Chinese stad

Liever Bitcoin dan Yuan

Aanhoudende handelsoorlog tussen Amerika en China trekt Chinezen weg bij de Yuan en naar Bitcoin toe.

Door de langdurige handelsoorlog wordt de Yuan steeds minder waard. Wanneer een nationale munt waarde verliest verhuizen investeerders hun kapitaal. De traditionele keus om kapitaal veilig te investeren waren goud en olie. Cijfers uit China tonen aan dat goud en olie nu minder aantrekkelijk zijn dan Bitcoin. 

Legitimiteit

De legitimiteit van Bitcoin wordt onderbouwt door de Chinese wet. In juli heeft de Chinese rechtbank besloten dat Bitcoin virtueel bezit is en als zodanig beschermd eigendom is. De Chinese staat laat de Yuan in waarde dalen om te compenseren voor de verhoogde Amerikaanse handelstarieven. Doordat Bitcoin beschermd is door de wet en decentraal wordt gereguleerd is de cryptomunt veiliger dan de Yuan. 

Chinees betaald extra

Door de hoge vraag naar Bitcoin rekent Huobi, China's grootste Bitcoin exchange, extra kosten om Bitcoin te kopen. Dr. Garrick Hileman, onderzoeker aan de London School of Economics en research director bij Blockchain.com zegt dat de trend om Bitcoin te kopen al sinds april zichtbaar is in China. 

Door de politiek onrust wordt de instabiliteit van conventionele valuta benadrukt. Omdat Bitcoin decentraal wordt gereguleerd is het veel minder gevoelig voor politieke druk en vindt er alleen de marktwerking van vraag en aanbod plaats.

Omgekeerde verhouding

Bitcoin en de Yuan hebben een omgekeerde verhouden. Dit betekent dat een dalende Yuan leidt tot een stijgende Bitcoin. Deze omgekeerde verhouding is niet onopgemerkt gebleven in Peking. 

De Centrale Bank van China heeft bevestigt dat China een officiële cryptomunt gaat uitbrengen. Deze munt worden door grote Chinese bedrijven zoals Alibaba en Tencent onderschreven en komt mogelijk al in november uit. 

De vraag is of de nieuwe nationale cryptomunt een alternatief gaat worden voor Bitcoin


Tijdelijk - Gratis €1.000 verhandelen

Maak via AllesOverCrypto een Bitvavo-Account aan en betaal over de eerste €1000 aan crypto geen handelskosten!

  • Goedkoopste crypto exchange van NL
  • Geld storten met iDEAL en beginnen
  • Zeer gebruiksvriendelijk

Account aanmaken bij Bitvavo