Bitcoin & trading

Portfolio management - Dollar Cost Average strategie editie 1

Disclaimer

AllesOverCrypto laat graag mensen aan het woord om te vertellen over hun crypto-avontuur. Vanuit dit initiatief heb ik geopperd om een gastblogserie te starten, hier op de website. Belangrijk om te weten is dat ik dus niet werkzaam ben bij AllesOverCrypto en dat alles wat je in deze blog leest, enkel mijn persoonlijke mening is en dit los staat van AOC.

Wie ben ik en wat is mijn ervaring?

Ik ben Frans Glorie, getrouwd en vader van een zoon van anderhalf. Naast mijn reguliere baan ben ik druk bezig met het investeren in cryptomunten. Een jaar geleden heb ik mijn eigen cryptostrategie opgestart via het Iconomi-platform.

Ik investeer voornamelijk in projecten die iets bijdragen aan de toekomst van de mens en die uniek zijn in visie of achterliggende techniek. Hierbij kan je denken aan de zogenoemde ‘’Layer 1’’, dit zijn netwerken waar projecten en bedrijven hun software op bouwen om zo een product aan te bieden aan de klant, hierbij kan je denken aan Cosmos of Cardano.

In dit artikel kan je meer lezen over layer 1's.

Ervaring

In mijn twintiger jaren ben ik begonnen met het aankopen van aandelen. Ik werkte destijds bij Defensie en had aardig wat geld gespaard. Mijn vader was altijd al bezig met aandelen en heeft mij toen geholpen met het leren researchen van bedrijven. Tijdens een buitenlandse training met het leger gaf mijn vader mij een map mee met allemaal informatie over verschillende bedrijven. Zo heb ik mijn eerste stappen gezet in het leren onderzoek doen over wie zij zijn en wat hun waarde geeft. 

In 2017 kwam crypto op mijn pad en was ik meteen verkocht. De potentie van dit product was duidelijk groot. Uiteraard was Bitcoin niet de eerste crypto waarin ik investeerde, want die vond ik toen veel te duur, zo'n tienduizend euro.

Het eerste project wat ik kocht was (XMR) Monero. Een privacy coin die veel potentie had, maar door verder onderzoek door mij niet echt populair is geworden onder andere investeerders en beleggers. De ondoorzichtigheid richting de overheden maakt het voor misdaad interessant en daardoor blijft de menigte ervan weg.

Na het Monero-avontuur ben ik mij gaan verdiepen in de ratio trades tussen Bitcoin en Ethereum. Hier is mijn passie voor crypto echt tot stand gekomen. Het ging goed en mijn investeringen hierin hadden een hoger rendement dan wat ik met aandelen realiseerde. In deze periode heb ik beter onderzoek leren doen en zodoende kon ik mijn cryptokennis naar het volgende niveau tillen.

Tegenwoordig investeer ik in projecten die up and coming zijn of nog geregistreerd moeten worden op een handelsplatform. Deze deuren hebben zich voor mij geopend omdat ik gedurende de afgelopen vier jaar veel geïnvesteerd heb in het opbouwen van een netwerk. In dit netwerk wordt kennis gedeeld en worden potentiële projecten onderzocht.

Wat kan jij verwachten van deze gastblog?

In deze blog ga ik jullie meenemen in een strategie die ik vaak meegeef aan de beginnende investeerders. Of het nu in crypto is of aandelen, er zijn tal van strategieën die je kan toepassen om jouw geld aan het werk te zetten. De keuze is reuze en de keuze is aan jou.

Elke week zal ik een investering doen van €500 en elke maand zal ik deze investeringen met jullie bespreken via deze gastblogserie. In deze maandelijkse blog bespreek ik het moment van investeren en licht ik eventuele wisselingen van assets toe.

Het doel van mijn strategie is om altijd zo veel mogelijk Bitcoin te hebben, dus als één van de andere coins beter presteert dan Bitcoin, zal ik een gedeelte verkopen om zo uiteindelijk de Bitcoin stack te vergroten.

Het portfolio

In de afgelopen periode heb ik al een start gemaakt, hieronder zie je het huidige portfolio.

Image
DCA Pie chart
Image
DCA

Zoals je kunt zien hebben we acht assets gekozen. Deze samenstelling heb ik neergezet als een Exchange Traded Fund (ETF) dit zijn fondsen die op de beurs verhandeld worden. Dit betekent dat als de gehele markt omhoog, gaat deze samenstelling beter zou moeten presteren dan Bitcoin alleen.

Zes van de acht assets zijn de zogenoemde layer 1's. Dit zijn:

  • Ethereum;
  • Cosmos;
  • Solana;
  • Avalanche;
  • Cardano; en
  • binnenkort Binance coin.

Dit zijn de best presterende layer 1's van het jaar 2021, hier heb ik Chainlink nog aan toegevoegd, dit is een populaire prijs oracle in de crypto wereld. Een prijs oracle zorgt voor uniforme prijzen over alle crypto assets, zodat de prijs zo accuraat als mogelijk is weer gegeven.

Tevens gebruiken veel van onze layer 1 picks Chainlink als oracle.

Last but not least heb ik als grootste asset Bitcoin zelf. Bitcoin vertegenwoordigt ongeveer 55% van het portfolio. Mocht een andere gekozen asset sneller stijgen dan Bitcoin, dan zal ik die verkopen om zodoende meer Bitcoin te kopen. Het uiteindelijke doel is zo veel mogelijk Bitcoin te krijgen voor de volgende halvering.

Aankoopmomenten

Elke week investeer ik €500 in het portfolio. Dit doe ik rond de maandag, want vroeg in de week is het aanbod van crypto’s op de exchangemarkt relatief laag ten opzicht van de rest van de week, dat vind ik een gunstig moment om te kopen, want de koers is vaak lager na het weekend dan ervoor.

Mocht het zijn dat we in het weekend positieve prijsactie hebben dan kijk ik of er nog belangrijke nieuwsmomenten komen en probeer ik daar mijn aankoop rond te timen.

In onderstaande afbeelding zie je mijn laatste vier aankopen, aangeduid met een witte pijl.

Image
aankoop momenten

Een mooi voorbeeld hiervan waarbij ik heb gewacht met aankopen na de maandag is dinsdag 9 augustus.

In het weekend van zondag 7 augustus ging de prijs van Bitcoin op zondag van €22400 richting de €24000 op maandag, een stijging van maar liefst 7,14%. Die woensdag zijn de inflatiecijfers uit gekomen in Amerika en heb ik gewacht tot dinsdag om mijn aankoop te timen. Uiteindelijk heb ik mijn aankoop rond de €22600 geplaatst.

Dit portfolio gaan we aankomende periode verder uitbreiden en gereedmaken voor de volgende Bitcoin halvering in 2024. Hierin zal ik mijn aankoop momenten met jullie bespreken en mijn kennis en ervaring met jullie delen.

Mocht je meer willen weten over wie ik ben of wat ik doe, kijk dan op mijn website.

Spreekt mijn investeringsstrategie je aan, kopieer dan mijn cryptostrategie via het Iconomi platform.

Alle uitingen van AllesOverCrypto, waaronder begrepen alle producten (o.a. Crypto Signalen en de Crypto Masterclass), berichten en e-mails, zijn de professionele mening van AllesOverCrypto en kan op géén enkele wijze worden opgevat als een persoonlijke uitnodiging, een advies of enige aanbeveling om tot aankoop van één of meer cryptovaluta over te gaan en daarin te beleggen. AllesOverCrypto is geen financieel adviseur en beoogt dat uitdrukkelijk ook niet te zijn.

De uitingen van AllesOverCrypto hebben uitsluitend een educatief karakter en kunnen op geen enkele wijze als financieel, juridisch of fiscaal advies worden opgevat. AllesOverCrypto is geen financieel, juridisch- en/of fiscaal adviseur. Er komt geen adviesrelatie tot stand tussen jou en AllesOverCrypto.

De door AllesOverCrypto gepresenteerde informatie is door haar met de grootste aandacht en zorg samengesteld. AllesOverCrypto kan echter niet instaan voor de juistheid en/of volledigheid ervan. Het gebruik van deze informatie gebeurt op jouw eigen risico. Je dient ervan bewust te zijn dat de gepresenteerde informatie, mede door de snelheid waarmee de cryptomarkt zich beweegt, al snel achterhaald is dan wel kan zijn. Wees hiervan bewust bij het bestuderen van de informatie. Daarnaast wordt uitdrukkelijk verzocht de informatie zelf te verifiëren.

Eenieder die in één of meer cryptovaluta wil beleggen dient zijn/haar eigen onderzoek te doen alvorens een beslissing te nemen tot aan- of verkoop van cryptovaluta. AllesOverCrypto is op geen enkele wijze bij dit proces betrokken. Uitsluitend jijzelf bent verantwoordelijk voor jouw eigen aan-en verkoopbeslissingen. Het aankopen van cryptovaluta brengt vanwege de aard van het product en de volatiliteit van de cryptomarkt grote risico’s met zich mee. Deze risico’s zijn zo groot dat het zelfs mogelijk is je hele aankoopbedrag te verliezen. Koop dus geen cryptovaluta die je niet kunt veroorloven te verliezen.