Skycoin cryptomunt achtergrond

Skycoin - Beginnersuitleg in 10 punten

Skycoin wordt gezien als een echte outsiders binnen de cryptowereld. Er wordt al sinds 2012 aan het project gewerkt, maar het grote publiek lijkt de cryptocurrency nog steeds niet ontdekt te hebben. Ze komen met een zeer innovatieve oplossing om het internet voor eens en voor altijd anoniem en decentraal te maken, zodat het eindelijk gebruikt kan worden waar het voor bedoeld is: 'de vrijheid van informatie'.

In deze beginnersuitleg leggen we je in 10 punten uit wat Skycoin is. Onderaan vind je een uitleg hoe je Skycoin (SKY) kunt kopen en de link naar ons uitgebreide artikel erover.

Meer geld verdienen met crypto? Download het gratis ebook met 12 tips!

Ja, ik ga akkoord. Hiermee ontvang ik ook regelmatig waardevolle tips!

Skycoin (SKY) uitgelegd in 10 punten

 1. Skycoin is een van de meest schaalbare oplossingen van dit moment. Het heeft een transactiesnelheid van 2 seconde en je betaalt geen transactiekosten(!).
 2. Er wordt al 7 jaar hard gewerkt aan de cryptocurrency. In 2012 verliet de founder van het project Bitcoin om aan zijn eigen project te beginnen en sindsdien heeft hij al veel voor elkaar gekregen.
 3. Het team bestaat dan ook uit echte cryptoveteranen. Alle drie de founders zijn al sinds de beginjaren betrokken bij cryptocurrency's en het team van Skycoin kan dan ook gezien worden als een van de meest ervaren teams binnen de cryptowereld.
 4. Als je SKY bezit, bezit je net als bij NEO een soort aandeel op de blockchain van het project. Dit is niet de enige overeenkomst met NEO, je krijgt ook dividend in de vorm van Coin Hours. Voor elk uur dat je een Skycoin in je wallet hebt staan, krijg je 1 Coin Hour.
 5. Skycoin wil echt de vervanger worden van jouw Internet Service Provider (ISP). In plaats van dat je via Ziggo of Tele2 of iets dergelijks het internet opgaat, kan je via Skycoin geheel anoniem en decentraal op het internet surfen. Niemand zal ooit achter je IP-adres kunnen komen.
 6. Waar je bij je eigen ISP een modem of router nodig hebt om verbinding te maken met het internet, kan je bij Skycoin verbinding maken via hun eigen hardware, de Skyminer. Dit is een puik staaltje hardware om anoniem verbinding te maken met het decentrale internet.
 7. Het project heeft haar eigen consensus algoritme Obelisk. Dit werkt op basis van een "Web of Trust" tussen de nodes. Daarnaast heeft het ook haar eigen programmeertaal CX.
 8. Het project heeft al de nodige schandalen meegemaakt. Hun Chinese marketing-team heeft maar liefst 100.000 SKY weten te stelen en ze zijn zelfs zo ver gegaan dat ze een van de founders en zijn vrouw voor 6 uur hebben gegijzeld.
 9. Naast alle opties die we hierboven al genoemd hebben, is er ook nog Sky Fiber. Dit is het platform waarop andere cryptobedrijven ICO's kunnen lanceren op de blockchain van Sky.
 10. Doordat elk cryptobedrijf hiervoor een eigen blockchain krijgt, is het project oneindig schaalbaar en zijn de bedrijven geheel vrij om deze blockchain te tweaken naar hun eigen wens. Het schijnt dat er al 30 projecten bezig zijn om hun ICO op het Sky-netwerk te lanceren.

 

 

Hoe koop ik Skycoin?

Skycoin kopen op Binance is een fluitje van een cent. Met deze uitleg ben je binnen enkele stappen de trotse eigenaar van SKY.

 1. Meld je hier gratis aan bij Binance
 2. Login in je account
  Let op: bewaar je gebruikersnaam en wachtwoord goed!
 3. Druk links bovenaan op Crypto kopen en kies voor Bankstorting
 4. Zorg dat hij op het tabje Fiat staat in plaats van Crypto en controleer of hij op Euro staat
 5. Kies voor iDEAL wanneer je het geld direct op je account wilt hebben en Bank Transfer (SEPA) wanneer je het ook prima vindt als het een paar dagen duurt voordat het geld erop staat
 6. Wacht totdat jouw euro's op het Binance account zijn gestort
 7. Klik bovenaan op Handelen en selecteer Klassiek
 8. Je zit nu op het handelsgedeelte van Binance. Klik aan de rechterkant op FIAT en selecteer EUR
 9. Een aantal munten zijn op Binance te verhandelen voor euro's. Maar, de meeste worden verhandeld tegen Bitcoin. Zoek het handelspaar BTC/EUR op en koop met jouw euro's Bitcoin.
 10. Klik vervolgens het tabje BTC aan en zoek Skycoin op aan de hand van z'n ticker SKY
 11. Je vindt nu het handelspaar BTC/SKY. Door die aan te klikken, kan je Skycoin kopen
 12. Gefeliciteerd! Je bent in het bezit van jouw favoriete cryptocurrency!

 

Klik hier voor een uitgebreide uitleg over Skycoin

Alle uitingen van AllesOverCrypto, waaronder begrepen alle producten (o.a. Crypto Signalen en de Crypto Masterclass), berichten en e-mails, zijn de professionele mening van AllesOverCrypto en kan op géén enkele wijze worden opgevat als een persoonlijke uitnodiging, een advies of enige aanbeveling om tot aankoop van één of meer cryptovaluta over te gaan en daarin te beleggen. AllesOverCrypto is geen financieel adviseur en beoogt dat uitdrukkelijk ook niet te zijn.

De uitingen van AllesOverCrypto hebben uitsluitend een educatief karakter en kunnen op geen enkele wijze als financieel, juridisch of fiscaal advies worden opgevat. AllesOverCrypto is geen financieel, juridisch- en/of fiscaal adviseur. Er komt geen adviesrelatie tot stand tussen jou en AllesOverCrypto.

De door AllesOverCrypto gepresenteerde informatie is door haar met de grootste aandacht en zorg samengesteld. AllesOverCrypto kan echter niet instaan voor de juistheid en/of volledigheid ervan. Het gebruik van deze informatie gebeurt op jouw eigen risico. Je dient ervan bewust te zijn dat de gepresenteerde informatie, mede door de snelheid waarmee de cryptomarkt zich beweegt, al snel achterhaald is dan wel kan zijn. Wees hiervan bewust bij het bestuderen van de informatie. Daarnaast wordt uitdrukkelijk verzocht de informatie zelf te verifiëren.

Eenieder die in één of meer cryptovaluta wil beleggen dient zijn/haar eigen onderzoek te doen alvorens een beslissing te nemen tot aan- of verkoop van cryptovaluta. AllesOverCrypto is op geen enkele wijze bij dit proces betrokken. Uitsluitend jijzelf bent verantwoordelijk voor jouw eigen aan-en verkoopbeslissingen. Het aankopen van cryptovaluta brengt vanwege de aard van het product en de volatiliteit van de cryptomarkt grote risico’s met zich mee. Deze risico’s zijn zo groot dat het zelfs mogelijk is je hele aankoopbedrag te verliezen. Koop dus geen cryptovaluta die je niet kunt veroorloven te verliezen.