomt, staat de ontwikkeling van het platform ook centraal voor Swissborg.

Een aantal punten waarop Swissborg zich wil ontwikkelen zijn:

  • Toevoegen van nieuwe cryptocurrencies
  • Ervoor zorgen dat je rente kan verdienen op elke ondersteunde cryptocurrency
  • Nog meer veiligheid
  • Meerdere Premium tiers
  • Price alerts

Maar er staat nog veel meer gepland. De gehele Swissborg roadmap kan je hier vinden!

Conclusie

Dan is het nu toch echt tijd voor een definitief oordeel over Swissborg. We hebben eerst gekeken naar de oprichting van Swissborg en het team. Daarna hebben we gekeken naar de Swissborg Wealth App met al zijn features en niet te vergeten de benzine van het platform: CHSB. Allerlaatst hebben we een kijkje geworpen op de toekomstplannen van Swissborg.

Al met al moeten we concluderen dat die Zwitsers toch wel verdomd goed op weg zijn om hun doelstelling – namelijk het versimpelen van investeren in crypto – te behalen. Niet alleen maken ze het makkelijk, duidelijk en overzichtelijk, maar dit doen ze ook op een veilige en transparantie manier.

En als die mooie slagroomtaart nog niet af was, gooien ze er ook nog een paar overheerlijke kersen bovenop in de vorm van een TA-tool, lage fees en reusachtige rentes door middel van een Premium status en stemrecht over de toekomst van het platform.

Natuurlijk betekent dit allemaal niet dat het project gegarandeerd zal slagen. Er zijn nog een heleboel hordes op de weg voor Swissborg en we moeten maar zien of ze ze allemaal weten te ontspringen. Verder hebben ze te maken met sterke concurrenten, zoals Celsius Network (CEL), Nexo (NEXO), Crypto.com (CRO) om maar op te noemen. 

Wij zijn zeer benieuwd hoe dit platform zich verder zal ontwikkelen, met alle positieve energie en de bijzondere manier van marketing die het Swissborg team met zich mee brengt. Maar één ding is zeker, je geld parkeren bij de Zwitsers is tot nu toe nog nooit een slecht idee geweest..

Wil je graag met anderen overleggen of zij al ervaring hebben met de Swissborg Wealth App of andere interessante projecten? Start dan een discussie in de Crypto Facebookgroep of het Crypto Forum. Laat het ons ook weten als je zelf interessante ideeën hebt over een blog-onderwerp. Wie weet schrijven we de volgende keer wel voor jou!

Achtergrond afbeelding door: AndreyO/Shutterstock


Starten met crypto en geen idee waar je moet beginnen?

Kom dan naar onze gratis Online Bitcoin Training!

Bekijk hier wat je gaat leren!

Image
Online Bitcoin Training van allesovercrypto

 

 

 

Alle uitingen van AllesOverCrypto, waaronder begrepen alle producten (o.a. Crypto Signalen en de Crypto Masterclass), berichten en e-mails, zijn de professionele mening van AllesOverCrypto en kan op géén enkele wijze worden opgevat als een persoonlijke uitnodiging, een advies of enige aanbeveling om tot aankoop van één of meer cryptovaluta over te gaan en daarin te beleggen. AllesOverCrypto is geen financieel adviseur en beoogt dat uitdrukkelijk ook niet te zijn.

De uitingen van AllesOverCrypto hebben uitsluitend een educatief karakter en kunnen op geen enkele wijze als financieel, juridisch of fiscaal advies worden opgevat. AllesOverCrypto is geen financieel, juridisch- en/of fiscaal adviseur. Er komt geen adviesrelatie tot stand tussen jou en AllesOverCrypto.

De door AllesOverCrypto gepresenteerde informatie is door haar met de grootste aandacht en zorg samengesteld. AllesOverCrypto kan echter niet instaan voor de juistheid en/of volledigheid ervan. Het gebruik van deze informatie gebeurt op jouw eigen risico. Je dient ervan bewust te zijn dat de gepresenteerde informatie, mede door de snelheid waarmee de cryptomarkt zich beweegt, al snel achterhaald is dan wel kan zijn. Wees hiervan bewust bij het bestuderen van de informatie. Daarnaast wordt uitdrukkelijk verzocht de informatie zelf te verifiëren.

Eenieder die in één of meer cryptovaluta wil beleggen dient zijn/haar eigen onderzoek te doen alvorens een beslissing te nemen tot aan- of verkoop van cryptovaluta. AllesOverCrypto is op geen enkele wijze bij dit proces betrokken. Uitsluitend jijzelf bent verantwoordelijk voor jouw eigen aan-en verkoopbeslissingen. Het aankopen van cryptovaluta brengt vanwege de aard van het product en de volatiliteit van de cryptomarkt grote risico’s met zich mee. Deze risico’s zijn zo groot dat het zelfs mogelijk is je hele aankoopbedrag te verliezen. Koop dus geen cryptovaluta die je niet kunt veroorloven te verliezen.