bybit crypto storten

Bitcoin van Bitvavo, Binance en Coinmerce naar Bybit sturen: Een stap-voor-stap gids!

Heb je ergens cryptomunten staan die je wilt overzetten naar Bybit? Of wil je euro’s storten op je Bybit-account? In deze blog leggen we je stap voor stap uit hoe je een Bybit-account aanmaakt en hoe je euro’s met iDEAL of bankoverschrijving op Bybit stort. Je vindt ook een uitleg over hoe je Bitcoin van Bitvavo, Binance, Finst en Coinmerce naar Bybit verstuurt.

Heb je nog geen account bij Bybit? Door jezelf via de onderstaande knop te registeren ontvang je als lezer van AllesOverCrypto een welkomstbonus van €20.

Account aanmaken bij Bybit

Bekijk snel

Een account bij Bybit aanmaken

Heb je nog geen account bij Bybit? Dan leggen we hieronder eerst beknopt uit hoe je jezelf bij deze populaire crypto exchange kunt registeren.

 • Stap 1: Klik hier om naar de registratiepagina op de Bybit website te gaan.
  • PS: Bybit geeft alle bezoekers van AllesOverCrypto tijdelijk een welkomsbonus van €20 bij het aanmaken van een account. Het enige wat je daarvoor hoeft te doen is het account via de link van hierboven aan te maken.
 • Stap 2: Vul je e-mailadres en een wachtwoord in, en klik vervolgens op ‘Registreer’.
 • Stap 3: Klik op de link in de e-mail die je hebt ontvangen om je e-mailadres te verifiëren.
 • Stap 4 (optioneel): Je kunt jouw account extra beveiligen door two-factor authentication (2FA) in te schakelen. Dat doe je door via instellingen naar ‘Accountbeveiliging’ te gaan, waar je ‘Google two factor’ zoekt voor het instellen van Google Authenticator. Klik op ‘Settings’ om een verificatiecode te sturen die je vervolgens in de app van Google Authenticator kunt toevoegen.

Gefeliciteerd! Na het uitvoeren van deze stappen heb je succesvol een account bij Bybit aangemaakt.

Hoe stort ik euro's op Bybit met iDEAL?

Sinds de samenwerking tussen Bybit en SATOS kunnen Nederlandse crypto handelaren euro’s op hun Bybit-account storten door middel van iDEAL. Hiervoor maakt Bybit gebruik van de services van SATOS, zonder dat je als gebruiker een account bij SATOS hoeft aan te maken.

Bybit is deze samenwerking aangegaan omdat het bedrijf aan alle Nederlandse regulatie wil voldoen. SATOS is een Nederlands platform dat aan alle wet- en regelgeving voldoet en een vergunning van De Nederlandsche Bank (DNB) op zak heeft. Onderdeel van deze wetgeving is dat alle gebruikers hun identiteit moeten verifiëren. Wanneer je euro’s op Bybit wilt storten, moet je dus eerst je identiteit verifiëren door middel van een selfie, een kopie van je identiteitskaart of paspoort en het invullen van een vragenlijst.

Zo stort je euro's op Bybit met iDEAL:

 • Stap 1: Log in op Bybit.
 • Stap 2: Klik rechtsboven in het scherm op 'Assets' en selecteer vervolgens 'Deposit'.
 • Stap 3: Selecteer iDEAL als betaalmethode en voer de transactie uit.

Na het afronden van de betaling kun je direct crypto kopen met de euro's in je account!

Hoe verstuur ik Bitcoin van Bitvavo naar Bybit?

Bitvavo is de grootste in Nederland gevestigde crypto exchange die door onder andere de lage transactiekosten, hoge mate van betrouwbaarheid en het grote aanbod cryptocurrencies populair is geworden. Wil je jouw Bitcoins van Bitvavo naar Bybit sturen? Dat doe je door onderstaande stappen te volgen.

 • Stap 1: Eerst haal je het Bitcoin adres van je Bybit-account op. Dat doe je door in te loggen op Bybit en op ‘Assets’ te klikken, waar je vervolgens op ‘Storten’ klikt. Hier kies je de cryptocurrency die je wilt storten, waarna je een QR-code met het wallet adres ontvangt. Kopieer dit wallet adres.
 • Stap 2: Log in bij Bitvavo.
 • Stap 3: Zoek in het dashboard naar de cryptocurrency die je wilt versturen. In het geval dat je Bitcoin wilt versturen, zoek je naar Bitcoin en klikt hier op om naar de coin-pagina te gaan.
 • Stap 4: Onder het hoofdmenu staat een extra menu. Hier klik je op ‘Opnemen’.
 • Stap 5: Klik op ‘Adres toevoegen’ om het wallet adres van je Bybit account toe te voegen. Bij ‘Overdrachtsnetwerk’ selecteer je ‘Bitcoin’ en klikt vervolgens op ‘Doorgaan’.
 • Stap 6: Bij ‘Voer adresnaam in’ kun je een naam voor het adres invoeren. Dit mag elke naam zijn, maar het is verstandig om duidelijk te vermelden dat het om je Bybit adres gaat, zodat je later eenvoudig meer Bitcoin naar Bybit kunt sturen.
 • Stap 7: Vul het eerder gekopieerde Bitcoin adres van je Bybit account in bij ‘Voer adres in’. Bevestig het dat het adres van jou is en dien vervolgens het adres in.
 • Stap 8: Nadat het adres is geverifieerd zie je het in je adresboek staan. Klik op het adres en geef vervolgens aan dat je het Bitcoin netwerk wilt gebruiken. Hierna vul je in hoeveel Bitcoins je wilt versturen.
 • Stap 9: Controleer de transactie en klik hierna op ‘Doorgaan’ om de transactie uit te voeren. Na het succesvol uitvoeren van de transactie kan het enkele uren duren voordat je Bitcoins in je Bybit wallet staan. Maak je dus geen zorgen wanneer je deze nog niet meteen hebt ontvangen.

Bitcoin sturen van Bitvavo naar Bybit kan kosten met zich meebrengen. We hebben het hier over de netwerkkosten die door de blockchain van Bitcoin worden gerekend. Voor het versturen van Bitcoin betaal je 0,00002 BTC transactiekosten, al kunnen de kosten ook hoger uitvallen, afhankelijk van de drukte op het netwerk.

Wil je Bitcoin van Bitvavo naar Bybit sturen maar heb je nog geen Bybit-account? Maak een gratis account via deze link aan en ontvang €20 als welkomsbonus bij het storten van 100 euro.

Hoe verstuur ik Bitcoin van Binance naar Bybit?

In mei 2023 gaf Binance aan de deuren in Nederland te sluiten. De exchange ging een samenwerking met Coinmerce aan waar het alle cryptocurrencies en tegoeden van klanten naar heeft overgezet. Je kunt er echter ook voor kiezen om je cryptocurrencies naar Bybit te sturen. Je kunt jouw Bitcoin van Binance naar Bybit sturen door onderstaande stappen te volgen:

 • Stap 1: Log in op je Bybit-account om je Bitcoin-adres op te halen. Eenmaal ingelogd klik je op ‘Assets’ en vervolgens op ‘Storten’. Selecteer hier welke cryptocurrency je op ByBit wilt storten om de QR-code en het wallet adres te ontvangen. Vervolgens kopieer je het wallet adres.
 • Stap 2: Log in bij Binance.
 • Stap 3: Ga naar ‘Wallet’ en klik vervolgens op ‘Fiat and Spot’, waar je op ‘Withdraw’ klikt.
 • Stap 4: Selecteer de cryptocurrency die je wilt versturen. Hier geef je aan dat je Bitcoin over het Bitcoin-netwerk wilt versturen.
 • Stap 5: Vul het Bitcoin-adres van Bybit in en klik vervolgens op ‘Send Code’ om de 2FA-code naar je e-mail of SMS te sturen. Vul de code in en klik op ‘Submit’ om de transactie uit te voeren.
 • Stap 6: Je Bitcoins staan meestal binnen een paar uur in je Bybit -account, al kan het soms langer duren (maak je dus geen zorgen wanneer je ze niet meteen ziet staan).
Image
bitcoin van bitvavo naar bybit sturen

Hoe verstuur ik Bitcoin van Finst naar Bybit?

Finst is een relatief nieuwe Nederlandse crypto exchange die pas in 2023 is gelanceerd. Deze exchange rekent lage transactiekosten, maar is op dit moment nog niet van alle functies voorzien die je wel bij andere exchanges en brokers vindt. Zo is het ook nog niet mogelijk om op dit moment crypto te versturen naar een externe wallet. Zodra deze functie beschikbaar is vind je hieronder een uitleg over hoe je crypto van Finst naar Bybit stuurt.

Image
bitcoin van binance naar bybit sturen

Hoe verstuur ik Bitcoin van Coinmerce naar Bybit?

Coinmerce is een Nederlandse crypto exchange met een groot aanbod cryptocurrencies. Naast dat je veel cryptocurrencies kunt kopen en verkopen, is het ook mogelijk om er een passief inkomen mee te verdienen. Wil je jouw cryptocurrencies van Coinmerce naar Bybit sturen? Hieronder lees je stap-voor-stap hoe je dat doet.

 • Stap 1: Log in op Bybit en klik op ‘Assets’, waarna je op ‘Storten’ klikt. Selecteer op deze pagina welke cryptocurrency je naar Bybit wilt sturen om de QR-code en het wallet adres te ontvangen. Maak een schermafbeelding en kopieer vervolgens het wallet adres dat hier staat.
 • Stap 2: Log in op je Coinmerce-account.
 • Stap 3: Ga naar ‘Coins’ en klik vervolgens op Bitcoin om naar de coin-pagina te gaan. Scrol naar beneden en klik op ‘Withdraw’ om naar je Bitcoins te versturen naar Bybit.
 • Stap 4: Geef aan hoeveel Bitcoin je wilt versturen van Coinmerce naar Bybit en klik op ‘Next’.
 • Stap 5: Selecteer ‘Add new address (Bitcoin)’ en klik op ‘Next’ om je wallet adres van Bybit toe te voegen aan je account. 
 • Stap 6: Kies ‘Custodial wallet’ en klik op ‘Next’. Op dit scherm upload je de schermafbeelding en plak je het wallet adres van Bybit. Bevestig vervolgens dat het adres van jou is en klik op ‘Verify’.
 • Stap 7: Nu kies je de wallet die je zojuist hebt toegevoegd, waarna je een overzicht van de transactie krijgt. Je klikt nu op ‘Confirm Withdraw’ om te transactie te bevestigen. Het kan enkele uren duren voordat jouw Bitcoins aan je Bybit account zijn toegevoegd. Maak jezelf dus geen zorgen wanneer je ze niet meteen in je account ziet staan.

Wil je Bitcoin van Coinmerce naar Bybit sturen maar heb je nog geen Bybit-account? Maak een gratis account via deze link aan en ontvang €20 als welkomsbonus bij het storten van 100 euro.

Hoe cryptocurrency opnemen van Bybit?

Met de uitleg hierboven kun je snel en eenvoudig cryptocurrencies van een exchange naar Bybit sturen. Maar misschien wil je juist crypto opnemen van Bybit. Dat kan gelukkig ook! Volg onderstaande stappen om cryptocurrency van Bybit op te nemen:

 • Stap 1: Log in op je Bybit-account en klik rechtsboven op ‘Assets’
 • Stap 2: Klik in de keuzelijst op ‘Spot’ en op ‘Opnemen’ in de kolom van de munt die je wilt opnemen vanaf Bybit.
 • Stap 3: Zorg ervoor dat je het adres van de wallet waar je de crypto naartoe wilt sturen aan je Bybit-account hebt toegevoegd. Heb je dat nog niet gedaan? Klik dan op ‘Add’ en doorloop alle stappen.
 • Stap 4: Nadat je op ‘Submit’ klikt word je doorgestuurd naar de verificatiepagina. Hier kun je de transacties verifiëren door middel van een e-mailcode of Google Authenticator-code. Wanneer je de code hebt ontvangen vul je deze in en klik je op ‘Sumbit’.
 • Stap 5: Zodra het platform de 2FA-code succesvol heeft gevalideerd, ontvang je een e-mail met de details van je opnameverzoek. Klik op de link in deze e-mail om je opnameverzoek te bevestigen.

Ook hier geldt dat het enige tijd kan duren voordat je de cryptocurrencies hebt ontvangen. Bij sommige blockchains, zoals Bitcoin en Ethereum, duurt het nu eenmaal wat langer voordat een transactie volledig is verwerkt.

Let ook op de kosten die je maakt bij het opnemen van crypto. Ieder blockchainnetwerk hanteert andere kosten voor het verwerken van transacties. Bybit heeft, net zoals iedere andere exchange, geen invloed op de hoogte van de netwerkkosten.

Conclusie

Je hebt gelezen hoe je Bitcoins en andere cryptocurrencies van je account bij Bitvavo, Binance, Coinmerce en Finst naar je account bij Bybit stuurt. Gelukkig kan iedereen vrij eenvoudig en snel crypto naar Bybit sturen, al zul je wel eerst het wallet adres moeten valideren. Volgens de Nederlandse wet- en regelgeving zijn alle crypto exchanges en brokers hiertoe verplicht.

Sinds 2023 kunnen Bybit-gebruikers ook crypto met euro’s kopen. Bybit is namelijk een samenwerking met SATOS aangegaan waardoor Nederlanders crypto met iDEAL kunnen kopen. Speciaal voor de lezers van AllesOverCrypto heeft Bybit een unieke actie opgezet waarbij je gratis €20 welkomsbonus ontvangt bij het storten van 100 euro.

Heb je nog geen account bij Bybit? Door jezelf via de onderstaande knop te registeren ontvang je als lezer van AllesOverCrypto een welkomstbonus van €20.

Account aanmaken bij Bybit

Ben je op zoek naar meer informatie of heb je nog vragen over Bybit? Of wil je graag andere cryptoliefhebbers ontmoeten? In de Community van AllesOverCrypto kun je vragen stellen en kom je in gesprek met duizenden andere liefhebbers van crypto. Heb je andere crypto gerelateerde vragen? Het makkelijkste is om jouw vraag in onze FAQ op te zoeken. Wat je ook kunt doen, is dat je jouw vraag + AllesOverCrypto googlet.

 

Alle uitingen van AllesOverCrypto, waaronder begrepen alle producten (o.a. Crypto Signalen en de Crypto Masterclass), berichten en e-mails, zijn de professionele mening van AllesOverCrypto en kan op géén enkele wijze worden opgevat als een persoonlijke uitnodiging, een advies of enige aanbeveling om tot aankoop van één of meer cryptovaluta over te gaan en daarin te beleggen. AllesOverCrypto is geen financieel adviseur en beoogt dat uitdrukkelijk ook niet te zijn.

De uitingen van AllesOverCrypto hebben uitsluitend een educatief karakter en kunnen op geen enkele wijze als financieel, juridisch of fiscaal advies worden opgevat. AllesOverCrypto is geen financieel, juridisch- en/of fiscaal adviseur. Er komt geen adviesrelatie tot stand tussen jou en AllesOverCrypto.

De door AllesOverCrypto gepresenteerde informatie is door haar met de grootste aandacht en zorg samengesteld. AllesOverCrypto kan echter niet instaan voor de juistheid en/of volledigheid ervan. Het gebruik van deze informatie gebeurt op jouw eigen risico. Je dient ervan bewust te zijn dat de gepresenteerde informatie, mede door de snelheid waarmee de cryptomarkt zich beweegt, al snel achterhaald is dan wel kan zijn. Wees hiervan bewust bij het bestuderen van de informatie. Daarnaast wordt uitdrukkelijk verzocht de informatie zelf te verifiëren.

Eenieder die in één of meer cryptovaluta wil beleggen dient zijn/haar eigen onderzoek te doen alvorens een beslissing te nemen tot aan- of verkoop van cryptovaluta. AllesOverCrypto is op geen enkele wijze bij dit proces betrokken. Uitsluitend jijzelf bent verantwoordelijk voor jouw eigen aan-en verkoopbeslissingen. Het aankopen van cryptovaluta brengt vanwege de aard van het product en de volatiliteit van de cryptomarkt grote risico’s met zich mee. Deze risico’s zijn zo groot dat het zelfs mogelijk is je hele aankoopbedrag te verliezen. Koop dus geen cryptovaluta die je niet kunt veroorloven te verliezen.