Dentacoin-dcn-crypto kopen

Dentacoin (DCN) - Je tandarts op de blockchain

Dentacoin (DCN) is een Nederlandse organisatie dat ervoor wil zorgen dat de tandheelkunde-industrie volledig wordt gedecentraliseerd. Momenteel zijn het vooral de verzekeringsmaatschappijen die in deze niche de touwtjes in handen hebben en dit gaat ten koste van de gezondheid van ons gebit. Het team achter Dentacoin vindt dat dit anders moet en heeft daarom DCN in het leven geroepen. Lees hier een uitgebreide uitleg waarom de kans groot is dat ook jouw tandarts straks op de blockchain staat.

Bekijk snel

Wat is Dentacoin (DCN)?

Dentacoin is opgericht door de Dentacoin Foundation. Deze foundation is gevestigd in Nederland en dit maakt Dentacoin het grootste Nederlandse cryptoproject van dit moment. De reden dat ze in Nederland opereren is volgens de founder "omdat de Nederlandse wetgeving modern en cryptovriendelijk is." Dentacoin wil de gehele tandartsenindustrie op de blockchain zetten. Als je denkt aan blockchain, zul je waarschijnlijk niet snel denken aan je tandarts. Het blijkt echter dat juist deze industrie erg inefficiënt is ingericht en dit kost ons elk jaar miljarden euro's zonder dat we het doorhebben.

Het probleem

In feite wil Dentacoin alle tandartsenverzekeringen volledig buitenspel zetten. Vooral in Amerika zijn het de grote verzekeringspartijen die ervoor zorgen dat er onnodig veel tandartskosten gemaakt worden. Uit een onderzoek van de American Dental Association blijkt dat maar liefst 90 procent (317 miljard dollar (!!)) van de jaarlijkse tandartskosten onnodig zijn. Dit komt doordat men nu niet voldoende aangemoedigd wordt om routinematig hun gebit te verzorgen en om vaker preventief naar de tandarts te gaan. Veel dure gebitsproblemen hadden voorkomen kunnen worden als men hier meer bewust van was.

Het probleem is alleen dat er voor tandartsen helemaal geen motief is om patiënten aan te sporen om vaker te komen. Het blijkt dat ze 90% minder gaan verdienen als wij netjes ons gebit zouden verzorgen. Dit komt voornamelijk doordat het huidige tarieven- en verzekeringssysteem ervoor zorgt dat tandartsen alleen maar naar de korte termijn kijken. Dit betekent dat we op de lange termijn twee verliezers hebben (de patiënt en de tandarts) en één winnaar (de verzekeringsmaatschappij). Momenteel konden zowel patiënten als tandartsen echter niet ontsnappen uit dit systeem, maar Dentacoin hoopt nu een "way out" te bieden.

De oplossing

Dentacoin vindt dat tandartsen op de lange termijn er belang bij zouden moeten hebben dat hun patiënten (financieel) gezond blijven. Speciaal hiervoor hebben ze het Dentacoin-model ontwikkeld. Het belangrijkste element van dit model is dat het speciaal ontwikkeld is om de dure tussenpersonen (zoals verzekeringsmaatschappijen) buitenspel te zetten door middel van smart contracts. Via deze contracten komt er elke maand een kleine hoeveelheid DCN (de token van Dentacoin) bij de tandartsen terecht. Bovendien zijn deze contracten rechtstreeks afgestemd op de behoeften van de patiënt. De tandheelkundige zorg wordt hierin zodanig gestroomlijnd dat patiënten geen hoge premies meer hoeven te betalen aan verzekeringsmaatschappijen. Patiënten kunnen ook meer zelf de controle krijgen over preventieve tandheelkundige zorg en tandartsen profiteren weer van het langdurige dentale succes van hun patiënten via het verkrijgen van DCN. Hoe dit werkt is weer vastgelegd in een ander onderdeel van het model.

Dit (essentiële) onderdeel is de mogelijkheid voor patiënten om reviews te kunnen schrijven over hun tandarts, die vervolgens weer op de blockchain worden vastgelegd. Een van de grote voordelen hiervan is dat de reviews nooit meer verwijderd of gewijzigd kunnen worden. Bovendien worden patiënten aangemoedigd om reviews te schrijven, want ze worden hiervoor beloond met DCN. 

De voordelen van Dentacoin op een rij

 • Financiële aanmoediging om gebit goed te houden
  • Voor zowel tandarts als patiënt
 • Goedkopere tandheelkundige zorg
 • Transparante recensies
 • Recensies kunnen door blockchain niet gewijzigd worden
 • Recensies geven wordt (financieel) aangemoedigd
 • Mobiele app 
 • Gezondheidszorg-database op de blockchain
 • Handelsplatform
  • Een ander probleem voor tandartsen is de dure supply-chain. Doordat alle tandheelkundige producten makkelijk verhandelbaar worden gemaakt, scheelt dit enorm in de kosten.

De Token van Dentacoin: DCN

DCN is gebaseerd op de Ethereum-blockchain en daarom dus een ERC20-token. Zoals gezegd kan DCN verdiend worden door patiënten voor het geven van reviews en tandartsen krijgen weer DCN uitbetaald afhankelijk van hoeveel goede reviews ze hebben ontvangen. Nu rest alleen de vraag wat je zelf met deze DCN kan doen, hoe komt DCN aan zijn waarde?

DCN kan onder andere worden gebruikt voor het betalen van je tandarts, het betalen van je DentaCoin Assurance (maandelijks abonnement), het aanschaffen van tandheelkundige producten en je kan ze uiteraard ook verhandelen op een handelsplatform

Token Verspreiding

Momenteel bestaan er bijna 2 triljoen Dentacoins en hiervan zijn er 325 miljard (16,5%) in omloop. Na 26 jaar, wanneer alle DCN de markt op zijn, zullen er 8 triljoen (dat is een 8 met 12 nullen) DCN bestaan. De ICO van Dentacoin verliep minder voorspoedig dan gehoopt, ze haalden maar 7% op van de beoogde hardcap. Verder is het onduidelijk hoe de verdeling van de 325 miljard tokens precies is gegaan. In ieder geval is 3% vrijgemaakt voor de ICO (maar het is niet duidelijk wat er met de DCN gebeurd is die niet verkocht zijn) en 3,8% is gegaan naar:

 • Dentaprime International plc.
 • Presale juli 2017
 • Partners en media
 • Presale bounty programma
 • Het review platform
 • Het team
Kenmerken
Token symbool DCN
Totaal aantal tokens 2 triljoen
Aantal tokens in omloop 325 miljard
Prijs tijdens ICO $0.00091
Token type ERC-20 (gebaseerd op het Ethereum-protocol)
Hardcap verkoop van tokens $28,8 miljoen
Opgehaald vermogen tijdens ICO $2 miljoen

Team, adviseurs en partners

Het team van Dentacoin bestaat momenteel uit twintig personen. Ze hebben ervaring in blockchain, app-ontwikkeling, de tandheelkunde-industrie, business development, als tandarts en nog verschillende andere gebieden. Ze hebben gezamenlijk een schat aan ervaring in de tandheelkunde-industrie en zullen dus exact weten hoe deze wereld in elkaar steekt en een flink netwerk hier hebben. Hieronder volgende de belangrijkste personen, hun functie en ervaring. 

Naam Functie Ervaring
Prof. Dr Dimitar Dimitrakiev Founder Meer dan 27 jaar ervaring op de financiële markten en nu professor bij verschillende universiteiten. Daarnaast is hij member bij de IEEE computational Intelligence Society, EADM en Union of Automation & Informatics
Philipp Grenzebach Co-founder / Business Developer / M&A Heeft Rechten gestudeerd en Economie en Bedrijfskunde. Het is niet bekend of en hoeveel ervaring Philipp in het bedrijfsleven heeft.
Jeremias Grenzebach Co-founder / Core Developer Heeft onder andere geprogrammeerd voor Ethereum, Waves, ZCash, uPort, Status, imToken en Byteball. Is al jaren bekend met de blockchain en heeft al acht jaar ervaring met peer-to-peer-technologie.

Adviseurs en partners

Als je de tandartsenindustrie volledig op zijn kop wilt gaan zetten, ga je het niet redden met alleen een goed team. Dentacoin laat zien dat ze hun missie serieus nemen, het niet klein aan willen pakken en worden dan ook ondersteund door dertien adviseurs die allemaal veteranen uit de tandheelkunde-industrie lijken te zijn.  

Daarnaast hebben ze al veel partners aan zich weten te binden in de vorm van tandartspraktijken die Dentacoin hebben geïmplementeerd in hun praktijk. Onderstaande afbeelding is een greep uit deze groep praktijken met onder andere het Nederlandse Tandheelkundig Centrum Clinident.

Image
Dentacoin DCN Partners en hun logo's

 

Roadmap

De roadmap van Dentacoin is ontzettend nauwkeurig omschreven in hun whitepaper. Het team heeft een ambitieus doel en werkt hier in duidelijk stappen naartoe. Ze werken hun ideeën (globaal) zelfs uit tot 2042, met duidelijke doelen tot en met het derde kwartaal van 2019. Het trusted review platform is al online en je kan zelfs in Amsterdam al verschillende tandartsen vinden die zich hierbij hebben aangesloten. Het jaar 2018 wordt ook interessant om het platform te volgen, vooral als ze het voor elkaar gaan krijgen om het Dentacoin Assurance Testnet op tijd te lanceren. Hieronder kan je de volledige roadmap bekijken.

roadmap dentacoin DCN met verschillende stappen t/m Q3 2019

Populariteit en gemeenschap

Ondanks de ICO die niet helemaal naar wens verliep, heeft Dentacoin toch binnen zeer korte tijd een enorme gemeenschap opgebouwd. Op het moment van schrijven (mei 2018) heeft het al 35.000 volgers op Facebook en 17.500 volgers op Twitter. 

Populariteit Dentacoin
Twitter 17,5k volgers
Telegram 7k volgers
Facebook 35k volgers
Reddit 2,2k lezers

Kritiek

Het volledig decentraliseren van de tandheelkunde-industrie is een prachtig idee, maar het is nog maar de vraag of de huidige problemen voor patiënten momenteel groot genoeg zijn om over te stappen. Tandheelkunde is nu eenmaal niet zo'n "sexy" industrie en er zijn weinig mensen die zich hier druk om lijken te maken. In Nederland is het in deze sector ook een stuk beter geregeld dan in Amerika, dus het is voor ons wat lastiger in te schatten hoe groot nu precies het probleem is dat Dentacoin probeert op te lossen. Bovendien komt er nog een enórme hoeveelheid DCN de markt op, wat geen positieve invloed zal hebben op de prijs. 

Conclusie

Dentacoin (DCN) is een mooi inititief en het is duidelijk dat het team erachter de situatie waarmee de tandheelkunde-industrie momenteel kampt, zeer serieus neemt. Het is altijd mooi om te zien als vakmensen hun specialisatie vol passie uitvoeren en dat is bij dit team niet anders. Ze hebben de gezondheid van iedereens gebit op één staan en ze willen met Dentacoin ervoor zorgen dat zowel voor de patiënten als voor de tandartsen dit ook gaat gelden. Een van de belangrijkste redenen waarom bedrijven succesvol zijn, is als de founder en het team erachter een enorme passie heeft voor waar het bedrijf voor staat. Ondanks dat het voor patiënten misschien niet noodzakelijk voelt om over te stappen op Dentacoin, kan het enthousiasme van deze foundation er wellicht voor zorgen dat dit volledig verandert. Het is tenslotte ook ooit gelukt om ons massaal aan de tandpasta te krijgen minimaal twee keer per dag, terwijl niemand daar toentertijd de noodzaak van inzag.

Hoe koop ik Dentacoin?

Dentacoin kopen op HitBTC is een fluitje van een cent. Met deze uitleg ben je binnen enkele stappen de trotse eigenaar van DCN.

 1. Meld je hier gratis aan bij HitBTC
 2. Druk rechtsboven op Deposit
 3. Druk op Deposit bij BTC
 4. Genereer een eigen adres door op 'create new' te drukken en kopieer deze
 5. Maak via deze link een gratis account aan op Bitvavo
 6. Stort geld op je Bitvavo-rekening via iDEAL
  Klik hier voor meer uitleg over Bitvavo als je dit nodig hebt
 7. Koop Bitcoin en stuur deze vervolgens naar het depositadres dat je hebt gekopieerd.
 8. Wacht totdat de Bitcoins op HitBTC staan.
 9. Druk bij BTC op transfer naar Trade Account
 10. Ga op HitBTC naar Exchange en zoek op DCN
 11. Koop de gewenste hoeveelheid Dentacoin

 

Alle uitingen van AllesOverCrypto, waaronder begrepen alle producten (o.a. Crypto Signalen en de Crypto Masterclass), berichten en e-mails, zijn de professionele mening van AllesOverCrypto en kan op géén enkele wijze worden opgevat als een persoonlijke uitnodiging, een advies of enige aanbeveling om tot aankoop van één of meer cryptovaluta over te gaan en daarin te beleggen. AllesOverCrypto is geen financieel adviseur en beoogt dat uitdrukkelijk ook niet te zijn.

De uitingen van AllesOverCrypto hebben uitsluitend een educatief karakter en kunnen op geen enkele wijze als financieel, juridisch of fiscaal advies worden opgevat. AllesOverCrypto is geen financieel, juridisch- en/of fiscaal adviseur. Er komt geen adviesrelatie tot stand tussen jou en AllesOverCrypto.

De door AllesOverCrypto gepresenteerde informatie is door haar met de grootste aandacht en zorg samengesteld. AllesOverCrypto kan echter niet instaan voor de juistheid en/of volledigheid ervan. Het gebruik van deze informatie gebeurt op jouw eigen risico. Je dient ervan bewust te zijn dat de gepresenteerde informatie, mede door de snelheid waarmee de cryptomarkt zich beweegt, al snel achterhaald is dan wel kan zijn. Wees hiervan bewust bij het bestuderen van de informatie. Daarnaast wordt uitdrukkelijk verzocht de informatie zelf te verifiëren.

Eenieder die in één of meer cryptovaluta wil beleggen dient zijn/haar eigen onderzoek te doen alvorens een beslissing te nemen tot aan- of verkoop van cryptovaluta. AllesOverCrypto is op geen enkele wijze bij dit proces betrokken. Uitsluitend jijzelf bent verantwoordelijk voor jouw eigen aan-en verkoopbeslissingen. Het aankopen van cryptovaluta brengt vanwege de aard van het product en de volatiliteit van de cryptomarkt grote risico’s met zich mee. Deze risico’s zijn zo groot dat het zelfs mogelijk is je hele aankoopbedrag te verliezen. Koop dus geen cryptovaluta die je niet kunt veroorloven te verliezen.