Revomon

10 Pokémon-achtige play-to-earn games in 2022

Play-to-earn games die zich afspelen in de metaverse worden tegenwoordig steeds populairder, en dat is ook niet zo verwonderlijk. Dankzij de nieuwste ontwikkelingen kan blockchain namelijk worden ingezet voor games. Hierdoor is het mogelijk om - op een vrij eenvoudige én leuke manier - geld te verdienen door te gamen. Grote gamebedrijven, zoals Nintendo en Ubisoft, hebben inmiddels ook al interesse getoond in het concept van play-to-earn.

Nu het aantal play-to-earn games inmiddels steeds meer groeit, is een veelgehoorde vraag of er ook een Pokémon blockchain game zal komen. Pokémon heeft op dit moment (maart 2022) nog niet de metaverse betreden. Wel hebben mensen achter Pokémon aangegeven interesse te hebben in de metaverse en NFTs en potentie te zien op dit gebied, maar nog niet zo goed te weten hoe dat het beste vorm kan worden gegeven in een game als Pokémon. Zie bijvoorbeeld onderstaande tweet van David Gibson, één van de designers van Pokémon:
 

Image
Tweet David Gibson
Twitter: @gibbogame

Ook Alfred Kahn, de man die Pokémon een internationaal succes maakte, hint in AMA’s regelmatig op de komst van Pokémon NFTs, maar concrete plannen lijken er op dit moment nog niet te zijn, althans niet dat we weten.

Tot die tijd zijn er echter andere play-to-earn games die geïnspireerd zijn op Pokémon, of daar veel van weg hebben, en daarom interessant zijn als je Pokémon leuk vindt! In deze blog bespreken we 10 Pokémon-achtige play-to-earn games, waarbij we zowel kijken naar games die al een tijdje uit zijn als games die nog in ontwikkeling zijn.

Bekijk snel

1. Axie Infinity

De eerste én meest bekendste play-to-earn game die geïnspireerd is op Pokémon is Axie Infinity. Axie Infinity kwam voor het eerst uit in 2018 en heeft inmiddels al zo’n 2.8 miljoen spelers per jaar en 3.6 biljoen dollar aan handelsvolume in de interne marktplaats, en kan daarom als de meest populaire blockchain game van 2021 worden beschouwd!

Axie Infinity is een metaverse vol fascinerende wezens, genaamd Axie's, die door spelers als huisdier kunnen worden verzameld. Er zijn talloze unieke Axie's met verschillende lichaamsdelen en uiterlijk.

Spelers kunnen met hun Axie’s meedoen met battles, dagelijkse opdrachten, in-game items verzamelen, breeden en koninkrijken bouwen met landpercelen. De items die in het Axie Universum kunnen worden verzameld kunnen worden verhandeld in de interne marktplaats, waardoor spelers echt geld kunnen verdienen. De twee tokens die hierbij worden gebruikt zijn Axie Infinity Shards (AXS) en Smooth Love Potion (SLP).

Wil je meer weten over Axie Infinity? Lees dan vooral deze uitgebreide blog.

2. Illuvium

Een veelbelovende game die sinds 2020 gebouwd wordt is Illuvium. De metaverse van Illuvium biedt een wereld van uitgestrekte en gevarieerde landschappen met mysterieuze en strijdlustige wezens die Illuvials worden genoemd.

In de game kruip je in de huid van een overlevende van een ruimteschip en onderzoek je een verwoeste planeet, met extreme weersomstandigheden en uitzonderlijke klimaten. Om de mysteries van de planeet te ontrafelen, word je een jager en reis je door de landschappen om Illuvials te vangen. Er zijn in totaal meer dan 100 Illuvials te verzamelen, bestaande uit verschillende elementen en elk met unieke kenmerken en vaardigheden, waardoor deze game erg aan Pokémon doet denken. Sommige Illuvials zijn gemakkelijk te vinden, andere zijn zeldzaam. Met de Illuvials kun je meedoen met battles in de Arena’s van de game en/of ze verhandelen om geld te verdienen. Daarnaast wordt de mogelijkheid geboden om ILV-tokens in te zetten in het liquidity mining-programma, om zo beloningen te krijgen.

Zoals in de trailer hierboven al te zien is zal de kwaliteit van deze game zeer goed zijn en het project heeft daarom al veel fans op Discord en social media.

De launch van de game staat gepland voor medio 2022.

3. Affyn

Affyn is een Pokémon GO-achtige game die zich afspeelt in Nexus. Nexus is een mobiele metaverse, waarbij een digitale laag is toegevoegd aan de ‘echte wereld’ waar spelers Buddies kunnen verzamelen en deelnemen aan activiteiten op basis van hun geolocatie. Affyn probeert op deze manier het beste van de echte en virtuele wereld met elkaar te combineren.

Elke Buddy heeft unieke attributen en eigenschappen. Buddies kunnen worden getraind om deel te nemen aan quests, battles, werk en andere activiteiten. Daarnaast heeft de game nog veel meer mogelijkheden, zoals het kopen van land, gebouwen, en speciale voordelen voor houders van FYN-tokens, de token die in de game zal worden gebruikt.

Affyn wil met deze game vooral verandering brengen in de huidige game-industrie, waarin enorme hoeveelheden geld binnenstromen zonder dat spelers hiervan meeprofiteren. Affyn biedt daarom een play-to-earn metaverse die spelers in staat stelt om te verdienen met de game. Inmiddels heeft Affyn al veel grote partners binnengehaald en de verwachtingen van de game zijn dan ook hoog.

De game zal ergens in 2022 uitkomen.

4. Chumbi Valley

Chumbi Valley is een nieuwe play-to-earn game die onder andere geïnspireerd is op Pokémon. In deze game draait alles om Chumbi’s: schattige tweevoetige wezens die een weelderige en mysterieuze bosvallei bewonen. Spelers en Chumbi’s kunnen samenwerken om crypto te verdienen door farming, exploring, crafting, breeding, battling, fostering, en meer. 

In de game zal ook een online marktplaats gebouwd worden waar je de in-game items kunt kopen of verhandelen, zoals Chumbi's, percelen, gewassen en meer. De tokens die hierbij worden gebruikt zijn de Chumbi Token (CHMB) en Lucky Stars (LSTS) om het play-to-earn beloningssysteem aan te drijven.

Het leuke aan Chumbi Valley is dat het gratis te spelen is. Je wordt dan gekoppeld aan een Ancestor Chumbi die je op weg helpt met je avontuur. Ancestor Chumbi’s kunnen je helpen met basistaken, maar kunnen niet worden verkocht of verhandeld. Wil je dit wel? Dan kun je een Chumbi kopen.

De release van de game staat gepland voor medio 2022.

Wil je meer weten over Chumbi Valley? Lees dan vooral deze uitgebreide blog.

5. Pixelmon

https://youtu.be/QGW3J3rM8hc

Pixelmon is een play-to-earn game die gebaseerd is op Pokémon en Minecraft. Pixelmon speelt zich af in de wereld van Eden, waarin wezens genaamd Pixelmons kunnen worden gevangen, verzameld en verhandeld. Het doel van de game is om een metaverse te bouwen, waarin je samen met vrienden kunt spelen, Pixelmon trainen en battelen, land kopen, in-game items verhandelen en meer. Zo kun je een echte Pixelmon trainer worden.

Het ecosysteem van Pixelmon zal draaien op twee tokens: een governance-token en een utilty-token.

De visie van het team achter Pixelmon was om de grootste game te maken van de hoogste kwaliteit die de NFT-wereld ooit gezien heeft! Er was vanaf het begin dan ook al een enorme hype rondom dit project. De collectie van 10.000 Pixelmon NFTs was al binnen een uur uitverkocht, waarbij de NFTs geveild werden tegen een aflopende prijs vanaf 3 ETH (Dutch auction). Een behoorlijke tegenvaller was echter daarna toen de Pixelmons werden onthuld; de art viel namelijk nogal tegen en sloot niet helemaal aan op wat mensen ervan verwacht hadden. Maar neem vooral een kijkje bij het project en oordeel zelf. 

De game zal rond het einde van 2022 uitkomen.  

6. Binamon

Een andere op Pokémon geïnspireerde play-to-earn game is Binamon. Binamon is een metaverse vol digitale monsters: Binamon. Binamons zijn er in verschillende soorten, klassen, en eigenschappen.

Het doel van de game is voornamelijk om Binamon te verzamelen, ze te verhandelen, ermee te battelen om BMON-tokens te verdienen en vooral om plezier te hebben tijdens het spelen van de game! De game biedt daarnaast ook mogelijkheid om tokens te staken of te farmen.

De game kwam uit in augustus 2021. 

7. Revomon

Revomon is een nieuwe online role-playing metaverse die een meeslepende virtual-reality-ervaring combineert met de baanbrekende technologie achter NFTs. In deze game kunnen spelers met elkaar socializen, terwijl ze op jacht gaan naar wilde Revolution Monsters (Revomon). Revomon kan volgens de makers gezien worden als een combinatie van Pokémon Go en Axie Infinity.

Spelers kunnen Revomon vangen en vervolgens trainen binnen de VR-omgeving, waarbij interactie mogelijk is met verschillende elementen. Verder zullen er in de game quests, competities en toernooien worden gehouden.

De game zelf combineert VR-ervaringen zoals grijpen, gooien, schieten en vrij bewegen met innovaties die mogelijk zijn door blockchain-technologie, zoals NFTs, play-to-earn, een governance token (REVO) en staking.

De game zal medio 2022 uitkomen.

8. Untamed Isles

Untamed Isles biedt een metaverse die bestaat uit verschillende eilanden vol met monsters om op te jagen en te temmen. De eilanden breiden zich voortdurend verder uit en hebben elk hun eigen mysteries en unieke factoren, met nieuwe monsters. Monsters bestaan uit verschillende lichaamsdelen en types, waardoor er eindeloos combinaties gecreëerd kunnen worden.

In deze wereld zal elke dag een nieuw avontuur te beleven zijn. De eilanden zitten namelijk vol met ervaringen die voortdurend in ontwikkeling zijn en hebben afwisselende weersystemen en seizoenen, die ervoor zorgen dat afhankelijk hiervan andere monsters gevonden kunnen worden. Monsters kunnen niet alleen getemd worden, maar je kun er ook mee battlen, breeden en ze verhandelen. Daarnaast zijn er nog meer activiteiten te doen, zoals dagelijkse en wekelijkse missies, en kun je ook verschillende beroepen uitoefenen.

Untamed Isles probeert met deze game het crypto-gerelateerd gamen op een nieuwe manier te benaderen, waarbij geldt: ‘Game first, Crypto second’. Omdat niet alle spelers crypto willen gebruiken is gekozen om de game ook speelbaar te maken, zonder dat crypto nodig is. De overgrote meerderheid van de in-game items, monsters en andere verzamelobjecten kunnen echter ook worden getokeniseerd en kunnen zo verhandeld worden op de interne marktplaats van de game of via andere kanalen. Dit is dus een win-win-situatie!

De game zal in 2022 uitkomen.

9. Kryptomon

Kryptomon is een play-to-earn game die gebaseerd is op Pokémon, Tamagotchi én CryptoKitties. De Kryptomon-metaverse is begonnen met 50.000 eieren waar zogenaamde Kryptomon uit kwamen. Een Kryptomon is een digitaal huisdier op de blockchain, dat verzorgd en getraind moet worden. 

Elke Kryptomon heeft een unieke genetische code die bestaat uit 38 verschillende elementen die bepalend zijn voor het uiterlijk tot aan de powers van je Kryptomon. Net als een echt huisdier hebben Kryptomons aandacht nodig en als je dit niet geeft, zullen ze ‘bevriezen’. Om ze te ‘ontdooien’ zijn speciale items nodig die beschikbaar zijn op de interne marktplaats, waar de in-game items kunnen worden verhandeld. De bijpassende token hierbij is Kryptomon (KMON). Spelers kunnen KMON verdienen door quests en dagelijkse opdrachten uit te voeren. Ook kun je breeden met je Kryptomon en deze verhandelen.

Spelers kunnen verder als 'trainers' ook tegen elkaar battlen met hun Kryptomon. Kryptomons worden niet geboren met de kracht en vaardigheid die nodig is om te kunnen battlen. Elke Kryptomon-trainer zal daarom tijd moeten besteden aan het trainen van zijn Kryptomons om levels omhoog te gaan en ze zo goed mogelijk te maken. Er zijn zowel team- als duelbattles mogelijk.

10. EvoVerses

EvoVerses, niet te verwarren met Evoverse, is een nieuwe play-to-earn game in Pokémon-stijl en staat nog volop in ontwikkeling. De game draait om mysterieuze en fabelachtige wezens: Evos. Spelers kunnen Evos kopen, verkopen, (ver)huren en ermee battlen en breeden.

Andere in-game items die op de planning staan zijn landpercelen, huizen en items als meubilair, kleding en cosmetica, zowel voor de speler als voor de Evos.

EvoVerses streeft naar een perfecte combinatie van DeFi en GameFi. Om dit te bereiken werkt het team van EvoVerses aan een game met realistische graphics en leuke cartoons die het verhaal van EvoVerses vertellen, en zal daarnaast ook een DEX en een liquiditeitspool hebben. De game zal twee tokens bevatten: EVO, de governance token, en LNX, de in-game token.

Conclusie

In deze blog zijn 10 play-to-earn games besproken die geïnspireerd zijn op Pokémon, of hier veel van weg hebben. Deze games hebben veel overeenkomsten met elkaar: of ze nu Axie’s, Pixelmon, Binamon, Revomon of Chumbi’s of Evos heten, het doet allemaal denken aan Pokémon. Het leuke is echter dat al deze games allemaal hun eigen unieke kenmerken en ontwikkelingen hebben, waardoor er genoeg keuze is. We zijn daarom benieuwd hoe deze games zich verder zullen ontwikkelen in 2022 en daarna. En verder is het natuurlijk nog wachten op een echte Pokémon metaverse play-to-earn game!

Wil jij meer weten over play-to-earn games, NFTs of over crypto in het algemeen? Word dan lid van onze AllesOverCrypto Facebookgroep of neem een kijkje op het Crypto Forum! Laat het ons ook weten als je zelf interessante ideeën hebt over een blog-onderwerp. Wie weet schrijven we de volgende keer wel voor jou. Heb je andere crypto gerelateerde vragen? Het makkelijkste is om jouw vraag op onze FAQ-pagina op te zoeken. Wat je ook kan doen, is dat je jouw vraag + AllesOverCrypto googelt.

Header afbeelding: Revomon


Simpel geld verdienen met gamen?

Start direct met ons gratis e-boek!

E-boek downloaden

Image
P2E ebook blogbanner

 

 

 

 

Alle uitingen van AllesOverCrypto, waaronder begrepen alle producten (o.a. Crypto Signalen en de Crypto Masterclass), berichten en e-mails, zijn de professionele mening van AllesOverCrypto en kan op géén enkele wijze worden opgevat als een persoonlijke uitnodiging, een advies of enige aanbeveling om tot aankoop van één of meer cryptovaluta over te gaan en daarin te beleggen. AllesOverCrypto is geen financieel adviseur en beoogt dat uitdrukkelijk ook niet te zijn.

De uitingen van AllesOverCrypto hebben uitsluitend een educatief karakter en kunnen op geen enkele wijze als financieel, juridisch of fiscaal advies worden opgevat. AllesOverCrypto is geen financieel, juridisch- en/of fiscaal adviseur. Er komt geen adviesrelatie tot stand tussen jou en AllesOverCrypto.

De door AllesOverCrypto gepresenteerde informatie is door haar met de grootste aandacht en zorg samengesteld. AllesOverCrypto kan echter niet instaan voor de juistheid en/of volledigheid ervan. Het gebruik van deze informatie gebeurt op jouw eigen risico. Je dient ervan bewust te zijn dat de gepresenteerde informatie, mede door de snelheid waarmee de cryptomarkt zich beweegt, al snel achterhaald is dan wel kan zijn. Wees hiervan bewust bij het bestuderen van de informatie. Daarnaast wordt uitdrukkelijk verzocht de informatie zelf te verifiëren.

Eenieder die in één of meer cryptovaluta wil beleggen dient zijn/haar eigen onderzoek te doen alvorens een beslissing te nemen tot aan- of verkoop van cryptovaluta. AllesOverCrypto is op geen enkele wijze bij dit proces betrokken. Uitsluitend jijzelf bent verantwoordelijk voor jouw eigen aan-en verkoopbeslissingen. Het aankopen van cryptovaluta brengt vanwege de aard van het product en de volatiliteit van de cryptomarkt grote risico’s met zich mee. Deze risico’s zijn zo groot dat het zelfs mogelijk is je hele aankoopbedrag te verliezen. Koop dus geen cryptovaluta die je niet kunt veroorloven te verliezen.