Bitcoin leesplankje

Bitcoin met de paplepel

Eén jaar geleden heeft Graeme Moore een ABC-kinderboek over crypto uitgegeven. 

Moore wilde iets teruggeven aan de Bitcoin gemeenschap waar hij zo van houdt en toevallig had hij ook een 1.5 jaar oud nichtje. Het resultaat: een ABC-kinderboek over Bitcoin, crypto en blockchain.

Moore's kinderboek heet 'B is for Bitcoin' en is geschreven om kleine kinderen het alfabet te leren. Moore geeft aan dat het boek ook een sociale functie heeft. Bitcoin fans die het boek hebben kunnen het gebruiken om sceptici de basis uit te leggen. 

Doe het zelf filosofie

Moore heeft het boek volledig zelf uitgegeven. Deze vorm van zelfstandig initiatief staat centraal binnen de crypto gemeenschap. Je bent niet afhankelijk van anderen; als de techniek er nog niet is dan bouw je het zelf.

Moore's grootste verrassing was het gemak van het uitgeven:

Je hoeft niet naar Penguin of Scholastic [uitgeverijen], je hoeft niet te onderhandelen, je kunt in één dag tijd je boek op het internet uitgeven, zodat iedereen het kan kopen.

Zijn enige kostenpost: 1000 dollar om de illustrator te betalen.

Kindertrend

'B is for Bitcoin' is niet het enige Bitcoin kinderboek. Op 31 maart heeft Rabbi Michael Caras 'Bitcoin Money: A tale of Bitsville discovering Good Money' uitgebracht. Caras' boek is inmiddels in het Italiaans, Japans, Fins, Duits, Spaans en Frans uitgebracht. De populariteit van de kinderboeken is vooral te danken aan ouders die van Bitcoin houden. Het effect is echter niet minderwaardig: de eerste generatie kinderen die Bitcoin normaal vinden is al geboren.

Op de tweede pagina van Moore's boek staat: "B is voor Bitcoin, naar maan?" We hopen natuurlijk dat de prijs van Bitcoin de pan uit rijst. Eén ding is zeker: Bitcoin gaat op de maan komen, en de mensen die het meenemen zijn opgegroeid met boeken zoals 'B is for Bitcoin'. 


Meer geld verdienen met crypto? Download het gratis ebook met 12 tips!

Ja, ik ga akkoord. Hiermee ontvang ik ook regelmatig waardevolle tips!