Rode Kruis Kenia Olifant

Rode Kruis gaat blockchain geld inzetten tegen armoede

Nationale Rode Kruis afdelingen van Noorwegen, Denemarken en Kenia gaan blockchain geld inzetten in de strijd tegen armoede in Kenia. Het doel is om Kenianen financieel te stimuleren om hun eigen omgeving te verbeteren.

Nationale Rode Kruis afdelingen uit Noorwegen, Denemarken en Kenia gaan samenwerken op een Rode Kruis blockchain. De blockchain moet kansarme Kenianen aansporen om te werken, spullen te verkopen en om hulp te bieden aan anderen. Deelnemers verdienen hiermee digitaal geld dat via een app kan worden uitgegeven. Alle transacties worden op de blockchain geregistreerd.

Hoe het digitale geld gaat heten is nog onbekend. Het systeem heeft zich in de testfase al bewezen in arme gebieden in Kenia en Ethiopië, de lokale handel ging merkbaar omhoog. Als alles goed gaat in Kenia zal het systeem breder worden uitgerold in Malawi, Myanmar, Zimbabwe, Cameroon en Papua New Guinea.

Parallelle economie

Het Rode Kruis is de op twee na grootste leverancier van hulp aan kansarme gebieden. Het Rode Kruis hoopt met de nieuwe blockchain app blijvende sociale veranderingen teweeg te brengen. De blockchain wordt ontwikkeld door Grassroots Economics (GE). De CEO van GE, Will Ruddick, zegt dat blockchain de ideale oplossing biedt voor de vicieuze cirkel waar kansarme economieën in vastzitten.

De Wereld Bank schat dat er een economisch tekort is van 2,6 biljoen dollar. Door een deel van de lokale economie op de Rode Kruis blockchain te zetten weet de hulporganisatie zeker dat het geld op een zinvolle manier wordt uitgegeven. De lokale banken zijn sceptisch, zij worden in de transacties buitengesloten en vrezen klanten te verliezen.


Starten met crypto en geen idee waar je moet beginnen?

Kom dan naar onze gratis online crypto training!

Bekijk hier wat je gaat leren!

Image
Online Bitcoin Training van allesovercrypto