Dragonchain coin achtergrond

Dragonchain (DRGN) - Blockchain van Disney

Steeds meer mensen zijn van mening dat blockchain een baanbrekende technologie is dat veel voor de wereld gaat betekenen. Grote bedrijven zoals IBM en Cisco spenderen geld aan het onderzoek en de ontwikkeling van deze technologie alleen Disney heeft zich altijd afzijdig gehouden. Ze waren namelijk wat terughoudend om hun belangrijke data op de publieke blockchain te zetten. Met dit in gedachte en in de veronderstelling zijnde dat andere bedrijven er ook zo over denken, heeft Walt Disney het project ‘Dragonchain’ gestart. Laten we kijken wat ze hiermee willen bereiken!

"Let the magic begin!"
- Walt Disney - 

Meer geld verdienen met crypto? Download het gratis ebook met 12 tips!

Ja, ik ga akkoord. Hiermee ontvang ik ook regelmatig waardevolle tips!

Navigatie

Wat is Dragonchain?
Initial Coin Offering (ICO)
Welke strategie hebben ze met de token?
Doelen van Dragonchain
In de praktijk
Het team
De adviseurs
Hoe koop ik Dragonchain?


Wat is Dragonchain?

Dragonchain is sinds 2014 in ontwikkeling door de makers van Walt Disney. Het idee was om een veilig vermogensbeheersysteem voor henzelf te bouwen. Echter hebben ze in 2016 het project laten vallen en hebben ze besloten om het open-source te maken. Dit betekent dat de code openbaar wordt gemaakt en dat iedereen hierin wijzigingen kan aanbrengen. Een groep van voormalig Disneymedewerkers heeft vervolgens het stokje opgepakt en heeft de Dragonchain Foundation opgericht. Dit is een non-profitorganisatie dat het protocol van Dragonchain zal onderhouden. 
Bovenop het huidige platform willen zij nu een commercieel bedrijf – Dragonchain Inc. – bouwen dat andere bedrijven gaat helpen bij het snel en gemakkelijk implementeren van de blockchaintechnologie. Om dit te financieren hebben ze op 2 oktober 2017 een ICO gehouden.

"Een ICO is een bepaalde vorm van crowdfunding, waarbij het publiek van tevoren kan investeren in het cryptoproject. In ruil daarvoor krijgen zij coins of tokens van het project."

Dragonchain uitgelegd in 90 seconden:


Initial Coin Offering (ICO)

ICO duur 2 oktober 2017 – 2 november 2017
Opgehaald kapitaal $13,7 miljoen
Naam token Dragon (DRGN)
Token standaard Ethereum ERC20
Rol van de token Voor de communicatie van de producten en services op het commerciële platform. Ook wordt het gebruikt om nieuwe cryptoprojecten te financiëren in de Dragonfund Incubator
Totale aanbod tokens 433,494,437 waarvan 238,421,940 in omloop
Whitelist Nee
Know your customer (KYC) Nee
Gecreëerd in Amerika

Welke strategie hebben ze met de token?

De oprichters zijn tegen een hypecoin en willen dit dan ook voorkomen bij Dragonchain. Vaak verspreiden crypto-startups zoveel mogelijk goed nieuws en vertellen ze overal hoe geweldig ze wel niet zijn en iedereen die kritiek uit, wuiven ze weg met de term FUD.

"FUD staat voor ‘Fear (angst), Uncertainty (onzekerheid) en Doubt (twijfel)"

Deze manier werkt ontzettend goed in de cryptowereld, maar Dragonchain wil niet tot deze groep behoren. Ze willen zich focussen op de kwaliteit van het platform en geen tijd spenderen aan het hypen ervan. Ze nemen hierbij een voorbeeld aan Ethereum.  
Ripple stootte Ethereum bijvoorbeeld recentelijk van de tweede plek en het was overal op de nieuwssites te lezen. Het verhaal is echter niet dat Ripple Ethereum verslaat. Ethereum volgt een anti-hype strategie. De oprichter, Vitalik Buterin, had ervoor kunnen kiezen om tweets te plaatsen waarin hij Ripple onderuithaalt en aangeeft snel weer op de tweede plek te staan. Nee in plaats daarvan tweette hij:

Tweet Vitalik Buterin Dragonchain.PNG


Voorbeeld van de anti-hype strategie van Dragonchain

Dragonchain speelt het spel met dezelfde strategie en doet dit onder andere door middel van de Dragon Slumber Score (DSS). Hoe langer je coins vasthoudt, hoe meer invloed je krijgt in het ecosysteem. Het is een mooi mechanisme dat mensen ontmoedigt om de coins te verhandelen. De score wordt als volgt uitgerekend en kent de volgende voordelen:
 

Dragonchain Dragon Slumber Score (DSS).jpg

 

Doelen van Dragonchain
 

 • Bescherming van bedrijfsinformatie en -processen
   
 • Gemakkelijke omgeving voor programmeurs om in te werken
   
 • Korte en vaste blocktijden in de blockchain
   
 • Mogelijkheid om samen te werken met andere blockchains
   
 • Gemakkelijke adoptie voor industrieën
   
 • Gemakkelijke integratie van de blockchain in bedrijven. Ze zien dat bedrijven wel kennis willen maken met de blockchaintechnologie, maar dat ze tegen het probleem aanlopen dat ze hier geen verstand van hebben. Dragonchain wordt zo gebouwd dat ook deze bedrijven gemakkelijk de technologie kunnen toepassen op hun bedrijfsvoering. Daarnaast wordt het ze ook gemakkelijk gemaakt om zelf een feature te bouwen op de Dragonchain-blockchain zonder hiervoor te investeren in dure en moeilijk vindbare technologische expertise.


In de praktijk

Look Lateral is een Italiaanse kunstsite dat Dragonchain in gebruik heeft genomen om de authenticiteit van de kunst te waarborgen. Op deze website kan je kunst kopen voor prijzen van meer dan 100.000 dollar. De blockchain wordt gebruikt om de betalingen in goede banen te leiden en de overdracht van het eigenaarschap juist te noteren. In de kunstwereld wordt dit 'provenance' genoemd.
Het bedrijf LifeID bouwt een identiteitsplatform bovenop de blockchain van Dragonchain. Dit platform maakt het mogelijk voor gebruikers om zichzelf te verifiëren in de online en offline wereld zonder het gebruik van de gebruikelijke paspoorten, identiteitskaarten of Facebookprofielen. 
 

Wie zitten er in het team?

 • Joe Roets – Oprichter van Dragonchain Inc
  Roets heeft meer dan twintig jaar ervaring in de software architectuur. Hierbij lag zijn focus vooral bij veiligheid en schaalbaarheid. Hij heeft bij meerdere grote organisaties de kar getrokken, waaronder Overstock, Coinbase, Symbiont en Walt Disney. 
   
 • Eileen Quenin – Oprichter en directrice van Dragonchain Inc
  Quenin heeft zeven jaar als Tech Evangelist bij The Walt Disney Company gewerkt en was al lid van het Dragonchainproject. Zij was degene die besloot om het project open-source te maken. Ze heeft eerder gewerkt bij Amazon Payments, GE Healthcare en LexisNexis.
   
 • Paul Sonler – Chief Technical Officer 
  Paul heeft meer dan twintig jaar ervaring in de Software Engineering. Bij Disney was hij Lead Engineer van verschillende projecten zoals de cloud-implementatie en de modernisering van de PhotoPass.
  Hij was samen met Joe en Eileen al betrokken bij de eerste versie van Dragonchain en werkt nu hard aan Dragonchain Inc. om er een succes van te maken
   
 • George Sarhanis – Oprichter en Chief Business Officer
  Vanaf de jaren ’90 werkt George bij technologiebedrijven waarbij hij zorgt dat de producten op de markt komen en verkocht worden. Deze vertaalslag van het product/dienst naar de markt gaat hij ook voor Dragonchain maken. 


Wie zijn de adviseurs?

 • Chris Boscolo
  Oprichter LideID
   
 • Collin Lahay
  Oprichter van Gambit
   
 • Ed Fries
  Mede-oprichter X-BOX
   
 • Jeff Garzik
  Mede-oprichter Bloq
   
 • Matthey Roszak
  Mede-oprichter Bloq
   
 • Maria Smith
  Onderdirecteur bij Payments Starbucks
   
 • Tom Bush
  Assistent-Directeur bij de FBI 
   

Hoe koop ik Dragonchain?

Dragonchain kopen op Kucoin is een fluitje van een cent. Met deze uitleg ben je binnen enkele stappen de trotse eigenaar van DRGN.

 1. Meld je hier gratis aan bij Kucoin
 2. Druk bovenaan op Assets
 3. Druk op Deposit bij USDT
 4. Stel je Google Authenticator in (heel simpel)
 5. Genereer een eigen "Deposit Address" en kopieer deze.
 6. Maak via deze link een gratis account aan op Bitvavo
 7. Verifieer jezelf door rechtsboven op je naam te klikken en dan naar "Verificatie" te gaan.
 8. Stort geld op je Bitvavo-rekening via iDEAL
  Klik hier voor meer uitleg over Bitvavo als je dit nodig hebt
 9. Koop Tether (USDT) en stuur deze vervolgens naar het depositadres dat je hebt gekopieerd.
 10. Wacht totdat de USDT op Kucoin staat
 11. Ga op KuCoin naar Exchange en klik DRGN aan
 12. Koop de gewenste hoeveelheid Dragonchain aan.
Alle uitingen van AllesOverCrypto, waaronder begrepen alle producten (o.a. Crypto Signalen en de Crypto Masterclass), berichten en e-mails, zijn de professionele mening van AllesOverCrypto en kan op géén enkele wijze worden opgevat als een persoonlijke uitnodiging, een advies of enige aanbeveling om tot aankoop van één of meer cryptovaluta over te gaan en daarin te beleggen. AllesOverCrypto is geen financieel adviseur en beoogt dat uitdrukkelijk ook niet te zijn.

De uitingen van AllesOverCrypto hebben uitsluitend een educatief karakter en kunnen op geen enkele wijze als financieel, juridisch of fiscaal advies worden opgevat. AllesOverCrypto is geen financieel, juridisch- en/of fiscaal adviseur. Er komt geen adviesrelatie tot stand tussen jou en AllesOverCrypto.

De door AllesOverCrypto gepresenteerde informatie is door haar met de grootste aandacht en zorg samengesteld. AllesOverCrypto kan echter niet instaan voor de juistheid en/of volledigheid ervan. Het gebruik van deze informatie gebeurt op jouw eigen risico. Je dient ervan bewust te zijn dat de gepresenteerde informatie, mede door de snelheid waarmee de cryptomarkt zich beweegt, al snel achterhaald is dan wel kan zijn. Wees hiervan bewust bij het bestuderen van de informatie. Daarnaast wordt uitdrukkelijk verzocht de informatie zelf te verifiëren.

Eenieder die in één of meer cryptovaluta wil beleggen dient zijn/haar eigen onderzoek te doen alvorens een beslissing te nemen tot aan- of verkoop van cryptovaluta. AllesOverCrypto is op geen enkele wijze bij dit proces betrokken. Uitsluitend jijzelf bent verantwoordelijk voor jouw eigen aan-en verkoopbeslissingen. Het aankopen van cryptovaluta brengt vanwege de aard van het product en de volatiliteit van de cryptomarkt grote risico’s met zich mee. Deze risico’s zijn zo groot dat het zelfs mogelijk is je hele aankoopbedrag te verliezen. Koop dus geen cryptovaluta die je niet kunt veroorloven te verliezen.