DEGIRO

Beleggen bij DEGIRO

Veel beleggers zijn het erover eens: ‘diversiteit in je portfolio is enorm belangrijk’. Wanneer je alleen maar crypto hebt, is je rendement erg afhankelijk van de cryptomarkt. Gaat het slecht op de markt, dan gaat het slecht met je investering.

Een manier om dit risico tegen te gaan, kan zijn door te diversifiëren. Diversifiëren kun je bijvoorbeeld doen, door een deel van je portfolio in aandelen of obligaties te investeren, in plaats van enkel in crypto. Aandelen en obligaties kopen kun je doen via verschillende brokers, één daarvan is DEGIRO.

Onder de Nederlandse beleggers is DEGIRO een erg populaire aandelenbroker. Het beleggingsplatform, dat van origine ook uit Nederland komt, heeft door de jaren heen, mede door deze waardering, dan ook al vele awards gewonnen.

Maar is dit terecht? Wat is DEGIRO precies? Wat kun je er allemaal mee? Wat moet je weten voordat je eventueel van start gaat met het beleggen bij DEGIRO? Dat alles, en meer, lees je in de blog van vandaag, over het beleggen bij DEGIRO.

Bekijk snel

Leer jij liever door een video te kijken? Nederlandse YouTuber 'Langzaam Rijker' maakte eerder een uitgebreide video over DEGIRO.

Wat is DEGIRO?

DEGIRO is een Nederlands beleggingsplatform dat inmiddels in heel Europa wordt gebruikt. Het bedrijf, DEGIRO, werd in 2008 opgericht, maar in 2013 lanceerde DEGIRO haar online belegginsplatform dat beschikbaar werd voor de particuliere belegger. Het hoofdkantoor van DEGIRO zit nog altijd in Amsterdam, maar inmiddels zijn er ook kantoren geopend in Sofia, Bulgarije, en Neuss, Duitsland. Daarnaast is het belangrijk om te benoemen dat DEGIRO een beursgenoteerd bedrijf is. DEGIRO is namelijk te verhandelen op de SDAX, de Duitse aandelenmarkt, als flatexDEGIRO AG, onder ticker $FTK.DE.

DEGIRO staat onder de beleggers over het algemeen bekend als een goede exchange. De waardering voor de exchange blijkt ook uit de verschillende awards die DEGIRO heeft gewonnen. Dit zijn er in totaal namelijk 86. Enkele voorbeelden hiervan zijn ‘Best Online Broker 2022’ bij QualeBroker in Italië, ‘Best Broker for Stock Trading 2022’ bij Broker Chooser in het Verenigd Koninkrijk en ‘Best Stockbroker 2020’ bij Rankia in Spanje.

In 2022 verwacht DEGIRO tussen de 2,7 miljoen en 3 miljoen gebruikers van hun services te kunnen voorzien. Volgens hen zouden er in 2022 meer dan 100 miljoen transacties uitgevoerd worden via het platform. DEGIRO is dus zeker geen onbekende aandelenbroker. Als belegger zou je dus zeker niet de enige zijn die gebruikmaakt van de diensten van DEGIRO.

Image
DEGIRO

Aanbod

DEGIRO heeft een vrij breed aanbod van financiële producten waarin je als gebruiker kunt beleggen. Ten eerste kun je aandelen kopen. Daarnaast kun je obligaties, ETF’s (exchange traded funds) en aandelenfondsen, opties, futures, hefboomproducten (ook wel ‘sprinters’, ‘turbo’s’, of boosters genoemd) en warrants verhandelen via DEGIRO. Crypto wordt niet aangeboden bij DEGIRO.

Via DEGIRO is een enorm breed aanbod financiële effecten te verhandelen. Zo kun je bijvoorbeeld handelen in indexen, zoals de AEX, de Europe 50 en de USA TECH 100. Ook kun je handelen in losse aandelen, zoals Heineken, Aegon, of Adyen NV. Daarnaast kun je handelen in valuta en in futures. Tevens zijn commodities beschikbaar via DEGIRO. Denk bijvoorbeeld aan olie, goud, zilver en platina.

Via DEGIRO kun je uiteraard simpelweg aandelen kopen en verkopen. Je kunt deze aandelen kopen door middel van market orders, limit orders en je kunt ze daarnaast ook verkopen door middel van een stop loss en stoplimit orders.

Kosten

Bij het gebruik van DEGIRO komen verschillende kosten kijken. DEGIRO maakt het voor jou mogelijk om gebruik te maken van beurzen buiten Europa, zoals de NYSE of de NASDAQ. Dit is dan ook waar de eerste kosten komen kijken. Per beurs die je wil gebruiken, betaal je namelijk €2,50 per jaar. De beurzen in de Verenigde Staten en Canada kosten in dit geval €5,00 per maand. Euronext Amsterdam en Euronext Brussel zijn hierbij wel gratis, gezien deze in respectievelijk Nederland en België liggen.

De transactiekosten die je bij DEGIRO betaalt verschillen per beurs. Deze kosten verschillen tussen de €0,00 en €5,00 per transactie. Op de beurzen in de Verenigde Staten en Canada kun je transacties gratis uitvoeren. Hierin moet je natuurlijk wel meenemen dat je al €5 per maand betaalt om überhaupt gebruik te mogen maken van de beurs. Op de Nederlandse en Belgische beurzen betaal je €2,00 per transactie. Buiten Nederland en België, betaal je op alle Europese beurzen (Duitsland, Denemarken, Finland, Frankrijk, Ierland, Italië, Noorwegen, Oostenrijk, Portugal, Spanje, Verenigd Koninkrijk, Zweden, Zwitserland, Hongarije, Griekenland, Tsjechië, Turkije en Polen) betaal je €3,90 per transactie. Daarnaast betaal je op de beurzen van Australië, Hong Kong, Japan en Singapore €5,00 transactiekosten per transactie.

Je betaalt bij DEGIRO dus geen percentage transactiekosten, zoals je dat bij crypto exchanges vaak ziet. Het zijn absolute bedragen. Het maakt dus niet uit of je op de Nederlandse beurs een aandeel van €100 of een aandeel van €1000 koopt, in beide gevallen betaal je €2,00.

Daarnaast heeft DEGIRO een kernselectie als het gaat om ETF’s. De ETF’s die binnen deze kernselectie vallen kun je eenmaal per maand gratis verhandelen. Er zijn enorm veel verschillende ETF’s beschikbaar in de kernselectie van DEGIRO, dit zijn er namelijk meer dan 200. Bijvoorbeeld de ETF’s van Vanguard, iShares en Lyxor zijn onderdeel van de DEGIRO kernselectie.

Veiligheid

DEGIRO neemt de veiligheid van hun platform erg serieus. Maar met deze veiligheid zit het niet mis op bij DEGIRO, zo geven zij zelf aan op hun website. “Bij DEGIRO kunt u er gerust op zijn dat uw beleggingen veilig worden bewaard” is te vinden op de website van DEGIRO.

Bij DEGIRO wordt je geld bewaard in een bewaarbedrijf. Dit is een apart bedrijf, in het geval van DEGIRO een bank, dat enkel dient om dit geld te bewaren. Het bedrijf doet niets anders. Dit bewaarbedrijf staat onder toezicht van de Bundesanstalt für Finanzdienstleistungsaufsicht (BaFin), waardoor je ervanuit kunt gaan dat dit bewaarbedrijf aan de regels en voorwaarden voldoet.

Wat DEGIRO verder precies voor veiligheidsmaatregelen treft is onbekend. Wel weten we dat DEGIRO onder toezicht staan van De Nederlandsche Bank (DNB) en de Autoriteit Financiële Markten (AFM). Hierdoor mag je ervan uitgaan dat DEGIRO goed beveiligd is.

Image
DEGIRO

Hoe maak je een account aan bij DEGIRO?

Een account aanmaken bij DEGIRO is erg eenvoudig. Voordat je van start gaat is het goed om te weten dat je wanneer je een DEGIRO account aanmaakt niet alleen een simpel broker account aanmaakt, maar ook daadwerkelijk een Duitse rekening opent. Wil jij een rekening openen bij DEGIRO? Volg dan de volgende stappen:

 1. Ga naar de website van DEGIRO. Op de website zie je rechtsboven 3 lijntjes staan. Met deze lijntjes open je het menu. Klik hierop. Je ziet nu staan ‘Open een rekening’. Klik hierop.
 2. Je ziet nu staan ‘Waar bent u woonachtig?’, waarbij je kunt kiezen uit Nederland en België. Kies hierbij uit jouw land.
 3. Je komt nu in het scherm terecht, waar je je inloggegevens kunt bepalen. Vul hier je emailadres in en kies een gebruikersnaam en wachtwoord. Zorg er altijd voor dat je een goed wachtwoord kiest! Heb je dit gedaan? Klik dan op ‘Open uw rekening’.
 4. Nu moet je je emailadres bevestigen. Je hebt email ontvangen in je mailbox, met daarin een knop waarop staat ‘Voltooi uw registratie’. Heb deze niet? Klik dan op ‘E-mail nogmaals versturen’. Heb je deze wel? Klik op ‘Voltooi uw registratie’.
 5. Nu je emailadres bevestigd is, moet je opnieuw gaan inloggen. Klik hiervoor op ‘Inloggen’. Vul vervolgens je gebruikersnaam en wachtwoord in en klik wederom op ‘Inloggen’.
 6. Vanaf nu moet je persoonlijke informatie in gaan vullen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan je naam en voornaam, maar ook je adres en belastinginformatie. Daarnaast zul je ook je identificatie moeten verifiëren met behulp van bijvoorbeeld je paspoort of rijbewijs. Deze stappen wijzen zichzelf en DEGIRO legt je goed uit wat je moet doen.

Gefeliciteerd! Je bent nu eigenaar van een rekening bij DEGIRO. Na geld te hebben gestort kun je nu je eerste aandelen, obligaties, of commodities gaan kopen.

Hoe koop je een aandeel bij DEGIRO?

Ook het kopen van een aandeel is bij DEGIRO vrij eenvoudig, wanneer je eenmaal weet hoe het werkt. Voor dit voorbeeld verplaatsen we ons even naar de app, en kopen we een $AAPL, oftewel Apple aandeel. Wanneer jij ditzelfde wil doen, of dezelfde stappen wil uitvoeren op een ander aandeel, kun je de volgende stappen volgen:

 1. Wanneer je in de app bent, zie je onderin 5 menuopties staan. Kies voor de linker, ‘Markt’.
 2. Hier zie je vrij bovenaan in je scherm een zoekbalk staan, waarin staat ‘Zoek op naam, ISIN of symbool’. Klik hierop en typ ‘Apple’, of het aandeel dat jij wil gaan kopen, in.
 3. Je ziet nu het aandeel staan, in dit geval ‘Apple Inc.’. Het kan zo zijn dat er meerdere keren ‘hetzelfde’ aandeel staan. Zo staat Apple er 3 keer. Dit komt omdat dit de Apple aandelen op de verschillende beurzen zijn. Kies de beurs waarop jij Apple wil kopen en klik hierop.
 4. In het scherm waar je nu terechtkomt zie je enorm veel informatie over het aandeel. Het is slim om dit even goed door te lezen, zodat je echt weet waar je aan begint. Wanneer je dit hebt gedaan, kun je op ‘Koop’ klikken.
 5. Nu kun je de details van je aankoop invullen. Zo moet je hier invullen hoeveel aandelen je wil kopen, en voor welk bedrag je deze wil kopen. Ook moet je hier je order type invullen, waarbij je kunt kiezen uit limit order en market order.
 6. Wanneer je de keuzes hebt gemaakt en hebt ingevuld, kun je klikken op ‘Plaats order’. Je order wordt nu in het orderboek gezet. In het geval van een market order zal deze order onmiddellijk uitgevoerd worden. In het geval van een limit order zul je nu moeten wachten tot er iemand is die je order wil vervullen. Dit kan binnen enkele seconden gebeurt zijn, maar zou ook een aantal minuten of zelfs langer kunnen duren.

Gefeliciteerd! Je bent eigenaar van je eigen Apple, of ander, aandeel. Als je nu op ‘Portefeuille’ klikt in het menu onderaan je scherm, zie je het aandeel staan. Deze staat nu onder ‘Aandelen’. In het geval van $AAPL ontvang je elk kwartaal een dividend, oftewel winst dat wordt uitgekeerd aan de aandeelhouders. Dit dividend wordt automatisch uitgekeerd. Hier hoef je dus verder niets voor te doen.

Conclusie

DEGIRO is dus één van de grootste aandelenbrokers van Europa, maar het begon in 2008 allemaal in Nederland. DEGIRO heeft een enorm aanbod als het gaat om bijvoorbeeld aandelen en obligaties. Zo maakt de broker het ook mogelijk om op de beurzen van onder andere de Verenigde Staten, Australië en Hong Kong te handelen. Cryptocurrency’s worden niet aangeboden door DEGIRO.

DEGIRO werkt met een absoluut kostensysteem. Dit betekent dat de kosten die je moet betalen om een transactie uit te voeren vast staan, en niet afhankelijk zijn van hoe groot deze transactie is. In de cryptowereld is dit erg ongebruikelijk, maar in de aandelenwereld komt het vaker voor. Het zorgt in elk geval voor overzichtelijkheid. Je weet qua kosten goed waar je aan begint wanneer je van start gaat bij DEGIRO.

DEGIRO vind veiligheid op hun platform enorm belangrijk. DEGIRO is onderdeel van flatexDEGIRO Bank AG en staat onder toezicht van de Duitse Bundesanstalt für Finanzdienstleistungsaufsicht. In Nederland staat DEGIRO onder intergriteitstoezicht van DNB en de AFM.

Al met al is DEGIRO erg populair onder de beleggers. Deze waardering is ook terug te zien in de vele awards die DEGIRO door de jaren heen heeft gewonnen. Hopelijk heb jij aan de hand van deze blog kunnen bepalen of DEGIRO een goede broker voor jou is!

Ben je op zoek naar meer informatie of heb je nog vragen over DEGIRO als stock broker? Of wil je graag andere beleggers ontmoeten? In de gratis Discordkanalen van ons product Money Mastery van AllesOverCrypto kun je vragen stellen en kom je in gesprek met duizenden andere liefhebbers van crypto. Heb je andere crypto gerelateerde vragen? Het makkelijkste is om jouw vraag in onze FAQ op te zoeken. Wat je ook kunt doen, is dat je jouw vraag + AllesOverCrypto googelt. Laat vooral weten wat jouw gedachten zijn over DEGIRO!


Starten met crypto en geen idee waar je moet beginnen?

Kom dan naar onze gratis Online Bitcoin Training!

Bekijk hier wat je gaat leren!

Image
Online Bitcoin Training van allesovercrypto

 

 

 

Alle uitingen van AllesOverCrypto, waaronder begrepen alle producten (o.a. Crypto Signalen en de Crypto Masterclass), berichten en e-mails, zijn de professionele mening van AllesOverCrypto en kan op géén enkele wijze worden opgevat als een persoonlijke uitnodiging, een advies of enige aanbeveling om tot aankoop van één of meer cryptovaluta over te gaan en daarin te beleggen. AllesOverCrypto is geen financieel adviseur en beoogt dat uitdrukkelijk ook niet te zijn.

De uitingen van AllesOverCrypto hebben uitsluitend een educatief karakter en kunnen op geen enkele wijze als financieel, juridisch of fiscaal advies worden opgevat. AllesOverCrypto is geen financieel, juridisch- en/of fiscaal adviseur. Er komt geen adviesrelatie tot stand tussen jou en AllesOverCrypto.

De door AllesOverCrypto gepresenteerde informatie is door haar met de grootste aandacht en zorg samengesteld. AllesOverCrypto kan echter niet instaan voor de juistheid en/of volledigheid ervan. Het gebruik van deze informatie gebeurt op jouw eigen risico. Je dient ervan bewust te zijn dat de gepresenteerde informatie, mede door de snelheid waarmee de cryptomarkt zich beweegt, al snel achterhaald is dan wel kan zijn. Wees hiervan bewust bij het bestuderen van de informatie. Daarnaast wordt uitdrukkelijk verzocht de informatie zelf te verifiëren.

Eenieder die in één of meer cryptovaluta wil beleggen dient zijn/haar eigen onderzoek te doen alvorens een beslissing te nemen tot aan- of verkoop van cryptovaluta. AllesOverCrypto is op geen enkele wijze bij dit proces betrokken. Uitsluitend jijzelf bent verantwoordelijk voor jouw eigen aan-en verkoopbeslissingen. Het aankopen van cryptovaluta brengt vanwege de aard van het product en de volatiliteit van de cryptomarkt grote risico’s met zich mee. Deze risico’s zijn zo groot dat het zelfs mogelijk is je hele aankoopbedrag te verliezen. Koop dus geen cryptovaluta die je niet kunt veroorloven te verliezen.