Lisk-lsk-crypto kopen-bitvavo

Lisk (LSK) - Creëer je eigen sidechain

Lisk is een van de grootste blockchainprojecten van de wereld en mensen raken maar niet uitgepraat over deze crypto. In dit artikel vind je alle informatie over deze cryptocurrency en een uitleg over hoe je Lisk kunt kopen.

Bekijk snel

Wat is Lisk (LSK)?

 

Lisk is een gedecentraliseerd netwerk zoals we dat kennen van Bitcoin. Ze bieden een Software Development Kit (SDK) aan waarmee iedereen een eigen sidechain en een blockchainapplicatie kan ontwikkelen op de blockchain van Lisk. Er wordt gewerkt met JavaScript en daardoor is het voor veel programmeurs gemakkelijk om hiermee aan de slag te gaan. Voor mensen die JavaScript niet kennen, het is een programmeertaal waar ontzettend veel mee gebouwd kan worden. Denk hierbij aan sociale netwerken, games, exchanges, IoT-applicaties, chatapplicaties en nog veel meer! 

Sidechains maken

Een sidechain kan je zien als een op zichzelf staande blockchain die je volledig naar eigen wens kan inrichten. Voor de transacties die je doet op deze sidechain betaal je een kleine fee. Deze betaling wordt gedaan met de Lisk coin. Heb je liever dat betalingen worden gedaan met je eigen token dan kan dat ook. Het is mogelijk om je eigen token te creëren die alleen wordt gebruikt op jouw sidechain. Deze token wordt gezien als een nieuwe cryptocurrency en je kan ze zelfs op exchanges laten verhandelen of uitgeven tijdens een ICO.

Mocht er een fout in de sidechain komen dan heeft dit alleen impact op deze vertakking. De mainchain van Lisk blijft in zo'n situatie altijd ongedeerd. 

Image
Lisk sidechain

Blockchainapplicaties maken

Een sidechain is alleen maar een gedecentraliseerde database voor de toepassingen die je ervoor bouwt. De ontwikkeling van applicaties is waar het allemaal om draait. Om dit te doen kan je, zoals eerder is aangegeven, de Software Development Kit van Lisk gebruiken. Om een goede applicatie te maken houd je rekening met vier delen:

 1. De sidechain - dit is je database
 2. Consensus mechanisme - dit is hoe je zorgt dat het netwerk beveiligd wordt
 3. Back end - hier schrijf je hoe je wilt dat de applicatie werkt
 4. Front end - hier bepaal je hoe de applicatie eruit komt te zien

De applicatie die je maakt is inzichtelijk voor iedereen. Deze staan namelijk, net als in de Google Play Store, in een applicatiebibliotheek. Mensen van een andere sidechain kunnen bijvoorbeeld jouw JavaScript kopiëren zodat ze zelf ook de applicatie kunnen gebruiken. Misschien implementeren ze wel verbeteringen en deze kan jij dan ook weer op jouw beurt overnemen. 

Consensus mechanisme

Om het netwerk te beveiligen gebruikt Lisk Delegated Proof-of-Stake. Iedereen die LISK coins bezit kan stemmen op wie er het netwerk mag gaan beveiligen, zogenaamde delegates ofwel afgevaardigden. Er is een maximum van 101 delegates en alleen zij kunnen block rewards krijgen. Dit zijn financiële beloningen voor het beveiligen van het Lisk-netwerk. De anderen die niet verkozen zijn tot afgevaardigden staan stand-by, in de wacht op het moment dat zij worden verkozen. Ze kunnen er overigens ook voor kiezen om in plaats van de mainchain, een sidechain van Lisk te beveiligen. Het is dan wel nodig dat deze sidechain ook Delegated Proof-of-Stake gebruikt, net als de mainchain van Lisk. Als een sidechain zelf niet aan nodes (beveiligers) komt dan kunnen ze iemand van de mainchain inhuren om hun onafhankelijke blockchain te beveiligen. Dit inhuren wordt geregeld door de 'delegate marketplace'. Je kan iemand inhuren en hier een periodieke vergoeding voor geven, zie hieronder:

Image
Lisk delegated marketplace

Wet- en regelgeving

Waar in het ene land een applicatie kan worden toegestaan kan het zo zijn dat deze in een ander land tegen de regels ingaat. Denk bijvoorbeeld aan de social-media-applicatie Telegram die recentelijk in Rusland werd verboden.
Om deze reden is het nodig dat je sidechain wordt beveiligd door nodes die afkomstig zijn uit landen waar blockchainapplicaties legaal zijn. Dit is dan ook de reden dat je in de afbeelding van hierboven de locatie kunt zien.

De volgende video legt alles nog eens goed uit:

De coin van Lisk: LSK

Lisk is een cryptocurrency en de afkorting ervan is LSK. De eerste 100 miljoen van deze coin zijn verkocht tijdens een vierwekendurende ICO in 2016. In deze periode hebben ze 14,009 BTC en 80742575 XCR opgehaald. Tezamen kwam dit neer op zo'n 80 miljoen dollar en hiermee behoort Lisk tot de top 50 meest populaire ico's

De verdeling van deze 100 miljoen coins was als volgt:

 • 1 Miljoen voor de eerste geïnteresseerden die mee hebben gedaan met hun bounty program
 • 2 Miljoen voor de adviseurs en partners
 • 4 Miljoen voor campagnes waarbij programmeurs en gebruikers van het Lisk-platform LSK kunnen verdienen
 • 8 Miljoen voor het Lisk core team
 • 85 Miljoen voor de ICO-deelnemers
Kenmerken (mei 2018)
Token symbool LSK
Totaal aantal tokens 121,7 miljoen
Aantal tokens in omloop 106,5 miljoen
Prijs tijdens ICO $ 0,75
Opgehaald vermogen tijdens ICO $ 80 miljoen
Token type Gebaseerd op de Lisk-blockchain

Team

In totaal bestaat het Lisk-team uit 44 mensen. 24 Hiervan zijn programmeurs, 9 behoren tot de marketingafdeling, 5 creatievelingen en tot slot 6 werknemers die verantwoordelijk zijn voor de operationele taken.

De volgende twee mannen zijn het gezicht van Lisk:

Naam Functie Visie
Max Kordek Directeur & CEO 

Max is helemaal weg van blockchaintechnologie en heeft dan ook grootse plannen Lisk. Zijn einddoel is dat alles in de toekomst gedecentraliseerd is geregeld

Oliver Beddows Onder-directeur & CTO

Digitale technologie kan de wereld eerlijker maken en blockchain geeft hier ons de kans toe. Helaas is deze innovatie nog lastig te begrijpen voor velen en daarom wil Oliver blockchain zo gemakkelijk mogelijk maken. Op deze manier kunnen we de wereld positief veranderen

Image
Lisk oprichters

Roadmap

De roadmap van Lisk loopt maar tot Q1 2018. Het is nog even afwachten op de nieuwe roadmap voordat we kunnen zien wat de doelen zijn voor dit jaar.

Image
Lisk roadmap 2018

Adviseurs & Partners

(ex-)Adviseurs
Charles Hoskinson
 • Mede-verantwoordelijk voor succes van Ethereum
 • Beschikt over een goede visie als het om cryptoprojecten gaat
 • Oprichter van BitShares
 • CEO van de grootste cryptocurrency onderzoeksdivisie in de wereld (Input Output HK)
Steven Nerayoff
 • Mede-verantwoordelijk voor succes van Ethereum
 • Specialist in het opzetten van nieuwe bedrijven
 • Hij is een venture capitalist

Quote Charles Hoskinson:

“Whether it be Bitshares, Ethereum or Cardano, I only work with projects that satisfy three criteria.” said Hoskinson. “First, they have to promote a cascading disruption in an industry. Second, the technology has to be interesting. Third, the team has to be honest and hardworking. Lisk satisfies all three of these criteria and I’m glad to be advising the team as they develop a vision and execute on a roadmap throughout the coming months and years.”

Quote Steven Nerayhoff:

“I saw the gargantuan potential in Ethereum very early, and I was pleased to be part of their meteoric rise,” said Nerayoff. “I see similar potential in a very different aspect of the blockchain’s potential with Lisk, and I look forward to working with this incredible team to fulfill the potential of consumer blockchain applications in much the same way Ethereum is now realizing the potential of financial blockchain and smart contract solutions.”

 

Charles heeft er uiteindelijk voor gekozen om te stoppen als adviseur van Lisk. Hij gaf aan dat de communicatie van het team slecht was en dat er te weinig gebruikt werd gemaakt van zijn expertise. Hier is zijn verklaring te lezen.

Partners

Op deze pagina worden steeds nieuwe partnerschappen bekendgemaakt. 

Populariteit en gemeenschap

Lisk heeft al erg veel support gekregen op social media. Ze zijn ook erg actief en de transparantie van het team wordt erg in dank afgenomen. Hieronder staan de populaire pagina's mocht je ze zelf willen volgen.

Populariteit Lisk 31-05-2018
Twitter 189k volgers
Telegram 4,2k volgers
Facebook 29k volgers
Reddit 30k lezers

Kritiek

Op het internet is weinig negatiefs te vinden over Lisk. Het verhaal van de ex-adviseur Charles is nog wel noemenswaardig. Blijkbaar kan de communicatie binnen Lisk beter en het is natuurlijk zonde dat zo'n waardevolle adviseur niet wordt benut. 

Conclusie

Lisk heeft het al ver geschopt in de cryptowereld en naar onze mening is dit volkomen terecht. Door de mogelijkheid te bieden iedereen zelfstandig een sidechain te laten bouwen kan Lisk echt waarde creëren. Op deze manier kan blockchain snel voet aan de grond krijgen en kunnen we binnen een aantal jaren de voordelen er al van merken. 

Wij volgen dit project al een tijdje en zullen dit de komende tijd ook nog zeker blijven doen.
Lijk het je leuk om LSK te kopen, volg dan de onderstaande stappen.

Hoe koop ik Lisk?

Lisk kopen op Bitvavo is een fluitje van een cent. Binnen enkele minuten en voor minder dan een euro kan je al de trotse eigenaar zijn van LSK.

 1. Meld je hier gratis aan bij Bitvavo
 2. Verifieer jezelf door rechtsboven op je naam te klikken en dan naar "Verificatie" te gaan.
 3. Maak geld over via iDeal. Dit doe je door op "Euro's storten" te klikken.
 4. Vul vervolgens het bedrag en kies iDeal als betaalkeuze zodat het geld binnen een minuut op je Bitvavo-rekening staat. Klik hierna op "Betalen".
 5. Als je hierna op "Overzicht" klikt, zie je het geld staan.
 6. Zoek LSK op, klik erop en druk vervolgens op "Kopen".
 7. Investeer het bedrag dat je in gedachten hebt in LSK. 
 8. Gefeliciteerd! Je hebt LSK gekocht!
  Vergeet niet je gebruikersnaam en wachtwoord goed te bewaren

 

 
Bronnen

 

Alle uitingen van AllesOverCrypto, waaronder begrepen alle producten (o.a. Crypto Signalen en de Crypto Masterclass), berichten en e-mails, zijn de professionele mening van AllesOverCrypto en kan op géén enkele wijze worden opgevat als een persoonlijke uitnodiging, een advies of enige aanbeveling om tot aankoop van één of meer cryptovaluta over te gaan en daarin te beleggen. AllesOverCrypto is geen financieel adviseur en beoogt dat uitdrukkelijk ook niet te zijn.

De uitingen van AllesOverCrypto hebben uitsluitend een educatief karakter en kunnen op geen enkele wijze als financieel, juridisch of fiscaal advies worden opgevat. AllesOverCrypto is geen financieel, juridisch- en/of fiscaal adviseur. Er komt geen adviesrelatie tot stand tussen jou en AllesOverCrypto.

De door AllesOverCrypto gepresenteerde informatie is door haar met de grootste aandacht en zorg samengesteld. AllesOverCrypto kan echter niet instaan voor de juistheid en/of volledigheid ervan. Het gebruik van deze informatie gebeurt op jouw eigen risico. Je dient ervan bewust te zijn dat de gepresenteerde informatie, mede door de snelheid waarmee de cryptomarkt zich beweegt, al snel achterhaald is dan wel kan zijn. Wees hiervan bewust bij het bestuderen van de informatie. Daarnaast wordt uitdrukkelijk verzocht de informatie zelf te verifiëren.

Eenieder die in één of meer cryptovaluta wil beleggen dient zijn/haar eigen onderzoek te doen alvorens een beslissing te nemen tot aan- of verkoop van cryptovaluta. AllesOverCrypto is op geen enkele wijze bij dit proces betrokken. Uitsluitend jijzelf bent verantwoordelijk voor jouw eigen aan-en verkoopbeslissingen. Het aankopen van cryptovaluta brengt vanwege de aard van het product en de volatiliteit van de cryptomarkt grote risico’s met zich mee. Deze risico’s zijn zo groot dat het zelfs mogelijk is je hele aankoopbedrag te verliezen. Koop dus geen cryptovaluta die je niet kunt veroorloven te verliezen.