Krijtbord met woord test

Werk aan de winkel voor Binance platforms

In een vroege testronde zijn beide beta-testvarianten ongeschikt gebleken voor toekomstig gebruik, waardoor de kritiek en druk toeneemt op Binance. 

Dit constateert het testaccount genaamd ‘doublejump’. Hij geeft aan dat de Bitcoin futures die in de pre-release worden aangeboden zoveel fouten bevat dat deze onmogelijk kunnen leiden tot een livegang. Eerder schreef AllesOverCrypto een uitgebreid artikel waarin melding werd gemaakt van de intentie om het platform in september dit jaar live te zetten. 

“De ene versie net zo dramatisch als de andere.”

In meerdere tweets laat ‘doublejump’ weten dat er van alles mis is met beide platforms. Binance heeft ervoor gekozen om twee verschillende platforms te lanceren. Het ene platform, Platform A, is door Binance zelf ontworpen. Platform B is afkomstig van de exchange JEX, wat onlangs nog werd opgekocht door Binance. Binance laat beide platforms testen door onafhankelijke testers en is voornemend om de testers te belonen die het ‘winnende’ platform hebben afgetest.

Dit voornemen lijkt nu op losse schroeven te staan, aangezien allebei de platforms kwalitatief zo erbarmelijk lijken te zijn, dat geen van beide platforms uiteindelijk in productie genomen worden. Platform A is niet te gebruiken omdat de contract size niet werkbaar is, maar heeft wel een fijn werkende interface en aantrekkelijke specificaties. Platform B is zeer teleurstellend gedocumenteerd en heeft een onhandelbaar leverage systeem, zo laat de tester weten.

Druk neemt toe op Binance

Ook de keuze van Binance met betrekking tot de exchange rates van Bitcoin doet velen de wenkbrauwen optrekken. Voor nu is het onbekend wanneer Binance het platform wil lanceren, maar zeker is dat de competitie in de nek van Binance hijgt. Bakkt komt deze maand nog met een future platform. Ondertussen kwam Binance deze week ook nog negatief in het nieuws wanneer duidelijk werd dat hun futures documentatie gekopieerd was van BitMEX.


Tijdelijk - Gratis €1.000 verhandelen

Maak via AllesOverCrypto een Bitvavo-Account aan en betaal over de eerste €1000 aan crypto geen handelskosten!

  • Goedkoopste crypto exchange van NL
  • Geld storten met iDEAL en beginnen
  • Zeer gebruiksvriendelijk

Account aanmaken bij Bitvavo