tafel met boeken

Coinbase en Ripple volgens LinkedIn minder sexy 

Zowel Coinbase als Ripple zijn door LinkedIn uit de top 10 van de 50 heetste Amerikaanse bedrijven om voor te werken geknikkerd. 

De lijst omvat de vijftig bedrijven waar werknemers het prettigste kunnen werken, volgens LinkedIn. In 2018 stond Ripple nog zevende en stond Coinbase zelfs derde. In de nieuwe opsomming is Ripple gekelderd naar de 28e plaats en is Coinbase op de 29e plaats terug te vinden. 

Crypto startups steeds minder in trek als werkgever

Met Coinbase en Ripple is er geen eind gekomen aan de bedrijven die volgens LinkedIn minder in trek zijn als werkgever dit jaar. Gemeni Trust Company, de exchange lead van de Winklevoss tweeling en Ethereum ontwikkelings-organisatie ConsenSys staan überhaupt niet meer in deze lijst. In 2018 stonden beide bedrijven nog op de 25e en 26e plaats op de lijst. Wel is Plaid in de lijst terug te vinden. Plaid is bekend door zijn fintech applicaties en biedt zijn diensten aan aan Coinbase, Robinhood, American Express, Venmo en andere gerenommeerde bedrijven. 

Het perspectief van LinkedIn weegt zwaar

LinkedIn staat al jaren bekend als de autoriteit op het gebied van vacatures en als zakelijk social media platform. Volgens eerdere cijfers, gepubliceerd door web hosting firma Kinsta, zijn er maar liefst 575 miljoen geregistreerde gebruikers van LinkedIn en is de zoekterm ‘LinkedIn’ verdubbeld over de afgelopen jaren. 

De lijst die door LinkedIn is samengesteld is gebaseerd op een viertal parameters. Zowel de groei in medewerkers, de aandacht die het bedrijf van werkzoekenden krijgt, klantbinding en de mate waarin startups in staat zijn om talent van grote bedrijven af te snoepen, zijn allemaal belangrijke drijfveren. In de top 3 van heetste Amerikaanse bedrijven staat volgens LinkedIn de bedrijven cloud data firma ‘Snowflake’, cannabis startup ‘Dosist’ en Internet of Things platform ‘Samsara’.


Tijdelijk - Gratis €1.000 verhandelen

Maak via AllesOverCrypto een Bitvavo-Account aan en betaal over de eerste €1000 aan crypto geen handelskosten!

  • Goedkoopste crypto exchange van NL
  • Geld storten met iDEAL en beginnen
  • Zeer gebruiksvriendelijk

Account aanmaken bij Bitvavo