Rode Kruis Kenia Olifant

Rode Kruis gaat blockchain geld inzetten tegen armoede

Nationale Rode Kruis afdelingen van Noorwegen, Denemarken en Kenia gaan blockchain geld inzetten in de strijd tegen armoede in Kenia. Het doel is om Kenianen financieel te stimuleren om hun eigen omgeving te verbeteren.

Nationale Rode Kruis afdelingen uit Noorwegen, Denemarken en Kenia gaan samenwerken op een Rode Kruis blockchain. De blockchain moet kansarme Kenianen aansporen om te werken, spullen te verkopen en om hulp te bieden aan anderen. Deelnemers verdienen hiermee digitaal geld dat via een app kan worden uitgegeven. Alle transacties worden op de blockchain geregistreerd.

Hoe het digitale geld gaat heten is nog onbekend. Het systeem heeft zich in de testfase al bewezen in arme gebieden in Kenia en Ethiopië, de lokale handel ging merkbaar omhoog. Als alles goed gaat in Kenia zal het systeem breder worden uitgerold in Malawi, Myanmar, Zimbabwe, Cameroon en Papua New Guinea.

Parallelle economie

Het Rode Kruis is de op twee na grootste leverancier van hulp aan kansarme gebieden. Het Rode Kruis hoopt met de nieuwe blockchain app blijvende sociale veranderingen teweeg te brengen. De blockchain wordt ontwikkeld door Grassroots Economics (GE). De CEO van GE, Will Ruddick, zegt dat blockchain de ideale oplossing biedt voor de vicieuze cirkel waar kansarme economieën in vastzitten.

De Wereld Bank schat dat er een economisch tekort is van 2,6 biljoen dollar. Door een deel van de lokale economie op de Rode Kruis blockchain te zetten weet de hulporganisatie zeker dat het geld op een zinvolle manier wordt uitgegeven. De lokale banken zijn sceptisch, zij worden in de transacties buitengesloten en vrezen klanten te verliezen.


Starten met crypto en geen idee waar je moet beginnen?

Kom dan naar onze gratis online crypto training!

Bekijk hier wat je gaat leren!

Image
Online Bitcoin Training van allesovercrypto

 

 

 

 

Alle uitingen van AllesOverCrypto, waaronder begrepen alle producten (o.a. Crypto Signalen en de Crypto Masterclass), berichten en e-mails, zijn de professionele mening van AllesOverCrypto en kan op géén enkele wijze worden opgevat als een persoonlijke uitnodiging, een advies of enige aanbeveling om tot aankoop van één of meer cryptovaluta over te gaan en daarin te beleggen. AllesOverCrypto is geen financieel adviseur en beoogt dat uitdrukkelijk ook niet te zijn.

De uitingen van AllesOverCrypto hebben uitsluitend een educatief karakter en kunnen op geen enkele wijze als financieel, juridisch of fiscaal advies worden opgevat. AllesOverCrypto is geen financieel, juridisch- en/of fiscaal adviseur. Er komt geen adviesrelatie tot stand tussen jou en AllesOverCrypto.

De door AllesOverCrypto gepresenteerde informatie is door haar met de grootste aandacht en zorg samengesteld. AllesOverCrypto kan echter niet instaan voor de juistheid en/of volledigheid ervan. Het gebruik van deze informatie gebeurt op jouw eigen risico. Je dient ervan bewust te zijn dat de gepresenteerde informatie, mede door de snelheid waarmee de cryptomarkt zich beweegt, al snel achterhaald is dan wel kan zijn. Wees hiervan bewust bij het bestuderen van de informatie. Daarnaast wordt uitdrukkelijk verzocht de informatie zelf te verifiëren.

Eenieder die in één of meer cryptovaluta wil beleggen dient zijn/haar eigen onderzoek te doen alvorens een beslissing te nemen tot aan- of verkoop van cryptovaluta. AllesOverCrypto is op geen enkele wijze bij dit proces betrokken. Uitsluitend jijzelf bent verantwoordelijk voor jouw eigen aan-en verkoopbeslissingen. Het aankopen van cryptovaluta brengt vanwege de aard van het product en de volatiliteit van de cryptomarkt grote risico’s met zich mee. Deze risico’s zijn zo groot dat het zelfs mogelijk is je hele aankoopbedrag te verliezen. Koop dus geen cryptovaluta die je niet kunt veroorloven te verliezen.