Cryptomunten
11/12/18

Ravencoin (RVN) - in 10 punten uitgelegd

Ravencoin (RVN) - in 10 punten uitgelegd
Ravencoin
rvn

Snel €10 verdienen?

 1. Maak een account aan
 2. Stort 10 euro
 3. Je ontvangt direct €10 extra!
Start direct bij
Bitvavo

Ravencoin (RVN) heeft haar naam te danken aan de favoriete serie van veel mensen, Game of Thrones. Dit is afgeleid van de raven in deze serie die dezelfde functie vervullen als Ravencoin. Het gaat hier om het het goed en zorgvuldig verzenden van verschillende middelen. Je zou kunnen zeggen dat je met vrijwel iedere blockchain bezittingen kan versturen, maar het grote verschil is dat Ravencoin zich alléén hierin specialiseert. Hierdoor is het op het gebied van het verzenden van activa en bezittingen de beste blockchain van dit moment. In dit artikel leggen we je in 10 punten uit wat Ravencoin is en hoe je de cryptocurrency kan kopen. 

Ravencoin (RVN) in 10 punten uitgelegd:

 1. Ravencoin focust zich op één ding en dat is het verzenden van bezittingen of activa via de blockchain. Denk hierbij aan goud, eigenaarschap van grond, online games en e-boeken.
 2. De lancering en verdeling van de coins is volledig eerlijk verlopen. Er is geen ICO gehouden, geen pre-mine gedaan en er is zelfs geen founders pool opgezet. Dit doet ons erg denken aan de lancering van Bitcoin toentertijd.
 3. Ravencoin heeft de interesse gewekt van de Patrick Byrne. Byrne is de CEO van Overstock, een van de allereerste bedrijven die betaling in Bitcoin accepteerde. Hij kan daarom gezien worden als een echte crypto-veteraan.
 4. Deze interesse is zelfs zo ver gegaan dat hij meerdere miljoenen in het project heeft geïnvesteerd. Hiermee kan het team achter het cryptoproject voorlopig nog wel even doorontwikkelen.
 5. De cryptocurrency is een hard fork van Bitcoin, met een paar belangrijke verschillen. Er kunnen 21 miljard coins ontstaan in plaats van 21 miljoen, het miningalgoritme is anders (zie punt 6), de blocksnelheid is 10 keer sneller en de beloning voor minen is 5000 RVN, waar Bitcoin met 50 BTC begon.
 6. Het minen van RVN is ASIC-resistant. Dat betekent dat er geen speciale apparatuur gekocht kan worden om efficiënter de coin te minen. Dit betekent vervolgens weer dat er dus geen mining farms kunnen ontstaan die alle macht over de coin naar zich toetrekken. Ravencoin blijft daarmee een van de meest eerlijke cryptocurrency's van dit moment.
 7. Bruce Fenton hoort bij het team van het veelbelovende cryptoproject. Fenton is onder andere adviseur van het miljardenproject van de Bill en Melinda Gates Foundation.
 8. Verwacht wordt dat de markt waar het cryptoproject zich op focust nog vele malen groter zal worden dan de markt waar Bitcoin op focust.
 9. De naam Ravencoin komt van de serie Game of Thrones. Het is een verwijzing naar de boodschappers van Westeros, de raven.
 10. De koers van de cryptomunt kende midden in de bear market, van 11 oktober t/m 21 oktober 2018, een stijging van maar liefst 364% in 10 dagen.

 

Lees hier de uitgebreide uitleg over Ravencoin

 

 
Bronnen

Ontdek Alles Over Crypto

Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang wekelijks de nieuwste inzichten in de cryptowereld.

Je bent succesvol ingeschreven!
Oeps! Er is iets fout gegaan!