De Huobi Exchange

Huobi Review - betrouwbaarheid, ervaringen en uitleg

Welke exchange kan ik het beste gebruiken om te handelen in crypto? Dat is een vraag die wij steeds vaker krijgen, maar ook een vraag die steeds lastiger wordt om goed te kunnen beantwoorden. Er zijn namelijk zo enorm veel keuzes. 

Zo heb je bijvoorbeeld het Nederlandse Bitvavo, maar ook Binance en Kucoin. Een exchange die ook zeker niet vergeten mag worden is Huobi. Maar wat is Huobi precies? Wat zijn de voordelen en wat zijn de nadelen? En zouden wij Huobi aanraden? Dat, en meer, vertellen we je in deze blog!

Bekijk snel

Wat is Huobi?

Om maar meteen met de deur in huis te vallen, Huobi is een erg populaire cryptocurrency exchange. Bij deze exchange kun je terecht om vele verschillende cryptocurrencies te kopen en te verkopen. Een leuk feitje is dat het woord Huobi in het Chinees, Mandarijn om precies te zijn, valuta betekent.

Het bedrijf is in 2013 opgericht door Leon Li nadat hij net zijn studie Computer Engineering aan de prestigieuze Tsinghua University had afgerond. Onder zijn leiding heeft Huobi zich in de loop van de jaren verder ontwikkeld tot een van de grootste cryptocurrency exchanges ter wereld en zijn er kantoren gevestigd in onder andere Hong Kong, Zuid-Korea, Japan en de Verenigde Staten. Nadat de Chinese overheid in 2020 een verbod op initial coin offerings (ICO’s) en het traden van crypto oplegde, besloot Leon Li zijn thuisland in te ruilen voor een ander land in Afrika en verkaste het hoofdkantoor van Beijing naar de eilandengroep van de Seychellen in  de Indische Oceaan.

Huobi heeft een erg uitgebreid en divers aanbod wat betreft cryptocurrencies. In totaal worden er meer dan 380 verschillende cryptocurrencies aangeboden en verhandeld. De Aziatische cryptocurrency exchange is beschikbaar in en wordt gebruikt in meer dan 190 landen wereldwijd.

Vertrek uit China

China heeft bekend gemaakt dat het hard gaat optreden tegen de opkomst van cryptocurrency. Het Aziatische land verbiedt het minen en verhandelen van cryptocurrencies. Het is dan dus niet meer mogelijk om transacties met crypto uit te voeren. Als gevolg van dit nieuws heeft Huobi aan het einde van september in 2021 aangekondigd dat het gaat stoppen met de werkzaamheden van het bedrijf in China. De reden voor het vertrek van het platform in het oorspronkelijke land van oprichting is de nieuwe regelgeving in China. Na deze aankondiging is Huobi per direct gestopt met het toelaten van nieuwe klanten afkomstig uit dit land. In de loop van het einde van 2021 worden de accounts van alle gebruikers uit China gesloten om te kunnen voldoen aan de regelgeving van het land.

Image
Huobi
Useacoin / Shutterstock.com

Huobi op social media

Huobi is actief op eigenlijk alle grote social media platformen, zoals Twitter en Instagram. Daarnaast zijn er verschillende communities op Telegram, die zijn onderverdeeld op basis van taal.

Er is een Engelse, Chinese, Vietnamese en Russische Telegram groep. In deze groepen worden gedachtes omtrent cryptocurrencies uitgewisseld en wordt informatie gedeeld over bepaalde updates en cryptocurrencies.

Daarnaast maakt Huobi regelmatig gebruik van het platform Medium om de nieuwste updates, belangrijke informatie, interessante verhalen en handige tutorials te delen met het geïnteresseerde publiek.

Hieronder zie je een tabel van het aantal volgers op de social media platformen van Huobi.

Social media platform Het aantal volgers
Facebook 26.077
Twitter 646.400
Instagram 27.800
YouTube 31.700

Het is belangrijk om een kanttekening te plaatsen bij de gegevens van deze tabel. Het aantal volgers is op zichzelf staand geen sterk gegeven over de kwaliteit van de exchange. Echter, het kan een indicator zijn voor het vertrouwen en de belangstelling van het publiek dat geïnteresseerd is in cryptocurrency.

Is Huobi gratis?

Bij Huobi zijn er geen kosten verbonden aan het aanmaken van een nieuw account of het bezitten van een wallet bij Huobi. Er zijn wel kosten voor het kopen en verkopen van cryptocurrency en het opnemen van cryptocurrencies of geld. Al deze kosten zijn normaal en gebruikelijk voor een exchange om onder andere de kosten te kunnen dekken van de onderneming om een goed beveiligd platform voor cryptocurrency te kunnen bieden. Later zullen we dieper ingaan op deze kosten.

Is Huobi betrouwbaar?

Voordat je gebruik gaat maken van een bepaald platform is het van belang om te weten of het platform betrouwbaar is. Het komt namelijk weleens voor dat een platform gehackt wordt waardoor geld, bijvoorbeeld in de vorm van crypto, verloren kan gaan. Veiligheid staat hoog in het vaandel bij Huobi.

Huobi is één van de veiligste platformen op gebied van cryptocurrency en is in het verleden nog nooit gehackt. Er zijn wel een aantal pogingen gedaan om een aanval op de Chinese exchange uit te voeren, maar altijd zonder enig succes. In totaal wordt 98 procent van de bezittingen van de gebruikers opgeslagen in cold wallets. Dit zorgt voor extra veiligheid, omdat de bezittingen van de gebruiker dan ‘offline’ staan. Er is in totaal al meer dan 1 miljard aan crypto verhandeld via dit platform en nog nooit zijn er inbreuken geweest op de veiligheid.

Huobi heeft in 2018 een Security Reserve in het leven geroepen. Dit zijn verschillende fondsen die eigendom zijn van Huobi en waarin een waarde van 20.000 Bitcoin wordt bewaard, verdeeld over meerdere wallets om de kans op een hack of inbraak aanzienlijk te verkleinen. Al met al toont dit aan dat Huobi er alles aan doet om ervoor te zorgen dat het platform door de gebruiker op een gebruiksvriendelijke en fijne manier kan worden gebruikt om cyrpto te verhandelen en te bewaren.

Registreren op Huobi

Het openen van een account op het exchange platform van Huobi is erg eenvoudig. Het is een kwestie van op de knop ‘Registreren’ drukken op de startpagina rechtsboven in de hoek. Vanuit hier wordt de registreerpagina geladen, waar basisgegevens zoals e-mailadres, telefoonnummer en adres moeten worden ingevuld. Als tip zouden wij willen meegeven om natuurlijk een goed en sterk wachtwoord in te stellen.

Na het invullen van je gegevens op de registreerpagina wordt er door Huobi een email gestuurd met daarin een verzoek om het account te activeren. Vervolgens worden de gebruikers verzocht om een tweestapsverificatie in te stellen zodat de beveiliging van het account wordt verbeterd en het voor hackers wordt vermoeilijkt om in het account van de gebruiker te komen.

Wanneer je een account hebt aangemaakt en het emailadres is geverifieerd, is het voor Huobi van belang om de volledige naam en nationaliteit van de gebruiker te verifiëren. Het is belangrijk dat de volledige naam die geregistreerd wordt op Huobi overeenkomt met de volledige naam van de gebruiker bij het account van de desbetreffende bank die gebruikt en verbonden wordt met Huobi.

Voor de regelgeving van de overheid is het verplicht om als gebruiker zijnde een identiteitsbewijs of paspoort te uploaden. Dit is voor de verificatie van de nationaliteit. Op het moment dat deze documenten zijn geüpload en zijn goedgekeurd, moet er een selfie door de gebruiker worden gemaakt  met het ingeleverde document (identiteitsbewijs of paspoort).

Image
Huobi
Burdun Iliya / Shutterstock.com

Huobi klantenservice

De klantenservice van Huobi is goed. Op het platform wordt gewerkt met een bot die aanwezig is om te helpen bij mogelijke vragen. De bot zorgt voor doorverwijzingen naar de informatie die van belang is. Het merendeel van de vragen en opmerkingen worden verholpen door deze bot. Eigenlijk altijd wordt er op een juiste manier doorverwezen naar de teksten die zorgen voor de informatie die nodig is. Daarnaast kan er ten allen tijde contact worden opgenomen met de klantenservice via het e-mailadres [email protected]. Helaas kun je niet bellen met de klantenservice van Huobi.

Huobi fees

Huobi heeft een standaard trading fee op de spotprijs van de cryptocurrency. Deze trading fee bedraagt 0,20% per transactie. Het Aziatische bedrijf heeft echter een slim en voordelig systeem bedacht om de transactiekosten te verlagen. Dit doen ze met behulp van hun eigen token, de Huobi token (HT). Op het moment dat de gebruiker meer Huobi Tokens bezit, wordt de korting op de trading fee groter. Als iemand bijvoorbeeld meer dan 1000 Huobi Tokens bezit, krijgt de desbetreffende persoon 55% korting op de standaard trading fee. De transactiekosten bij Huobi zijn over het algemeen net iets hoger dan bij concurrenten zoals Binance en KuCoin, waar de transactiekosten op ongeveer 0,10% per transactie liggen.

Aantal Huobi Tokens (HT) in bezit Korting op trading fee
≥ 10 HT 10%
≥ 100 HT 20%
≥ 500 HT 40%
≥ 1000 HT 55%
≥ 2000 HT 60%
≥ 5000 HT 65%

Huobi hanteert geen kosten voor het storten van geld op het platform. Echter, er zijn wel kosten voor het opnemen van geld en deze kunnen variëren per cryptocurrency. Ook is er een minimum ingesteld voor het opnamebedrag. Voor Bitcoin (BTC) zijn de kosten voor opname 0,001 BTC met een minimum opnamebedrag van 0,01 BTC. In vergelijking tot andere crypto exchanges is Huobi niet goedkoper en liggen deze kosten vaak zelfs hoger dan bij andere exchanges.

Huobi Token (HT)

Huobi heeft een eigen token, de Huobi Token (HT). Dit token draait op de Ethereum blockchain. Normaal gesproken worden dit soort tokens op de markt gebracht door middel van een ICO, maar de Huobi Token werd uitgedeeld in de vorm van een loyaliteitsprogramma voor gebruikers van Aziatische exchange. Deze token kan worden gebruikt om de transactiekosten te verlagen of om te stemmen voor nieuwe tokens die zouden moeten worden toegevoegd door Huobi op de exchange. Twee weken na de lancering van de Huobi Token was de totale marktwaarde van deze token al 300 miljoen dollar.

Huobi trading bot

Huobi biedt een gratis trading bot aan voor de gebruikers van de exchange. De gebruiker kan op deze manier automatisch laag inkopen en hoog verkopen. Door deze functies kunnen gebruikers mogelijke fatale beslissingen door bijvoorbeeld emotie vermijden. De trading bot is dus goed en makkelijk om een bepaalde strategie uit te voeren zonder psychologie druk te ervaren.

Wel kan het natuurlijk ook fout gaan met een trading bot. Een trading bot is geen garantie voor succes en je kunt er dan dus ook zeker je inleg mee verliezen. Let er dus altijd mee op en doe altijd eerst goed onderzoek naar de bot.

Huobi Earn

Sinds kort heeft Huobi een nieuwe functie toegevoegd aan het platform. Dit wordt Huobi Earn genoemd. Deze functie biedt gebruikers de kans om extra geld te verdienen in de vorm van rente. Gebruikers hebben de mogelijkheid om geld te storten om rente te verdienen uit de meest populaire cryptocurrencies en DeFi tokens. Het is bijvoorbeeld mogelijk om USDT te storten waarover dan een jaarlijks rendement van 6,6% te behalen valt.

Huobi mobiele app

Er is een mobiele app van Huobi beschikbaar voor apparaten van iOS en Android. Deze mobiele app maakt het mogelijk om ook op een smartphone te halen in cryptocurrencies. De app is overzichtelijk en gebruiksvriendelijk. Het is makkelijk te gebruiken en bijna alle functies van de website zijn ook in de mobiele app te vinden. Daarnaast is het mogelijk om ook via de mobiele app een account aan te maken en alle benodigde verificatie- en registratieformulieren in te vullen.

Ook heeft Huobi een app ontwikkeld speciaal om de wallet te kunnen zien. Deze app geeft de wallet, en dus je bezittingen, weer met daarbij de eventuele prijsstijging of prijsdaling. De Huobi wallet app kan op elke mobiele apparaat van IOS en Android worden gedownload in de stores.

Conclusie

Over het algemeen is de ervaring met Huobi erg goed. Huobi heeft, terecht, een reputatie als een van de beste cryptocurrency exchanges van de hele wereld. Door de grote keuze tussen verschillende exchanges is het niet gemakkelijk om onderscheidend en beter te zijn ten opzichte van andere exchanges. Echter, dit lukt Huobi erg goed door de snelle klantenservice die 24 uur per dag beschikbaar is, de overzichtelijke website en mobiele app en het ruime aanbod van verschillende cryptocurrencies. Daarnaast is het goed dat Huobi zowel voor beginners als voor ervaren traders een geschikt platform is om cryptocurrencies te verhandelen. Dit zijn grote voordelen van het exchange platform Huobi.

Een nadeel van Huobi is dat de transactiekosten in vergelijking met de andere concurrerende exchanges iets hoger liggen. Het is toch jammer dat er elke keer 0,10% meer moet worden betaald aan transactiekosten, kijkend naar de percentages die bijvoorbeeld KuCoin en Binance hanteren voor transacties.

Het is belangrijk dat je voor jezelf de juiste afweging maakt met het kiezen van welke cryptocurrency exchange je gebruik gaat maken. Het is een kwestie van een weloverwogen keuze maken tussen de verschillende functies die een bepaalde exchange aanbiedt en het bepalen welke aspecten je belangrijk vindt.

Wij hopen je door middel van deze review over Huobi weer een stuk wijzer te hebben gemaakt en je te helpen in de zoektocht naar de exchange die het beste bij jou past.

Wil je meer weten over Huobi? Wil je ervaringen van anderen met het platform lezen? Wil je meer weten over Huobi? Of wil je iets weten over de alternatieven voor Huobi? Meld je dan aan bij onze AllesOverCrypto Facebook groep! We spreken er graag over alles wat met crypto en de blockchain te maken heeft en delen er waardevolle informatie met je. Hopelijk zien we je daar!

Heb je andere crypto gerelateerde vragen? Het makkelijkste is om jouw vraag in onze FAQ op te zoeken. Wat je ook kan doen, is dat je jouw vraag + "AllesOverCrypto" googelt. Je zult dan snel uitkomen bij een van onze andere artikelen die over dat onderwerp gaan, zodat je weer snel meer kunt leren over dat onderwerp.

Foto header: Primakov / Shutterstock.com


Starten met crypto en geen idee waar je moet beginnen?

Kom dan naar onze gratis online crypto training!

Bekijk hier wat je gaat leren!

Image
Online Bitcoin Training van allesovercrypto

 

 

 

Alle uitingen van AllesOverCrypto, waaronder begrepen alle producten (o.a. Crypto Signalen en de Crypto Masterclass), berichten en e-mails, zijn de professionele mening van AllesOverCrypto en kan op géén enkele wijze worden opgevat als een persoonlijke uitnodiging, een advies of enige aanbeveling om tot aankoop van één of meer cryptovaluta over te gaan en daarin te beleggen. AllesOverCrypto is geen financieel adviseur en beoogt dat uitdrukkelijk ook niet te zijn.

De uitingen van AllesOverCrypto hebben uitsluitend een educatief karakter en kunnen op geen enkele wijze als financieel, juridisch of fiscaal advies worden opgevat. AllesOverCrypto is geen financieel, juridisch- en/of fiscaal adviseur. Er komt geen adviesrelatie tot stand tussen jou en AllesOverCrypto.

De door AllesOverCrypto gepresenteerde informatie is door haar met de grootste aandacht en zorg samengesteld. AllesOverCrypto kan echter niet instaan voor de juistheid en/of volledigheid ervan. Het gebruik van deze informatie gebeurt op jouw eigen risico. Je dient ervan bewust te zijn dat de gepresenteerde informatie, mede door de snelheid waarmee de cryptomarkt zich beweegt, al snel achterhaald is dan wel kan zijn. Wees hiervan bewust bij het bestuderen van de informatie. Daarnaast wordt uitdrukkelijk verzocht de informatie zelf te verifiëren.

Eenieder die in één of meer cryptovaluta wil beleggen dient zijn/haar eigen onderzoek te doen alvorens een beslissing te nemen tot aan- of verkoop van cryptovaluta. AllesOverCrypto is op geen enkele wijze bij dit proces betrokken. Uitsluitend jijzelf bent verantwoordelijk voor jouw eigen aan-en verkoopbeslissingen. Het aankopen van cryptovaluta brengt vanwege de aard van het product en de volatiliteit van de cryptomarkt grote risico’s met zich mee. Deze risico’s zijn zo groot dat het zelfs mogelijk is je hele aankoopbedrag te verliezen. Koop dus geen cryptovaluta die je niet kunt veroorloven te verliezen.