Ripple fork

XRP fork is onwaarschijnlijk

Onderzoekers en analisten trekken de mogelijkheid om XRP op te splitsen sterk in twijfel.

Volgens Eyel Shani, blockchain onderzoeker bij advies maatschappij Aykesubir, is een fork in theorie mogelijk maar in de praktijk zeer onwaarschijnlijk. Shani ziet de potentiële XRP fork als een sociaal probleem. Je kan de XRP ledger in theorie splitsen maar je zal dan ook een complete gemeenschap om de nieuwe tak heen moeten bouwen. Als laatste zul je ook genoeg XRP validators moeten overhalen. Anders is het een nieuw netwerk en niet een aftakking. 

Crypto Bitlord en de XRP army

Innitiatiefnemer van de fork, twitteraar Crypto Bitlord is een notoire troll. Bitlord is ontevreden over XRP's strategie en hij beschuldigt de oprichters van dumping: het verkopen van aandelen waardoor de waarde van de overige aandelen sterk daalt.

Crypto Bitlord heeft onderhand 3600 handtekeningen onder zijn petitie op Change.org staan en zeker 102 duizend volgens op twitter. Onderzoeker Shani betwijfeld dus dat deze groep een sterk genoege sociale basis is om een gezonde crypto gemeenschap op te bouwen. 

Crypto analist Juan M. Villaverde van Weiss Ratings doet er nog een schepje bovenop: 

Het feit is dat deze mensen niet genoeg koopkracht hebben om de huidige marktprijs van de XRP-token te ondersteunen, er is geen reden om te geloven dat ze het beter zouden doen als XRP zou afsplitsen

XRP pragmatiek

XRP hanteerd een toepassingsgerichte filosofie. Het doel van het fonds is vooral om XRP projecten te financieren. XRP heeft hier voor 55 miljard XRP vastgezet in een reeks derde-rekeningen (escrow accounts). Elke rekening bevat 1 miljard, elke maand wordt één rekening beschikbaar gesteld om projecten mee te financieren en het overschot gaat weer terug het fonds in. 

Met deze strategie behoud XRP de waarde van de munt én zorgen ze voor liquide middelen. De theorie is dat Crypto Bitlord geschrokken was nadat Whale Alert het maandelijkse openstellen van een rekening rapporteerde: een transactie van 100 miljoen dollar.

XRP's ontwikkelingsgerichte strategie maakt van de Altcoin geen buitengewone winstgever, maar ze zijn zeker één van de grondleggers die onze wereld aan de crypto en blockchain gaan helpen.


Tijdelijk - Gratis €1.000 verhandelen

Maak via AllesOverCrypto een Bitvavo-Account aan en betaal over de eerste €1000 aan crypto geen handelskosten!

  • Goedkoopste crypto exchange van NL
  • Geld storten met iDEAL en beginnen
  • Zeer gebruiksvriendelijk

Account aanmaken bij Bitvavo