De 10 beste crypto handelsplatformen van Nederland en België

De 10 beste crypto handelsplatformen van Nederland en België

Crypto handelsplatformen zijn cruciaal, wanneer je wil gaan handelen in crypto. Zonder deze exchanges is het namelijk onmogelijk om crypto te verhandelen.

Maar er zijn zo enorm veel verschillende platformen en hierdoor is het erg lastig de juiste exchange voor jou te kiezen. Daarom hebben we in deze blog 10 erg goede handelsplatformen opgesomd, die beschikbaar zijn in Nederland en België.

Bij elke exchange kijken we naar verschillende belangrijke aspecten, bijvoorbeeld de transactiekosten en het assortiment, maar ook de klantenservice en de hoeveelheid opties die je hebt bij het handelen. Hopelijk helpen we je daarmee in je keuze voor een handelsplatform!

Bekijk snel

In onderstaande video wordt uitgelegd hoe een crypto exchange precies werkt.

1. Binance

In onderstaande video wordt Binance in 2 minuten beoordeeld.

Transactiekosten: 0,10% per transactie

Assortiment: meer dan 150 verschillende munten

Binance is één van de grootste en bekendste exchange ter wereld, en dat is uiteraard niet zonder reden. De exchange werd in 2017 opgericht en is, in de korte tijd dat deze nog maar bestaat, uitgegroeid tot één van de grootste exchanges ter wereld.

Elke dag wordt er voor $2 miljard dollar aan volume verhandeld via het platform en dit gebeurt via gemiddeld 1,4 miljoen transacties per seconde. De klantenservice is altijd beschikbaar, ook midden in de nacht, maar deze is helaas niet telefonisch én niet in het Nederlands te bereiken.

De transactiekosten zijn bij Binance erg laag. Deze zijn namelijk in principe 0,10% per transactie. Echter, deze kunnen zelfs nog lager uitvallen. Wanneer je namelijk Binance Coin (BNB) bezit kom je in aanmerking voor korting. Het eerste jaar is deze korting 50%: je betaalt dan dus 0,05% per transactie. Alle 4 de jaren daarna wordt deze korting gehalveerd en daarna vervalt de korting. Alsnog een erg interessante optie dus!

Via Binance zijn meer dan 150 verschillende munten te verhandelen en zelfs nog meer wanneer je een externe exchange, zoals PancakeSwap, koppelt aan Binance, dan wordt in principe elke munt die er bestaat beschikbaar voor je.

Binance is ideaal voor mensen die echt actief willen handelen. Het platform heeft een hoog handelsvolume en de meeste verschillende munten ter wereld. Daarnaast zijn er veel verschillende dingen mogelijk met Binance, zoals stop-loss orders.

Binance heeft verschillende voordelen en nadelen. Enkele hiervan staan in onderstaande tabel.

Voordelen Nadelen
Enorm breed muntenassortiment Kan ingewikkeld zijn voor beginners
Extreem lage transactiekosten Niet beschikbaar in het Nederlands

2. Bitvavo

Transactiekosten: 0,25% per transactie

Assortiment: 58 verschillende munten

Bitvavo is één van de grootste Nederlandse crypto exchanges en het is zeker een interessante optie voor mensen die willen gaan beginnen met het handelen in crypto. De exchange werd opgericht in 2018 en ze hebben een duidelijk doel: het overbruggen van de kloof tussen traditionele en digitale valuta.

Een groot voordeel van Bitvavo is het feit dat dit platform het enorm eenvoudig maakt om crypto te kopen en verkopen. De interface is erg overzichtelijk en makkelijk te begrijpen voor beginners. Dit maakt het natuurlijk een goede exchange voor mensen die rustig aan willen beginnen met crypto.

Daarnaast is Bitvavo de allergoedkoopste exchange van Nederland, wat natuurlijk ook zeker als een voordeel gezien kan worden. De transactiekosten die je zult betalen bij Bitvavo liggen op de 0,25% per transactie.

Op Bitvavo zijn 58 verschillende munten te verhandelen. Deze munten verschillen natuurlijk van de echte grote munten, zoals Bitcoin (BTC) of Ethereum (ETH), maar ook de wat kleinere munten, zoals Tron (TRX) en Tezos (XTZ).

Ook Bitvavo heeft natuurlijk verschillende voordelen en nadelen. Enkele hiervan staan in de onderstaande tabel.

Voordelen Nadelen
Eenvoudig te begrijpen Geen super uitgebreid assortiment
Het platform is erg veilig Lager handelsvolume

3. Huobi

In onderstaande video wordt Huobi beoordeeld door 'Every Bit Helps'. 

Transactiekosten: 0,2%

Assortiment: meer dan 180 verschillende munten

Huobi is één van de grotere crypto handelsplatformen die er op dit moment bestaan. Het werd opgericht in 2013, in Singapore, door Leon Li, die het bedrijf nog altijd leidt.

Huobi is een platform dat echt geschikt is voor het traden. Het platform is erg snel, heeft erg lage transactiekosten en heeft een breed assortiment aan cryptomunten. Daarnaast zijn er via het platform vijf verschillende trading pairs beschikbaar.

Via het platform kun je dan ook zowel crypto verhandelen met fiat currency’s, als crypto met crypto.

Net als Binance heeft ook Huobi een eigen token die bij bezit voordelen met zich meebrengt. Deze token heet de Huobi Token (HT). Deze token kan bijvoorbeeld gebruikt worden als trading pair, maar geeft je ook korting op de transactiekosten, net als Binance Coin. Wanneer je Huobi Token gebruikt als trading pair gebruikt betaalt je 50% minder transactiekosten over deze transacties.

Huobi is dus een erg grote exchange die verschillende voordelen, maar ook nadelen met zich meebrengt. Enkele van deze voor- en nadelen zijn in de onderstaande tabel te zien.

Voordelen Nadelen
Hoog handelsvolume Niet in het Nederlands beschikbaar
Breed assortiment van munten Er is geen verzekering beschikbaar voor de munten
Image
Crypto exchange handelsplatform
Open Studio/Shutterstock.com

4. FTX

Transactiekosten: tussen de 0,07% en de 0,04%

Assortiment: 179 verschillende munten

FTX werd in mei 2019 opgericht door Alalameda Research, in Amerika. Binance besloot zes maanden later een groot deel van de aandelen over te nemen en dit zegt natuurlijk wel iets over de exchange FTX. Het biedt geen garantie, maar Binance zou natuurlijk niet in iets investeren waar ze niet in geloven.

Op FTX kun je onder andere futures, opties en movecontracts verhandelen en daarnaast kun je natuurlijk gewoon crypto kopen en verkopen. MOVE contracten werden door FTX bedacht. Deze contracten kunnen ook met een hefboomwerking worden verhandeld en het is dus een manier om mogelijk veel geld te verdienen in een korte tijd, maar net als bij bijvoorbeeld short contracten kun je er ook in een korte tijd enorm veel geld mee verliezen. Meer over het short gaan in crypto lees je hier.

Via FTX zijn ook perpetual contracts te verhandelen. Een perpetual contract is eigenlijk hetzelfde als een optie, alleen dan zonder bepaalde einddatum. Dit geeft je wat meer vrijheid en verkleint de kans op verlies in theorie zeker, omdat de munt niet op een bepaald moment op een bepaalde waarde hoeft te staan.

FTX is dus zeker een interessant platform via waar je écht kunt traden. Je hebt veel opties, zoals het shorten en de future contracts, maar dus ook de perpetual contracts. Het kan voor jou zeker een interessante exchange zijn, maar de exchange heeft natuurlijk verschillende voordelen en nadelen. Enkele daarvan staan opgesomd in de onderstaande tabel.

Voordelen Nadelen
Unieke handelsproducten Geen super uitgebreid assortiment
Gespecialiseerd in derivatenhandel FTX is in sommige landen niet beschikbaar en hierdoor haalt het handelsvolume niet zijn maximale potentie

5. Kraken

Transactiekosten: tussen de 0,10% en 0,5%

Assortiment: meer dan 50 verschillende munten

Kraken werd in 2011 opgericht en is inmiddels uitgegroeid tot een enorm grote exchange. De exchange heeft natuurlijk, zoals elk handelsplatform, verschillende voordelen en nadelen.

Een voordeel van Kraken is bijvoorbeeld dat de kosten enorm laag zijn. De kosten liggen tussen de 0,10% en de 0,5%. Hoeveel je daadwerkelijk moet gaan betalen is afhankelijk van de grootte van de transactie. Hoe groter de transactie, hoe dichter bij de 0,10% je zit, hoe kleiner de transactie, hoe dichter je bij de 0,5% zit.

Kraken heeft verschillende voordelen en nadelen en enkele daarvan zijn te zien in onderstaande tabel.

Voordelen Nadelen
De transactiekosten zijn redelijk laag De interface is redelijk ingewikkeld
Veel opties bij het handelen Heeft bovengemiddeld vaak errors

6. Coinbase

In onderstaande video wordt veel verteld over Coinbase. 

Transactiekosten: 1,49%

Assortiment: 63 verschillende munten

Coinbase is één van de grootste exchanges ter wereld. De exchange werd in 2012 opgericht en heeft in 2021 maar liefst 56 miljoen gebruikers. Op 14 april 2021 had Coinbase dan ook hun IPO en inmiddels zijn de aandelen van Coinbase te verhandelen op de beurs.

Coinbase zelf gebruik je echter voor het verhandelen van crypto. Via het platform kun je 63 verschillende cryptovaluta verhandelen, maar daarnaast kun je meer dan 5000 valuta bekijken en in de gaten houden.

De transactiekosten staan op Coinbase vast. Deze zijn namelijk 1,49% per transactie en deze zijn niet afhankelijk van de grootte van de transactie of iets dergelijks.

Coinbase is een overzichtelijk platform, dat goed te gebruiken is voor beginners. Daarnaast is er een klantenservice beschikbaar die je goed helpt, mocht dat nodig zijn. Helaas is deze klantenservice nog niet beschikbaar in het Nederlands.

Enkele van de voordelen en nadelen van Coinbase staan in onderstaande tabel.

Voordelen Nadelen
Overzichtelijke interface Relatief hoge transactiekosten
Hoog handelsvolume Geen enorm assortiment

7. Bitfinex

Transactiekosten: tussen de 0,1% en 0,2%

Assortiment: 223 verschillende munten

Bitfinex is een crypto handelsplatform dat werd opgericht in Hong Kong, maar beschikbaar is voor de hele wereld. Het platform is echter wel enkel te gebruiken in het Engels. Voor mensen die niet zo goed in Engels zijn kan dit natuurlijk een nadeel zijn.

Via Bitfinex zijn erg veel verschillende munten te verhandelen tegen lage transactiekosten. Daarnaast zijn er veel opties om verschillende soorten orders door te voeren en dit maakt het een goed platform voor mensen die echt willen handelen.

Het platform heeft uiteraard verschillende voordelen en nadelen en enkele daarvan staan in onderstaande tabel opgesomd.

Voordelen Nadelen
Lage transactiekosten In reviews worden zorgen over de veiligheid uitgesproken
Veel verschillende opties Niet beschikbaar in het Nederlands

8. Crypto.com

In onderstaande video wordt veel verteld over de Crypto.com betaalkaarten. 

Transactiekosten: tussen de 0,1% en 0,4%

Assortiment: 137 verschillende munten

Crypto.com is een handelsplatform dat het mogelijk maakt crypto te verhandelen op een eenvoudige en overzichtelijke manier. Het is dan ook een platform dat eenvoudig te leren is voor beginners.

De transactiekosten zijn daarnaast op het platform zeker niet hoog en er is een vrij breed assortiment van verschillende munten. Interessant aan Crypto.com is dat zij ook een crypto betaalpas aanbieden. Dit is een crypto visa kaart, vergelijkbaar met een bankpas waarmee je kunt betalen in winkels.

Het platform heeft verschillende voordelen en nadelen, waarvan er enkele in de volgende tabel staan.

Voordelen Nadelen
Lage transactiekosten In sommige regio’s niet beschikbaar en dit zorgt ervoor dat het potentiële handelsvolume niet wordt waargemaakt
Eenvoudig te begrijpen voor beginners Niet beschikbaar in het Nederlands

9. Gate.io

Transactiekosten: 0,20% per transactie

Assortiment: 790 verschillende munten

Gate.io staat bekend als één van de veiligste exchanges die er zijn en wanneer je gebruik maakt van dit platform hoef je dus in principe ook niet bang te zijn dat de exchange gehackt wordt, als weet je het natuurlijk nooit zeker.

Daarnaast zijn er via Gate.io enorm veel verschillende munten te verhandelen en dit maakt het dan ook een goede exchange wanneer je echt kleinere munten wilt verhandelen. Ben jij dus iemand die van crypto gems houdt? Dan kan Gate.io zomaar eens een goed platform voor jou zijn.

Het platform heeft natuurlijk verschillende voor- en nadelen en enkele daarvan kun je lezen in onderstaande tabel.

Voordelen Nadelen
Enorm veel verschillende munten Enigszins ingewikkeld voor beginners
Lage transactiekosten Geen enorm goede klantenservice

10. Gemini

Transactiekosten: tot en met 1,49%

Assortiment: 40 verschillende munten

Gemini is een Amerikaanse exchange die in 2015 werd opgericht door de gebroeders Winklevoss, Cameron en Tyler. Gemini staat voornamelijk bekend om zijn goede veiligheid en is een directe concurrent voor bijvoorbeeld de Coinbase-exchange en de Kraken-exchange.

Op Gemini worden 40 verschillende munten aangeboden. Dat is niet super veel, maar prima als je bijvoorbeeld nieuw bent in crypto of het toch gewoon een beetje bij de bekende munten wil houden. Wil je echter écht gaan traden in bijvoorbeeld de kleinere altcoins? Dan is Gemini waarschijnlijk niet de juiste exchange voor jou.

De transactiekosten van Gemini zitten vrij ingewikkeld in elkaar. Om het te versimpelen hebben we de transactiekosten van Gemini in onderstaande tabel opgesomd.

Grootte van de transactie Transactiekosten
$10 of minder $0,99
Tussen de $10 en de $25 $1,49
Tussen de $25 en de $50 $1,99
Tussen de $50 en de $200 $2,99
Meer dan $200 1,49% van je totale transactie

Gemini is in ons land niet heel bekend en het wordt door Nederlanders dan ook niet super veel gebruikt. In onderstaande tabel staan de voornaamste voor- en nadelen van Gemini opgesomd.

Voordelen Nadelen
Eenvoudig te gebruiken Beetje onduidelijk hoe de kosten in elkaar steken
Het platform is erg veilig Relatief hoge kosten

Conclusie

Er zijn dus enorm veel verschillende exchanges en je kunt enkel voor jezelf bepalen welke nou voor jou de allerbeste is. Elk platform heeft verschillende voordelen en verschillende nadelen en je kunt enkel voor jezelf afwegen welke voor- en nadelen voor jou zwaarder meewegen dan andere.

We hebben in ieder geval geprobeerd 10 erg goede handelsplatformen te geven en hierbij de nodige informatie te verstrekken Hopelijk hebben we je hiermee geholpen in het proces van het vinden van een juist handelsplatform voor jou.

Heb jij ideeën over crypto exchanges of wil je er simpelweg meer over weten? Meld je aan bij onze AllesOverCrypto Facebookgroep! We spreken daar dagelijks over de toekomst van cryptocurrency's en de blockchain en delen er ook praktische informatie. Hopelijk zien we je daar!


Starten met crypto en geen idee waar je moet beginnen?

Kom dan naar onze gratis Online Bitcoin Training!

Bekijk hier wat je gaat leren!

Image
Online Bitcoin Training van allesovercrypto

 

 

 

Alle uitingen van AllesOverCrypto, waaronder begrepen alle producten (o.a. Crypto Signalen en de Crypto Masterclass), berichten en e-mails, zijn de professionele mening van AllesOverCrypto en kan op géén enkele wijze worden opgevat als een persoonlijke uitnodiging, een advies of enige aanbeveling om tot aankoop van één of meer cryptovaluta over te gaan en daarin te beleggen. AllesOverCrypto is geen financieel adviseur en beoogt dat uitdrukkelijk ook niet te zijn.

De uitingen van AllesOverCrypto hebben uitsluitend een educatief karakter en kunnen op geen enkele wijze als financieel, juridisch of fiscaal advies worden opgevat. AllesOverCrypto is geen financieel, juridisch- en/of fiscaal adviseur. Er komt geen adviesrelatie tot stand tussen jou en AllesOverCrypto.

De door AllesOverCrypto gepresenteerde informatie is door haar met de grootste aandacht en zorg samengesteld. AllesOverCrypto kan echter niet instaan voor de juistheid en/of volledigheid ervan. Het gebruik van deze informatie gebeurt op jouw eigen risico. Je dient ervan bewust te zijn dat de gepresenteerde informatie, mede door de snelheid waarmee de cryptomarkt zich beweegt, al snel achterhaald is dan wel kan zijn. Wees hiervan bewust bij het bestuderen van de informatie. Daarnaast wordt uitdrukkelijk verzocht de informatie zelf te verifiëren.

Eenieder die in één of meer cryptovaluta wil beleggen dient zijn/haar eigen onderzoek te doen alvorens een beslissing te nemen tot aan- of verkoop van cryptovaluta. AllesOverCrypto is op geen enkele wijze bij dit proces betrokken. Uitsluitend jijzelf bent verantwoordelijk voor jouw eigen aan-en verkoopbeslissingen. Het aankopen van cryptovaluta brengt vanwege de aard van het product en de volatiliteit van de cryptomarkt grote risico’s met zich mee. Deze risico’s zijn zo groot dat het zelfs mogelijk is je hele aankoopbedrag te verliezen. Koop dus geen cryptovaluta die je niet kunt veroorloven te verliezen.