FYD Coin logo

Wat is FYDcoin (FYD)? Een simpele uitleg voor beginners!

Profile picture for user Matt Timmermans
Door Matt Timmermans -
za, 16/10/2021 - 11:15

Je bent vrijwel zeker bekend met cryptocurrencies als Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH). De kans dat je ooit over FYDcoin (FYD) hebt gehoord is minder groot. Toch is deze digitale munt het waard om er meer over te leren.

FYDcoin is te vergelijken met cryptocurrencies als Bitcoin: deze cryptomunt is voornamelijk gemaakt om als betaalmiddel te gebruiken. Toch heeft het een aantal specifieke eigenschappen die het een uniek en slimme munt maken. Dat komt mede door wat het team achter FYDcoin heeft ontwikkeld.

In dit artikel ga ik je meer vertellen over wat FYDcoin is, hoe het werkt en wat je met deze munt kunt doen. Daarnaast zal ik je ook meer gaan vertellen of het minen en staken van de FYD-coin.

Bekijk snel

Wat is FYDcoin (FYD)?

In de inleiding vertelde ik al dat je FYDcoin kunt vergelijken met Bitcoin. Het is namelijk ontwikkeld om te dienen als betaalmiddel. Nu denk je misschien: zijn alle cryptocurrencies dat niet? Nee, niet echt. Veel munten en tokens, zoals ETH, worden voornamelijk gebruikt om het platform te laten draaien. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het laten draaien van gedecentraliseerde applicaties (dApps).

Je kunt FYDcoin ontzettend makkelijk en snel gebruiken. Het enige dat je hoeft te doen is het installeren van de wallet die ze hebben ontwikkeld. Je hoeft jezelf hier niet eerst voor te registeren door middel van een KYC-proces. Dat is dus ontzettend makkelijk. Daarnaast is het ook niet nodig om een creditcard te koppelen aan je wallet.

Het is ook mogelijk om alle transacties op de blockchain van FYDcoin te volgen via de speciale FYD Explorer. Alle transacties die (wereldwijd) worden uitgevoerd op deze blockchain, kun je terugvinden in de explorer.

In onderstaande video wordt er meer informatie gegeven over FYDcoin.

Freelance-community

FYDcoin heeft een duidelijke doelgroep voor ogen. Deze munt is namelijk voornamelijk ontwikkeld voor freelancers die veel interesse hebben in cryptocurrencies. Het idee hierachter is dat freelancers zichzelf makkelijk en snel kunnen laten uitbetalen met FYD-munten. Maar waarom is dat eigenlijk nodig?

Wanneer je als freelancer voor een buitenlandse klant werkt, kan het soms lastig zijn om betalingen te ontvangen. Andersom is dat ook een probleem: wanneer jij iemand in het buitenland wilt betalen, kan dit soms veel tijd, geld en moeite kosten. Dit komt doordat er gebruik moet worden gemaakt van een centrale autoriteit, zoals een bank, die de valuta eerst omzet naar de valuta van de ontvanger.

Dit kan een stuk makkelijker met de komst van cryptocurrencies. Er is dan namelijk geen tussenpersoon meer nodig. Omdat transacties op de blockchain worden verwerkt, kost het een stuk minder tijd en geld om deze transactie uit te voeren.

Op hetzelfde moment hebben veel freelancers nog maar weinig verstand van cryptocurrencies. Daarom geeft FYDcoin op hun website veel informatie over cryptocurrency, NFT's, mining, staking en masternodes. Zo hopen ze freelancers te kunnen voorzien van voldoende en de juiste informatie.

Microtransacties

Het uitvoeren van een transactie op de FYDcoin-blockchain is vrijwel gratis: volgens FYDcoin liggen de transactiekosten onder de $0.0001. Dit zorgt ervoor dat het een ideaal betaalmiddel kan zijn voor freelancers. Denk hierbij aan web designers, software ontwikkelaars, copywriters, content creators en social media beheerders.

Wanneer zij een kleine transactie uitvoeren, willen ze natuurlijk geen hoge transactiekosten betalen. Stel dat er een factuur van $10 betaald dient te worden, zouden de transactiekosten van Bitcoin of Ethereum hoger liggen dan het daadwerkelijke bedrag op de factuur.

FYD vs. BTC

Laten we eens wat dieper duiken in het verschil tussen FYDcoin en Bitcoin. Beide munten worden immers gebruikt voor het uitvoeren van betalingen.

Het belangrijkste verschil is de transactiesnelheid. Wanneer je een Bitcoin transactie uitvoert, duurt het gemiddeld 20 minuten voordat de transactie is voltooid. Een transactie uitvoeren op de blockchain van FYDcoin duurt nog niet eens één minuut.

Een ander verschil is de transactiekosten. Ondanks dat de transactietijd veel lager ligt, betaal je niet voor deze extra snelheid. Het uitvoeren van een FYDcoin-transactie is helemaal gratis! Ter vergelijking: een Bitcoin-transactie kost gemiddeld $20.

Als laatste is het mogelijk om met FYDcoin een passief inkomen van 10% te genereren (dit is niet mogelijk bij Bitcoin). Dit kan door middel van mining en staking. Hoe dat precies zit, vertel ik je verder in dit artikel.

Hoe werkt FYDcoin?

Laten we eens kijken naar de verschillende onderdelen van het FYDcoin-project, om meer te weten te komen over de werking van dit project.

Proof of Stake

De blockchain van FYDcoin maakt gebruik van het Proof of Stake (PoS) consensus algoritme. Dit betekent dat er niet gemined wordt, zoals bij Bitcoin wel het geval is (hier wordt immers gebruik gemaakt van Proof of Work (PoW)).

In plaats daarvan is het mogelijk om te minten. Dit lijkt erg veel op mining, maar is iets anders. Minting is het aanmaken van de nieuwe blokken door masternodes die aan de circulating supply worden toegevoegd. Het is dus mogelijk om een masternode te laten draaien binnen het netwerk van FYDcoin. 

Daarnaast kun je er ook voor te kiezen om te gaan staken, door je FYD wallet verbonden te laten met het internet. Zo help je transacties te verwerken binnen het netwerk en krijg je hier automatisch FYD coins voor terug. Dit noemen we het laten draaien van een deligator.

Zowel masternodes als deligators valideren transacties, stoppen deze in blokken, voegen ze toe aan de blockchain, en ontvangen hier vervolgens een beloning voor (block reward).

Masternodes

Masternodes zijn extra krachtige computers die meer taken en functionaliteiten hebben dan normale nodes. Je kunt ze vergelijken met een groepsleider.

De blockchain van FYDcoin biedt naast het staken ook de mogelijkheid tot het opzetten van een ‘masternode’ door 400.000 FYD vast te zetten (in je eigen portomonee) kun je hiermee meer FYDcoins verdienen dan het staken van FYDcoins.

Er zullen in totaal maar maximaal 1625 FYD masternodes zijn. Je hoeft niet in het bezit te zijn van een krachtige computer of server om een masternode te laten draaien. Dit kun je al doen met een simpele computer die iedereen thuis heeft staan.

Wanneer je een masternode draait op de blockchain van FYDcoin, moet je dit niet verwarren met mining of staking. Bij het minen van crypto, ben je namelijk transacties aan het valideren, om vervolgens nieuwe cryptomunten vrij te maken. Hetzelfde gebeurt bij staking, alleen draait het daar niet om de computerkracht die je inzet.

Bij het staken gebruik je cryptomunten als onderpand, om te bewijzen dat je een aandeel of “stake” hebt in het netwerk. Des te groter jouw aandeel, of stake, in het netwerk des te groter de kans dat jouw portemonnee wordt gekozen om een blok te vinden, transacties te verifiëren en deze toe te voegen aan de blockchain.

Wil je meer te weten komen over het draaien van een masternode bij FYDcoin? Klik dan hier.

FYDcoin staken

Je kunt er ook voor kiezen om te gaan staken voor het netwerk van FYDcoin. Dit houdt in dat je een aantal FYD-munten vast moet zetten, zodat je een deligator kunt laten draaien binnen het netwerk.

In ruil hiervoor kun je een beloning ontvangen op het bedrag dat je gaat staken. Dit wordt ook wel gezien als een rente.

Het is belangrijk om op te merken dat je een hoger percentage rendement verdient met het draaien van een masternode dan met staking. Je zult hiervoor wel meer FYD-munten moeten locken (400.000 FYD). Daarnaast moet je ook een eigen server opzetten waar je de blockchain op kunt hosten. Dit betekent dat er dus ook meer kosten verbonden zijn aan het laten draaien van een masternode, vergeleken met staking.

FYD-munt

De munt van FYDcoin heet FYD. Er is voor gekozen voor een maximale voorraad van 650 miljoen munten. Dit is volgens het team achter FYDcoin vrij laag, vergeleken met veel andere tokens en munten.

Des te minder munten er zullen zijn, des te beter dat kan uitpakken voor de toekomstige prijs van een munt. Wanneer het aanbod verminderd of hetzelfde blijft, terwijl de vraag stijgt, zal de prijs toenemen.

Natuurlijk biedt dit geen garantie voor FYD. Resultaten uit het verleden kunnen nooit een garantie bieden voor de toekomst.

Conclusie

FYDcoin is een cryptocurrency die graag de strijd aangaat met Bitcoin. Het dient als betaalmiddel, maar biedt wel enkele voordelen ten opzichte van 's werelds grootste cryptocurrency:

  • Lage transactiekosten
  • Snelle transactieverwerking
  • Mogelijkheid op het verdienen van een passief inkomen

Daarnaast hebben ze ook een duidelijke doelgroep voor ogen: ze willen dé cryptovaluta voor freelancers worden. Deze doelgroep heeft namelijk geen zin in torenhoge transactiekosten, die soms hoger uitvallen dan de waarde van de transactie. Hierdoor zou FYDcoin een oplossing voor microtransacties kunnen zijn.

Op hetzelfde moment moeten we natuurlijk nog zien of dit project ook daadwerkelijk zal gaan slagen.  Daarom is het belangrijk om altijd zelf onderzoek te doen naar een project, voordat je besluit hierin te investeren.

Wil je na het lezen van dit artikel nog meer weten over FYDcoin, of een andere cryptocurrency? Stel dan je vragen in onze AllesOverCrypto Facebookgroep en dan beantwoorden onze experts al jouw vragen. 

Heb je andere crypto gerelateerde vragen? Het makkelijkste is om jouw vraag in onze FAQ op te zoeken. Wat je ook kan doen, is dat je jouw vraag + "AllesOverCrypto" googelt. Je zult dan snel uitkomen bij een van onze andere artikelen die over dat onderwerp gaan, zodat je weer snel meer kunt leren over dat onderwerp.


Starten met crypto en geen idee waar je moet beginnen?

Kom dan naar onze gratis online crypto training!

Bekijk hier wat je gaat leren!

Image
Online Bitcoin Training van allesovercrypto

 

 

 

Alle uitingen van AllesOverCrypto, waaronder begrepen alle producten (o.a. Crypto Signalen en de Crypto Masterclass), berichten en e-mails, zijn de professionele mening van AllesOverCrypto en kan op géén enkele wijze worden opgevat als een persoonlijke uitnodiging, een advies of enige aanbeveling om tot aankoop van één of meer cryptovaluta over te gaan en daarin te beleggen. AllesOverCrypto is geen financieel adviseur en beoogt dat uitdrukkelijk ook niet te zijn.

De uitingen van AllesOverCrypto hebben uitsluitend een educatief karakter en kunnen op geen enkele wijze als financieel, juridisch of fiscaal advies worden opgevat. AllesOverCrypto is geen financieel, juridisch- en/of fiscaal adviseur. Er komt geen adviesrelatie tot stand tussen jou en AllesOverCrypto.

De door AllesOverCrypto gepresenteerde informatie is door haar met de grootste aandacht en zorg samengesteld. AllesOverCrypto kan echter niet instaan voor de juistheid en/of volledigheid ervan. Het gebruik van deze informatie gebeurt op jouw eigen risico. Je dient ervan bewust te zijn dat de gepresenteerde informatie, mede door de snelheid waarmee de cryptomarkt zich beweegt, al snel achterhaald is dan wel kan zijn. Wees hiervan bewust bij het bestuderen van de informatie. Daarnaast wordt uitdrukkelijk verzocht de informatie zelf te verifiëren.

Eenieder die in één of meer cryptovaluta wil beleggen dient zijn/haar eigen onderzoek te doen alvorens een beslissing te nemen tot aan- of verkoop van cryptovaluta. AllesOverCrypto is op geen enkele wijze bij dit proces betrokken. Uitsluitend jijzelf bent verantwoordelijk voor jouw eigen aan-en verkoopbeslissingen. Het aankopen van cryptovaluta brengt vanwege de aard van het product en de volatiliteit van de cryptomarkt grote risico’s met zich mee. Deze risico’s zijn zo groot dat het zelfs mogelijk is je hele aankoopbedrag te verliezen. Koop dus geen cryptovaluta die je niet kunt veroorloven te verliezen.