Twee Bitcoinmunten met weerspiegeling

Bakkt lanceert Bitcoin futures op 23 september

Bakkt zal z'n platform lanceren waarop dagelijkse en maandelijkse Bitcoin-futures verhandeld kunnen worden. Ze hebben de toestemming van de regelgevers gekregen en zullen op 23 september 2019 in de VS live gaan.

In augustus 2018 kondigden ze al aan dat ze een handelsplatform voor digital assets wilden lanceren. Tot voor kort was dit nog niet mogelijk doordat ze aan de nodige compliance moesten voldoen. Het is niet gemakkelijk om de Commodity Futures Trading Commission (CFTC) te overtuigen en daarom heeft het een jaar mogen duren.

Na vele gesprekken met de CFTC en de Security and Exchange Commission (SEC) hebben ze het nu eindelijk voor elkaar gekregen.

Bakkt zal samenwerken met Intercontinental Exchange Futures U.S. en Intercontinental Exchange Clear U.S. om de futures contracten mogelijk te maken op het platform.

Met de komst van de futures zal het voor steeds meer institutionele investeerders interessant worden om de cryptomarkt te betreden. De CEO van Coinbase, Brian Armstrong, zegt dan ook:

"Twaalf maanden geleden was het nog maar de vraag of instituties crypto zullen omarmen. Ik denk dat het veilig is om te zeggen dat we het antwoord op deze vraag nu weten. We zien bij Coinbase dat institutionele beleggers voor 200 à 400 miljoen dollar per week aan nieuwe crypto-stortingen doen." 

Naast Bakkt zijn ook LedgerX en ErisX bezig om Bitcoin futures-contracten te kunnen aanbieden.