NFTs
23/12/21

The Doge Pound – volledige uitleg over deze NFT-collectie

The Doge Pound – volledige uitleg over deze NFT-collectie

Snel €10 verdienen?

  1. Klik op de knop
  2. Maak een account aan
  3. Stort 10 euro

Je ontvangt direct €10 extra!

Start direct bij Bitvavo!

NFT-collecties, ze lijken tegenwoordig dagelijks uitgebracht te worden. Door de bomen kun je daardoor tegenwoordig het bos niet meer zien en het is lastig onderscheid te maken tussen de verschillende collecties.

Hierdoor weet je misschien ook totaal niet meer in welke projecten je zou moeten investeren. Hoewel deze keuze natuurlijk altijd aan jezelf blijft, helpen we je graag op weg! Vandaag doen we dat door je een volledige uitleg te geven over het NFT-project ‘The Doge Pound.

Je leest wat het project precies inhoudt, hoe de kenmerken in elkaar steken en wat er allemaal nog komen gaat voor het project. Veel plezier met lezen!

Bekijk snel

Alvast een kleine sneak peak van The Doge Pound zien? Onderstaande video is de officiële trailer van de NFT collectie.

Wat is The Doge Pound?

The Doge Pound is een NFT-collectie bestaande uit 10.000 unieke Doge’s, oftewel honden. De NFT collectie is gebouwd op de Ethereum blockchain. Elke Doge is met gedachte ontworpen, specifiek uitgekozen en onberispelijk gevormd, zo geven de makers van de collectie zelf aan op hun website.

Ah, alweer een NFT-collectie, zul je misschien denken. Echter, The Doge Pound heeft daadwerkelijk verschillende leuke extraatjes, wat voor ons reden biedt verder onderzoek naar deze collectie te doen.

The Doge Pound krijgt binnenkort namelijk bijvoorbeeld een eigen app. Hoe deze app er precies uit komt te zien is nog niet bekend, maar het lijkt erop dat het een soort sociale media community wordt, voor The Doge Pound holders. Verschillende screenshots laten namelijk zien dat ze gebruikmaken van een Tinder-achtige swipefunctie. Wanneer je een match hebt met een andere holder kun je met deze holder communiceren. Dit kan natuurlijk erg interessant zijn voor je netwerk!

Daarnaast heb je niet alleen de The Doge Pound Doggy’s, maar ook de The Doge Pound Puppy’s. De Doggy’s zijn de reguliere NFT’s, die inmiddels overigens een floor price hebben van bijna 2 ETH (op het moment van schrijven: 22-12-2021). De Puppy’s zijn kleine hondjes die horen bij de grote Doggy’s. Elk van deze Doggy's en Puppy's zijn genummerd van #0 tot #9999. Wanneer je namelijk bijvoorbeeld Doggy #0 hebt, kun je Crate #0 openen. Je krijgt dan een puppy die hoort bij je Doggy. Dit kost je dan verder ook geen minting prijs of iets dergelijks, het is dan eigenlijk ook gewoon een airdrop. De Puppy’s hebben inmiddels een floor price van ongeveer 0.35 ETH (op het moment van schrijven: 22-12-2021), waardoor het dus zeker een mooie airdrop gebleken is.

Ook is de tab ‘Utilities’ onlangs toegevoegd aan het menu van de website. Onder Utilities vind je de opties ‘Breeding’, ‘Feeding’ en ‘Leader Board’. Wat deze verschillende utilities precies gaan betekenen is ook nog niet bekend, maar het lijkt in ieder geval interessant.

Breeding zal waarschijnlijk een functie zijn waarmee je nieuwe NFT’s kun creëren, zoals we dat al bij veel andere NFT collecties en blockchain games zien.

Feeding wordt een RPG blockchain game die beschikbaar wordt voor alle Puppy holders. Deze holders krijgen een volledige puppy identiteit binnen de metaverse. Ze kunnen dan punten verdienen door deel te nemen aan evenementen, maar ook door hun puppy goed op te voeden. Hoe dit er verder precies uit zal gaan zien is verder nog niet bekend.

The Doge Pound is dus niet zomaar een NFT-collectie, maar heeft zeker wat leuke extraatjes. Wat deze extraatjes precies gaan betekenen weten we pas wanneer deze uitgebracht worden, maar je kunt ze in ieder geval overwegen wanneer je een keuze gaat maken over of je wel of niet in deze NFT-collectie gaat investeren.

Image
DOGGY #4152
DOGGY #4152 - de duurst verkochte The Doge Pound tot nu toe (25 ETH)

Wat zijn de kenmerken van de The Doge Pound NFT’s?

De The Doge Pound NFT-collectie bestaat dus uit 10.000 unieke Doge NFT’s. Elk van deze 10.000 NFT’s bestaat uit een unieke combinatie van de verschillende kenmerken. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan de kleur van de vacht, maar ook bijvoorbeeld een pet of een zonnebril. Laten we eens gaan kijken naar de verschillende kenmerken die er bestaan binnen de The Doge Pound-collectie.

Achtergrondkleuren

Het eerste verschil tussen de verschillende The Doge Pound NFT’s zijn de achtergrondkleuren. Er zijn 6 verschillende achtergrondkleuren, namelijk grijs, limegroen, groen, beige, oranje en paars. Er zijn geen cijfers bekend over hoe zeldzaam bepaalde traits zijn binnen de The Doge Pound-collectie en dit zullen we dus zowel bij de achtergrondkleuren, als bij alle volgende kenmerken niet kunnen benoemen.

Oorbellen

Het volgende unieke kenmerk zijn de oorbellen. Er zijn 6 verschillende oorbellen, namelijk de zilveren oorbel, de robijnen oorbel, de gouden oorbel, de puntige oorbel, de triple robijnen oorbel en de ronde oorbel. Niet elke Doge heeft een oorbel, maar wanneer een Doge er een heeft is het dus 1 van deze 6 oorbellen.

Brillen

Ook zijn er 6 verschillende brillen beschikbaar, namelijk de gepolariseerde bril, de futuristische bril, de 3D bril, de zonnebril, de teashades en de retrobril. Voor de brillen geldt hetzelfde als voor de oorbellen. Niet elke Doge heeft een bril op, maar wanneer een Doge er een heeft, is het 1 van deze 6.

Hoeden

Het volgende unieke kenmerk zijn de hoeden. Ook hier zijn er weer 6 verschillende hoeden beschikbaar, namelijk de stuntman hoed, de popster hoed, de loodgietershoed, de bucket hat, het nerd haar en de hoge hoed. Voor de hoeden geldt tevens hetzelfde als voor de oorbellen en de brillen. Niet elke Doge heeft een hoed op, maar wanneer een Doge er een heeft, is het 1 van deze 6.

Kleding

Dan is er ook nog de kleding. Er zijn 6 verschillende outfits, namelijk de ijzeren kraag, de avonturiercape, de normale jas, het gevarenpak, de overlord cape en het reddingsvest. Tevens geldt hier dat niet elke Doge een outfit aan heeft. Er zijn namelijk ook naakte Doges. Wanneer een Doge een outfit aan heeft, is het 1 van deze 6.

Mond

Iets wat wel elke Doge heeft, is een mond. Ook voor de mond zijn er weer 6 verschillende beschikbaar. Je hebt de beauty mond, de tanden laten zien mond, de pizza in de mond, de open mond, de tong uitstekende mond en de onderbeet.

Ogen

Ook elke Doge heeft ogen, al zijn deze niet allemaal zichtbaar. Sommige van de brillen bedekken namelijk de volledige ogen. Er zijn 6 verschillende ogen. Je hebt de gesloten ogen, de sceptische ogen, de moe ogen, de robot ogen, de rollende ogen en de cyborgogen ogen (kruising tussen mens en robot).

Vacht

Dan heb je ook de vacht. Elke Doge heeft een vacht en er zijn 6 verschillende vachten beschikbaar. Er is de blauwe vacht, de tijgervacht, de grijze vacht, de groene vacht, de ‘originele’ vacht (de vacht uit het Dogecoin logo), en de cyborgogen vacht (kruising tussen mens en robot).

Geslachten

Ook heb je verschillende geslachten, namelijk Doge en Doggo. Je ziet geen verschil tussen de twee, maar wanneer breeden toegevoegd gaat worden zou het zomaar eens kunnen dat je 1 van elk geslacht moet hebben om te kunnen breeden. Daar weten we op dit moment echter nog niet genoeg over.

De puppy’s hebben weer andere kenmerken als de Doge’s. We weten dus nogmaals niet hoe zeldzaam bepaalde kenmerken zijn ten opzichte van anderen. Het is dus ook lastig om op basis van de kenmerken een ‘slimme’ investering moet doen, omdat je niet weet wat zeldzaam is en wat niet. Wanneer je wil gaan investeren kun je dus enkel op je gevoel afgaan, of op wat je zelf mooi vindt natuurlijk.

Image
The Doge Pound Puppy
The Doge Pound PUPPY - #4479

Meer over The Doge Pound

Team

The Doge Pound is opgericht door John Lemon. We weten verder weinig over John Lemon, aangezien er pas werd bekendgemaakt dat John Lemon de oprichter was, en dat hij überhaupt bestond, nadat The Doge Pound allang was uitverkocht. Hij maakte bijvoorbeeld toen pas zijn Twitteraccount aan.

Verder weten we over hem dat hij van honden houdt, maar ook dat hij sport leuk vindt en kaal is… Dit geeft hij namelijk zelf aan in zijn Twitter bio. Verder weten we eigenlijk niets over hem.

Over de rest van de teamleden, of een eventueel bedrijf dat achter de collectie zit, weten we ook niets. Het is volledig anoniem en er wordt niets over gezegd.

Dit zien we tegenwoordig steeds vaker bij cryptoprojecten, en in het bijzonder NFT projecten. Hoewel dit niet per se een nadeel hoeft te zijn, kan dit wel nadelig zijn. Een scammer zou namelijk natuurlijk nooit zijn echte naam of bedrijf aan het project koppelen, want dan zou hij of zij zijn of haar volledige reputatie verpesten wanneer het blijkt dat het een scam is. The Doge Pound bestaat inmiddels al een tijdje en er is tot op heden nog geen aanleiding geweest om te denken dat het project een scam is, maar hier kun je nooit zeker van zijn en je moet dus altijd voorbereid zijn op het ergste. 

Community

Over de community weten we gelukkig wel meer. Zoals je misschien wel weet, is de community één van de belangrijkste onderdelen van een cryptoproject in het algemeen, maar zeker één van de belangrijkste onderdelen van een NFT project.

The Doge Pound heeft een Discord server, een Twitteraccount en een Instagramaccount. De Discord server heeft meer dan 32.000 leden en deze server is zeer actief. Zeker een pluspunt wanneer je kijkt naar een NFT project. Het Twitter account van The Doge Pound staat op het punt om de 150.000 volgers aan te tikken en ook dat kun je zien als een pluspunt. Het Instagram account van The Doge Pound heeft bijna 5.000 volgers. Niet super veel dus, maar dat is niet per se erg. Instagram is namelijk niet echt een heel belangrijk platform voor crypto.

De community van The Doge Pound is dus over het algemeen erg groot en ook actief. Dit kun je dus zeker als iets positiefs zien, maar je moet je er niet blind op staren en ook blijven kijken naar de andere onderdelen van het NFT project.

Roadmap

Een roadmap kan een hele belangrijke factor zijn in het maken van de keuze om wel of niet te investeren in een bepaald project, omdat het je vertelt over wat de toekomst gaat brengen voor een project. De toekomst van een project is belangrijk, omdat bepaalde evenementen of veranderingen ervoor kunnen zorgen dat de prijs verandert en dat je dus geld verdiend of verliest.

Op dit moment geldt de roadmap die we hebben tot Q4 2022 en er staat ons dus nog veel te wachten! Zo kunnen we volgens de roadmap dit jaar nog de lancering van de app, maar ook een eigen launchpad verwachten, daarnaast zou ook de token, die als native token in de game zal dienen, deze maand nog gelanceerd worden. Aan elk van deze lanceringen is echter nog geen datum gekoppeld en of ze daadwerkelijk nog dit jaar gelanceerd worden is dus nog de vraag.

In Q1 van komend jaar kunnen we ook verschillende dingen verwachten, bijvoorbeeld de blockchain game op het web, maar ook een mobiele game. Ook zal er een 3D NFT-collectie uit worden gebracht in samenwerking met Steve Aoki en Trey Songz en daarnaast zal er een animatieserie in thema van de NFT-collectie worden uitgebracht.

In Q2 van 2022 zullen ook weer verschillende dingen gebeuren. Zo zullen de eerste IGO's plaats gaan vinden via de launchpad van The Doge Pound. Ook zal er een eigen The Doge Pound metaverse gelanceerd worden en zullen er samenwerkingen gestart worden met verschillende grote NFT-projecten.

In Q3 van 2022 zal er vervolgens een real life-evenement gaan plaatsvinden in Las Vegas, maar zal er ook een kinderserie gelanceerd worden in het thema van The Doge Pound. Het doel is ook dat er tegen die tijd 50 projecten gelanceerd zijn via de launchpad van The Doge Pound en zal er in Q3 een Thanksgiving launch plaatsvinden.

Verder dan dat kunnen we op dit moment nog niet de toekomst in 'kijken', maar er is in ieder geval nog genoeg in het vooruitzicht. 

Conclusie

The Doge Pound is dus één van de grotere NFT-projecten van dit moment. In de basis is het gewoon een collectie van 10.000 unieke Doges, maar er zijn wel degelijk wat leuke dingen toegevoegd die het voor jou eventueel net wat interessanter zouden kunnen maken.

Zo wordt er op dit moment gewerkt aan verschillende utilities. Er komt namelijk een app aan, die waarschijnlijk zal gaan dienen als een social media platform voor de holders van de NFT’s. Dit kan natuurlijk al erg leuk worden, maar het is niet het enige. Zo komt breeding er ook aan, wat waarschijnlijk een manier zal worden om nieuwe NFT’s te creëren met je bestaande NFT’s. Daarnaast komt ook Feeding eraan. Feeding wordt een game waarin je bepaalde dingen kunt doen met je puppy’s, zoals deze opvoeden. Je kunt op deze manier punten sparen en op de een of andere manier gaat er ook een native token aan gekoppeld worden. Interessant!

Wat we nog meer kunnen verwachten van The Doge Pound weten we nog niet, maar wij zullen het in ieder geval nauw in de gaten houden. De tijd zal het ons leren.

Ben je op zoek naar meer informatie of heb je nog vragen over NFTs of The Doge Pound? Of wil je graag andere cryptoliefhebbers ontmoeten? In de Facebookgroep van AllesOverCrypto kun je vragen stellen en kom je in gesprek met ruim 100.000 andere liefhebbers van crypto.

Heb je andere crypto gerelateerde vragen? Het makkelijkste is om jouw vraag in onze FAQ op te zoeken. Wat je ook kan doen, is dat je jouw vraag + AllesOverCrypto googelt. Laat vooral weten wat jouw gedachten zijn over The Doge Pound!

Ontdek Alles Over Crypto

Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang wekelijks de nieuwste inzichten in de cryptowereld.

Je bent succesvol ingeschreven!
Oeps! Er is iets fout gegaan!