Crypto Libra facebook

Bedrijven die Libra steunen verder onder druk gezet

De drie betaalgiganten die openlijk hun steunbetuiging aan Libra hebben toegezegd, worden onder druk gezet door Amerikaanse senatoren. 

In een brief die Visa, Mastercard en Stripe hebben ontvangen, worden de bedrijven gewaarschuwd dat hun betrokkenheid bij de invoering van Facebooks Libra grote gevolgen kan hebben. Volgens een artikel wat Bloomberg heeft gepubliceerd, hebben twee senatoren de drie betaalgiganten onder druk gezet door te stellen dat zij nog maar eens goed moeten evalueren wat de gevolgen zijn wanneer Facebook de fout in gaat bij de invoering van de crypto ten aanzien van de wet- en regelgeving daaromtrent.

Paypal al over de dam, volgen er meer?

Het artikel verschijnt een week nadat de eerste geruchten boven water kwamen drijven waarin gesteld werd dat de bedrijven die Facebook steunden last kregen van koudwatervrees. Paypal is inmiddels al vertrokken omdat ze teveel angst hebben voor de mogelijke gevolgen die verdere betrokkenheid zouden kunnen hebben. Het bericht van de senatoren zegt onder meerdere het volgende:

Facebook is momenteel aan het worstelen om enorme problemen, zoals overtredingen van privacywetgeving, inmenging in politiek en verkiezingen, discriminatie en fraude op te lossen. Tot nu toe hebben ze het niet voor elkaar kunnen krijgen om deze problematiek aan banden te leggen. [...] Jullie zouden je zorgen moeten maken dat de zwakke plekken in Facebook zijn risicomanagement ook bij jullie bedrijven zullen leiden tot zwakke plekken in jullie systemen, die niet tijdig kunnen worden opgelost.

De vraag is of ook Visa, Mastercard en Stripe gehoor geven aan de oproep in de brief. Vooralsnog heeft alleen Paypal het veld geruimd en hebben zowel Visa als Mastercard en Stripe nog niet gereageerd op de laatste ontwikkelingen.


Starten met crypto en geen idee waar je moet beginnen?

Kom dan naar onze gratis online crypto training!

Bekijk hier wat je gaat leren!

Image
Online Bitcoin Training van allesovercrypto