UNICEF United Crypto

UNICEF lanceert het eerste cryptofonds van de Verenigde Naties

Het openen van een cryptofonds is een sterk signaal van de Verenigde Naties dat cryptovaluta een integraal onderdeel is van de moderne internationale gemeenschap.

Het UNICEF Crypto Fund combineert twee activiteiten: het ontvangen van donaties en het met blockchain bijhouden van investeringen. Het cryptofonds zit op de Ethereum blockchain en heeft al in zes blockchains geïnvesteerd: goed om 72 liefdadigheids bedrijven in 42 laden te financieren. Het cryptofonds accepteert Bitcoin en Ether.

Grote stap in regelgeving

De natie-staat is terughoudend in het accepteren van cryptovaluta. Crypto zou de soevereiniteit van het land in gevaar brengen. De Verenigde Naties heeft geen eigen valuta en ziet in blockchain en cryptovaluta geen problemen: wel oplossingen. Het UNICEF Crypto Fund is daar een perfect voorbeeld van.

UNICEF is onderdeel van een intergouvernementele organisatie (de VN). Dit houdt in dat normale, nationale, regelgeving niet van toepassing is op UNICEF. Wel moeten alle nationale takken van UNICEF aan de lokale regelgeving voldoen. Vooralsnog hebben nog maar vier landen, waaronder Frankrijk, dit doolhof weten te navigeren. Duitsland, Groot-Brittanië en Zwitserland willen ook mee gaan doen.

Deze crypto-adaptatie en -integratie komt uit een onverwachte hoek. UNICEF doet wat veel nationale regeringen, om politieke redenen, niet durven: het accepteren van een nieuwe valuta op basis van praktische toepassingen.

Het interessante is dat het UNICEF Crypto Fund in lijn staat met de plannen van UN secretaris-generaal Antonio Guterres. Hij wil dat in 2030 iedereen op aarde toegang heeft tot financiële diensten. Guterres gelooft dat digitale munteenheden dit gaan waarmaken.

Real-time donaties

Door de blockchain technologie kan UNICEF in real-time de cashflow volgen. Dit betekent dat ze precies kunnen zien waar het geld naartoe gaat en hoe het wordt uitgegeven.


Starten met crypto en geen idee waar je moet beginnen?

Kom dan naar onze gratis online crypto training!

Bekijk hier wat je gaat leren!

Image
Online Bitcoin Training van allesovercrypto