Skycoin cryptomunt achtergrond

Skycoin - Beginnersuitleg in 10 punten

Skycoin wordt gezien als een echte outsiders binnen de cryptowereld. Er wordt al sinds 2012 aan het project gewerkt, maar het grote publiek lijkt de cryptocurrency nog steeds niet ontdekt te hebben. Ze komen met een zeer innovatieve oplossing om het internet voor eens en voor altijd anoniem en decentraal te maken, zodat het eindelijk gebruikt kan worden waar het voor bedoeld is: 'de vrijheid van informatie'.

In deze beginnersuitleg leggen we je in 10 punten uit wat Skycoin is. Onderaan vind je een uitleg hoe je Skycoin (SKY) kunt kopen en de link naar ons uitgebreide artikel erover.

Meer geld verdienen met crypto? Download het gratis ebook met 12 tips!

Ja, ik ga akkoord. Hiermee ontvang ik ook regelmatig waardevolle tips!

Skycoin (SKY) uitgelegd in 10 punten

 1. Skycoin is een van de meest schaalbare oplossingen van dit moment. Het heeft een transactiesnelheid van 2 seconde en je betaalt geen transactiekosten(!).
 2. Er wordt al 7 jaar hard gewerkt aan de cryptocurrency. In 2012 verliet de founder van het project Bitcoin om aan zijn eigen project te beginnen en sindsdien heeft hij al veel voor elkaar gekregen.
 3. Het team bestaat dan ook uit echte cryptoveteranen. Alle drie de founders zijn al sinds de beginjaren betrokken bij cryptocurrency's en het team van Skycoin kan dan ook gezien worden als een van de meest ervaren teams binnen de cryptowereld.
 4. Als je SKY bezit, bezit je net als bij NEO een soort aandeel op de blockchain van het project. Dit is niet de enige overeenkomst met NEO, je krijgt ook dividend in de vorm van Coin Hours. Voor elk uur dat je een Skycoin in je wallet hebt staan, krijg je 1 Coin Hour.
 5. Skycoin wil echt de vervanger worden van jouw Internet Service Provider (ISP). In plaats van dat je via Ziggo of Tele2 of iets dergelijks het internet opgaat, kan je via Skycoin geheel anoniem en decentraal op het internet surfen. Niemand zal ooit achter je IP-adres kunnen komen.
 6. Waar je bij je eigen ISP een modem of router nodig hebt om verbinding te maken met het internet, kan je bij Skycoin verbinding maken via hun eigen hardware, de Skyminer. Dit is een puik staaltje hardware om anoniem verbinding te maken met het decentrale internet.
 7. Het project heeft haar eigen consensus algoritme Obelisk. Dit werkt op basis van een "Web of Trust" tussen de nodes. Daarnaast heeft het ook haar eigen programmeertaal CX.
 8. Het project heeft al de nodige schandalen meegemaakt. Hun Chinese marketing-team heeft maar liefst 100.000 SKY weten te stelen en ze zijn zelfs zo ver gegaan dat ze een van de founders en zijn vrouw voor 6 uur hebben gegijzeld.
 9. Naast alle opties die we hierboven al genoemd hebben, is er ook nog Sky Fiber. Dit is het platform waarop andere cryptobedrijven ICO's kunnen lanceren op de blockchain van Sky.
 10. Doordat elk cryptobedrijf hiervoor een eigen blockchain krijgt, is het project oneindig schaalbaar en zijn de bedrijven geheel vrij om deze blockchain te tweaken naar hun eigen wens. Het schijnt dat er al 30 projecten bezig zijn om hun ICO op het Sky-netwerk te lanceren.

 

 

Hoe koop ik Skycoin?

Skycoin kopen op Binance is een fluitje van een cent. Met deze uitleg ben je binnen enkele stappen de trotse eigenaar van SKY.

 1. Meld je hier gratis aan bij Binance
 2. Druk rechtsboven op Wallet en vervolgens Spot
 3. Zoek Bitcoin (BTC) op en druk ernaast op Deposit (storten) 
 4. Aan de rechterkant verschijnt er een QR-code met daaronder een reeks aan getallen en cijfers. Dit is jouw unieke Bitcoin adres.
  Kopieer dit adres.
 5. Maak via deze link een gratis account aan op Bitvavo
 6. Verifieer jezelf door rechtsboven op je naam te klikken en dan naar "Verificatie" te gaan.
 7. Stort geld op je Bitvavo-rekening via iDEAL
  Klik hier voor meer uitleg over Bitvavo als je dit nodig hebt
 8. Koop Bitcoin en stuur deze vervolgens naar jouw Bitcoin adres dat je eerder hebt gekopieerd.
 9. Wacht totdat de Bitcoins op Binance zijn aangekomen.
 10. Ga op Binance naar Trade -> Classic en klik SKY aan
 11. Koop de gewenste hoeveelheid Skycoin aan
 12. Gefeliciteerd, je hebt succesvol een cryptocurrency gekocht!
  Let op: bewaar je gebruikersnaam en wachtwoord goed!

 

Klik hier voor een uitgebreide uitleg over Skycoin