NFTs
25/2/22

Stoner Cats - De complete handleiding

Stoner Cats - De complete handleiding
Ethereum
eth

Snel €10 verdienen?

 1. Maak een account aan
 2. Stort 10 euro
 3. Je ontvangt direct €10 extra!
Start direct bij
Bitvavo

Stoner Cats is een animatieserie. Het is een grappige pilot, die wordt opgebouwd door beroemdheden, zoals Mila Kunis, Ashton Kutcher, Seth MacFarlane & meer. Het gaat over katten die door het leven gaan als een familie, onder de leiding van Ms. Stoner (Jane Fonda). Ze zijn meer stoned dan bij de tijd, dus ze maken alle bestaande problemen alleen maar groter. De show kun je alleen maar bekijken, wanneer je een unieke NFT bezit. Een Stoner Cats NFT biedt je exclusieve toegang tot de show én allerlei specials. Lees je mee?

Bekijk snel

Wat is Stoner Cats?

Stoner Cats is een korte animatieserie, die uitsluitend voor volwassenen toegankelijk is. Niet via een abonnement of via een exclusieve socials groep, maar via een bepaalde NFT aan te schaffen. Say what? Yes, deze Stoner Cats serie kun je enkel bekijken, wanneer je een collectible Stoner Cat NFT in jouw bezit hebt. 

Deze NFT's financieren de mini-pilot en alle inhoud to be. De show draait om vijf huiskatten, die op mysterieuze wijze een bewustzijn krijgen. Dankzij hun hogere bewustzijn realiseren ze zich dat hun eigenaar, waar ze gek op zijn, gered moet worden uit enkele gevaarlijke situaties.

In onderstaande video zie je Mila Kunis, die vertelt over haar eerste stappen in de wereld van crypto en NFT's:

Wat zijn NFT's?

Voordat we dieper ingaan op dit toffe, unieke project, duiken we wat dieper in de wereld van NFT's. Mijn collega Gijs heeft een uitgebreide blog over passief inkomen opbouwen met NFT's geschreven, dus misschien vind je het interessant om daar een kijkje te nemen. 

NFT staat voor non-fungible token. Dit is dus simpelweg een token, die uniek is en onvervangbaar. Er bestaat maar één exemplaar van, waardoor iets schaars is en veel waard kan zijn of worden. Let op: dit betekent niet dat je rijk wordt door klakkeloos wat non-fungible tokens aan te schaffen. Doe altijd goed je onderzoek, verken de markt en wees je bewust van de risico's!

Goed, waar waren we gebleven? Een NFT kun je vergelijken met een vliegticket, zoals mijn collega al omschrijft. Er zijn heel wat mensen die net als jij naar dat tropisch eiland vliegen, maar alleen jij hebt dat ticket voor die specifieke stoel, met jouw naam erop. 

Waarom is een NFT anders dan een 'normale' token? 

Betaal jij in de winkel met een briefje van tien en krijg je later een briefje van tien terug, dan is de waarde gelijk. Je kunt echter wel geloven dat je echt niet exact hetzelfde biljetje als je eerder uitgaf weer terug ontvangt. Zo werkt het ook met cryptocurrencies. 

Stel, ik stuur nu één Bitcoin (BTC) naar jou en jij stuurt mij volgende maand één Bitcoin (BTC) terug. Je hebt vast en zeker niet dezelfde coin letterlijk teruggekregen. Deze tokens zijn gebaseerd op het ERC-20 protocol. Non-fungible tokens daarentegen maken gebruik van het ERC-1155 of ERC-721 protocol. Dit protocol zorgt ervoor dat jij een uniek item in handen hebt. 

Stoner Cats on a mission

Stoner Cats stamt uit het tijdperk van voor de globale covid-pandemie. Drie doorgewinterde producers creëerden de show, die door Mila Kunis en Orchard Farm Productions werd ontdekt. Mila was direct verkocht en stelde voor om een gezamenlijk team op te bouwen. 

Na Hollywood op stelten te hebben gezet kwamen de meest creatieve mensen, getalenteerde animators en uiteraard de tech- en NFT-experts bij elkaar aan tafel te zitten. Oké, geen idee of ze echt aan tafel kwamen te zitten of dat het een digitale tafel was, you got me. 

De briljante geesten achter CryptoKitties waren ook part of the deal. Gezamenlijk zorgen ze voor een baanbrekend format, dat klaar was om gedistribueerd te worden. 

Waarom Stoner Cats?

Hierboven lichtte ik al even toe, dat je enkel de animatieserie kunt bekijken wanneer je één van de de bijzondere NFT's in jouw bezit hebt. De makers van de show geloven dat content creators en fans direct in contact zouden moeten kunnen treden, zonder alle 'bureaucratische onzin.' 

Dankzij blockchaintechnologie vinden wij dat er een nieuwe manier is ontstaan om dit te bewerkstelligen. Fans kunnen direct invloed uitoefenen op de inhoud van de show, waardoor ze onderdeel uitmaken van het creatieproces. Deze serie, én de NFT's, is voor het team achter Stoner Cats een manier om op onderzoek uit te gaan. Of zoals ze het zelf noemen: 'our hopeful science experiment.'

Ben jij klaar om mee te doen met de revolutie?

Over de show

Nu je weet hoe het globale plaatje eruitziet, is het tijd om te kijken naar de details van de show. Want hoe is de show tot stand gekomen?

De show werd ontwikkeld door drie 'industry veterans' en 'old sport' - ja, die laatste is een film reference. We hebben het dan over Chris Cartagena, Sarah Cole en Ash Brannon. Ash heeft elk frame van de pilot met de hand getekend en geanimeerd. 

Chris en Sarah pakte het op vanaf daar, waarna zij de bewerking op zich namen. Dit minuscule team heeft dus de gehele uitwerking gerealiseerd! De afleveringen na de pilot hebben ze echter niet alleen uitgevoerd, want daar kwam Ghostbot Studios uit San Francisco om de hoek kijken. 

Katten die wiet roken, that's it?

Een complete show gebaseerd op katten die wiet roken, is dat wel interessant? Well, i'm glad you asked! Het gaat niet alleen maar om de beesten die altijd stoned zijn. De speciale wiet zorgt er namelijk voor dat hun complexe persoonlijkheden de katten dwingt hun pas ontdekte vaardigheden in balans te brengen. Alles om hun adoptiefamilie bij elkaar te houden!

Iedere aflevering duurt slechts vijf tot zeven minuten, maar tot op heden is dat voldoende voor een enorme hype. 

Leuk idee, maar is dit niet klaar na 1 seizoen?

Nou, dat mogen we hopen van niet! De katten starten met problemen oplossen, terwijl dit leidt tot nog grotere problemen. Het eerste seizoen draait volledig om de buurt en het huis van Ms. Stoner. 'Na seizoen één is de wereld ons speelveld', aldus de makers. 

De tijd draait door en de karakters verkennen de wereld met een iets te grote invloed van het Darknet. Deze quote van de producers vond ik wel tof om te vermelden:

In this current age of technology and anonymity, how do we know whether our lives aren’t already being influenced/manipulated by pharmaceutically-enhanced weed-consuming sentient felines? But we’ll leave the questions to you.

De katten en hun person

Dit zijn de katten in de show en 'their person' on the other side:

 • Lord Catsington The Spirit Guide
  • Dit is de oude, dode kat van Ms. Stoner. Hij is het orakel van de club en deelt wijsheden uit zijn illustere vorig leven met Ms. Stoner. De persoon achter de kat is Vitalik Buterin;
 • Fefe The Alpha
  • Mila Kunis herself is Fefe. Slim, cynisch en extreem gedreven met een cat-do attitude;
 • Baxter The Hackster
  • Manlief van Mila, Ashton Kutcher, kroop in de kattenrol van Baxter. Hij is de zelfbenoemde burgerwacht op het internet. Een genie in hacken en online shoppen met korting;
 • Reginald The Sophisticat
  • Seth MacFarlane - je weet wel, van Family Guy, speelt met Reginald de tweelingbroer van Dave. Hij is verfijnd en heeft een neusje voor goede wijnen en uitzonderlijke kaasjes;
 • Dave The Free Spirit
  • Dave is het tegenovergestelde van de verfijnde Reginald. Seth spreekt de stemmen van beide personages in, maar Dave heeft zijn oog vooral laten vallen op voortreffelijke Muncheez. De tijd verstrijkt en hij verandert langzaam in een 'tubby Tabby';
 • Hamilton The Bold
  • Chris Rock vertegenwoordigd Hamilton: de kat die 'little cat'-syndrome heeft. Hij is continu op zoek naar manieren om te overcompenseren, grappig toch?;
 • Ms. Stoner The Matriarch
  • Ms. Stoner is een moderne, progressieve 80-jarige, die iedereen die ze ontmoet opvrolijkt. De amazing Jane Fonda vertolkt deze bijzondere rol. 

Afleveringen Stoner Cats

Op de website staan tot nu toe twee aflevering 'online.' Uiteraard kun je alleen toegang krijgen door aanschaf van de bijzondere NFT's, dus je kunt niet even inloggen en kijken. Wil je weten hoe de stijl is? Hieronder heb ik beide trailers voor je geplakt:

 

De eerste aflevering draagt de titel 'Stoned Awakening' en de tweede heet 'High Score'. Afleveringen drie tot en met zes staan nog op 'coming soon', dus ik denk dat je nog even geduld moet hebben, mocht je geïnteresseerd zijn. 

Afleveringen stoner cats

 

What about Stoner Cats NFTs?

Nou, als je nu nog niet enthousiast bent, dan weet ik het ook niet meer! Laten we specifiek in deze NFT's duiken. In de eerste instantie zullen er 10.420 Stoner Cats NFT's zijn. Naarmate bepaalde milestones worden behaald, zullen er nieuwe afleveringen worden gemaakt. 

Voor ieder primair karakter dat ter zijner tijd wordt geïntroduceerd in de show, zullen ze 1000 nieuwe NFT's uitbrengen. Ze denken in de komende 4-5 episodes zo'n drie nieuwe karakters te introduceren, wat dus neerkomt op 3000 nieuwe Stoner Cats NFT's. 

Honderd van deze non-fungible tokens zullen worden achtergehouden om aan de makers van de show te geven, evenals community giveaways. 

Roadmap

De complete roadmap kun je hier bekijken, maar dit zijn in grote lijnen de milestones:

 1. 01% sold - voordelen voor co-creatie & community;
 2. 10% sold - om de week community calls;
 3. 20% sold - de eerste 2000 tokens ontvangen een speciale POAP-token;
 4. 50% sold - iedere holder krijgt een unieke filmposter van seizoen 1;
 5. 65% sold - co-creatie & unieke toegang - recht op behind-the-scenes!;
 6. 70% sold - speciale giveaways, waaronder gesigneerde collectibles;
 7. 75% sold - speciale merchandise voor holders en extra afleveringen binnen seizoen 1;
 8. 80% sold - co-creatie en stemmen als token holder;
 9. 90% sold - sponsorship nft's die enkel gewonnen kunnen worden door token holders;
 10. 100% sold - ontwikkeling van een DAO voor holders.

In 2021 kwam Stoner Cats in de publiciteit, omdat er maar liefst 8 miljoen dollar werd binnengehaald. 

With great flower comes great responsibility.

Waar kun je een Stoner Cats NFT kopen?

De NFT's kun je kopen op de openbare marktplaats voor NFT's: OpenSea. De eerste serie is al verkocht, maar je kunt altijd de beschikbare items op het platform bewonderen en wellicht aanschaffen. 

Iedere non-fungible token is algoritmisch gegenereerd door 200+ verschillende kenmerken te combineren. De zeldzaamheid varieert uiteraard, maar er zijn zes categorieën beschikbaar:

 • Eyes (ogen);
 • Expression (uitdrukking);
 • Collar (halsband);
 • Left side (linkerzijde);
 • Right side (rechterzijde);
 • Accessories (accesoires).

Daarnaast zijn er ook ongelooflijk zeldzame NFT's met een limited edition karakter verkrijgbaar. 

Hieronder zie je een kleine impressie van de beschikbare items:

Stoner cats opensea

 

De bodemprijs bedraagt op het moment van schrijven (25 februari 2022) 0.23Ξ wat gelijk is aan € 534,10. Daar hoef je dus geen miljonair voor te zijn.

Social media

Op social media vind je ze op Discord en Twitter. Op Discord hebben ze een community van ruim 15.255 leden. Wil je ook sparren en op de hoogte blijven van de nieuwe features? Dan kun je hier lid worden van de Discord-groep. 

Op Twitter hebben ze 32.500 volgers en zijn ze behoorlijk actief. Er worden leuke berichtjes geschreven namens Ms. Stoner, dus echt grappig om te volgen.

Conclusie

Stoner Cats lijkt dus gewoon een nieuw succes te worden en door de beroemde persoonlijkheden, zijn de verwachtingen hooggespannen. De prognoses zijn positief en er is al ruim 8 miljoen opgehaald om een jumpstart te maken. Daarbij zijn de meeste NFT's in ronde 1 al verkocht en staan de eerste twee aflevering al online. Hoe de toekomst van de show eruitziet, zal de tijd ons leren, maar een combi van NFT's, crypto & humor; dat kan toch niet misgaan?

Heb je nog vragen over Stoner Cats of andere begrippen die in dit verhaal voorbij kwamen? In onze FAQ vind je makkelijk en snel de antwoorden. Wat ook handig werkt, is om je vraag + 'AllesOverCrypto' te googelen. De kans is namelijk groot dat we in het verleden al een artikel hebben geschreven over het onderwerp waar je graag meer vanaf wilt weten. Wil je verder praten over de Stoner Cats NFT's en de animatieserie? Meld je dan snel aan bij onze AllesOverCrypto Facebook groep! Hier staan onze crypto- en blockchainexperts klaar om jouw vragen te beantwoorden. Zie ik je daar?

Header image: Twitter Stoner Cats

Ontdek Alles Over Crypto

Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang wekelijks de nieuwste inzichten in de cryptowereld.

Je bent succesvol ingeschreven!
Oeps! Er is iets fout gegaan!