Koers van Bitcoin en Ethereum en de logo’s van beide cryptomunten. Op de achtergrond wordt een raket afgevuurd.

De koers van Bitcoin en altcoins - Mooie tijden lijken nabij!

Wat gaat de koers van Bitcoin en altcoins doen? Hele mooie tijden lijken eraan te komen! Ethereum en grote altcoins als EOS en ADA hebben laten zien dat er (eindelijk!) weer kopers zijn. Ze laten sterke stijgingen zien en rammen door belangrijke resistance-levels heen. Bitcoin haar week was wat saaier, maar we komen steeds dichter bij het decision point. Benieuwd wat er gaat gebeuren? Ik leg het je hieronder allemaal uit.

>> Wil je zelf meer leren over crypto trading? Lees dan hier al onze artikelen over crypto trading en welke tools je allemaal kan gebruiken.

In het kort:

 • Bitcoin kan elk moment heel hard dalen of stijgen!
 • Ethereum ziet er voor het eerst in 1,5 jaar weer heel krachtig uit
 • Ik ben eindelijk weer altcoins aan het inslaan!

De koers van Bitcoin (weekly) - De dag des oordeels nadert

Het moment van een keiharde break-out komt dichter- en dichterbij voor Bitcoin. Nog steeds is het de vraag of deze naar boven of naar onder zal zijn. Maar als we even heel eerlijk zijn, is er de afgelopen week helemaal niks gebeurd. Wat een saaie week. We zitten nog steeds midden in een kanaal van sterke support ($10.191) en sterke resistance ($10.600). Er geldt dus nog steeds hetzelfde als vorige week. 

Kort samengevat kan het volgende gebeuren:

 • Als de weekly candle sluit (dat is in de nacht van zondag op maandag om 02:00 's nachts) boven de $10.600, dan mogen we een hele harde stijging omhoog verwachten. De resistance-lijn van $11.700 is ondertussen ook al erg vaak getest dus de kans is gewoon heel groot dat die het gaat begeven bij een volgende test. Ik zet mijn target in dit scenario daarom ook op $14.000!
  • Dus: Als de weekly sluit boven de $10.600, dan is mijn target $14.000.
 • Aan de andere kant, als de weekly sluit onder de $10.200, kunnen we net zo hard zakken. We hebben de $9600 al zo vaak getest, dat het mij niks zal verbazen dat we hard door gaan naar de $7600. Vooral na zo'n lange periode van besluiteloosheid. Wel houd ik het level van $8700 scherp in de gaten, want ook hier is een sterke support.
  • Dus: Als de weekly sluit onder de $10.200, dan is mijn target $7600.

Image
De weekly grafiek van de koers van Bitcoin in Tradingview. Hierop is duidelijk de support van $10.191 te zien en de resistance van $10.600

De koers van Bitcoin (daily) - Een hoop meer spanning

Het is spannend op de daily grafiek van Bitcoin, want we naderen een heel belangrijk punt! We zitten midden in een 'symmetrical triangle' (zie afbeelding hieronder) en deze nadert zijn einde. We zitten met deze 'kleine' triangle weer in een grotere triangle, maar de uitkomst van dit kleintje kan bepalend zijn voor de grote.

De kans is namelijk groot dat wanneer we hier uitbreken, we door een sterk support- of resistance-level gaan en dat gaat hoogstwaarschijnlijk de rest van de trend bepalen. Toch kijk ik liever naar het breken van een belangrijk prijsniveau dan dat van een triangle. Bij triangles heb je een grotere kans op fake-outs.

Kort samengevat kan het volgende gebeuren:

 • Een daily close (dat is elke nacht om 02:00) boven de $10.800 is een sterk teken voor Bitcoin! Dan verwacht ik een hele harde stijging. Ik vermoed dat we dan minstens richting de $12.300 gaan, maar ik heb mijn pijlen op $13.880 gericht.
  • Dus als de daily boven de $10.800 sluit, dan is mijn target $13.880.
 • Stel de koers gaat juist omlaag en sluit onder de $9700, dan gaan we de andere kant op. Net als met de weekly zal ik dan mijn pijlen op de $7700 richten. Wel houd ik wederom het level van $8775 in de gaten. Als hier veel kopers zijn, dan wijzig ik net zo makkelijk mijn pijlen weer.
  • Dus als de daily onder de $9700 sluit, dan is mijn target $7700.

Image
De daily grafiek van de koers van Bitcoin in Tradingview. Hierop is duidelijk de support van $9700 te zien en de resistance van $10.700

De koers van Ethereum - Hele goede tekens!!

Ethereum toont voor het eerst weer kracht sinds de bear market begin 2018 is begonnen! We zien na ruim anderhalf jaar eindelijk weer belangrijke resistance levels gebroken worden. De zone tussen 0.017585₿ en 0.0179₿ was een zeer sterk weerstandsniveau, maar Ethereum is hier de afgelopen dagen keihard doorheen geramd.

Bovendien zien we higher lows en higher highs! Dit duidt op een trend reversal. De tijd is hier om weer Ethereum in te slaan! Ik ben al begonnen in ieder geval.

We bevinden ons nu alleen wel bovenaan de vorige trading range, bij een nieuwe resistance, dus het is beter om nog even geduld te hebben.

Kort samengevat ga ik het volgende doen:

 • Wachten tot ook het niveau van 0.0189₿ wordt doorbroken en bij een retest van dit level hier mijn Ethereum kopen.
 • Wachten op een daling richting de 0.01838₿-0.0182₿ en hier mijn ETH kopen. Ook kan het zijn dat de prijs zelfs doorzakt tot de 0.0179₿ en dan koop ik bij. 
 • Ik zet stevige stop-losses, want de altcoins bevinden zich nog steeds in een bear market.

Image
De daily grafiek van de koers van Ethereum in Tradingview. Hierop is duidelijk de support van 0.0179₿ te zien en de resistance van 0.0189₿

Altcoins - Grote kans op een rally!

Er worden vaak 2 indicatoren gebruikt om de sterkte van altcoins te zien. Dat is de koers van Ethereum en de trend van Bitcoin dominantie. De koers van Ethereum hebben we hierboven al besproken en die ziet er heel goed uit! Dus laten we het over de Bitcoin dominantie hebben.

Ik gebruik deze grafiek vooral om de trend te bekijken en niet zozeer om daadwerkelijk trades op te baseren. Als we kijken naar de grafiek hieronder dan zien we dat de trend van Bitcoin dominantie steeds meer afzwakt en er bestaat zelfs een grote kans dat deze haar top heeft bereikt. Rally's worden steeds korter en zakken steeds sneller in elkaar. We beginnen nu zelfs door het niveau van de vorige top te zakken. Dit is goed nieuws voor alts!!

Bovendien zijn de grote altcoins als Cardano en EOS op hun eigen grafieken door belangrijke resistance-levels heen gegaan, dus ze vertonen serieuze tekenen van kracht. Op dit moment ben ik op zoek naar koopmomenten en ga ik zeker niet verkopen.

Let wel op, we zitten nog steeds in een bear market voor de altcoins. Als je ook gaat kopen, is het dus belangrijk goed je stop-losses in te stellen.

Image
Koers van Bitcoin Dominantie - daily grafiek

Ik koop Bitcoin of altcoins als:

Om een lang verhaal kort te maken, zal ik hieronder kort opsommen op welke moment ik actie onderneem.  Let op! Dit is op dit moment mijn plan. In de loop van de week kan dit wijzigen aan de hand van wat de markt doet.

Ik koop:

 • Bitcoin als de weekly boven de $10.600 sluit en mijn target is dan $14.000
 • Bitcoin pas weer voor de prijs van $7600 als de prijs hier naartoe zakt
 • Bitcoin als de daily boven de $10.800 sluit en mijn target is dan $13.880

 

 • Ethereum opnieuw wanneer de daily boven  0.0189₿ sluit
 • Ethereum opnieuw wanneer de prijs richting de 0.01838₿-0.0182₿ zakt
 • Alts voor mooie prijzen in, omdat ik stijgingen verwacht komende tijd!


Tijdelijk - Gratis €1.000 verhandelen

Maak via AllesOverCrypto een Bitvavo-Account aan en betaal over de eerste €1000 aan crypto geen handelskosten!

 • Goedkoopste crypto exchange van NL
 • Geld storten met iDEAL en beginnen
 • Zeer gebruiksvriendelijk

Account aanmaken bij Bitvavo