pinautomaat

Bitcoin-automatenfirma Bitstop zoekt samenwerking met winkelcentrumgigant Simon Malls

Bitstop, het bedrijf achter vele Bitcoin-automaten, zoekt de samenwerking op met de grootste winkelcentrumgigant van Amerika, Simon Malls. Doel van de samenwerking is om het aantal Bitcoin-automaten op diverse plaatsen in de winkelcentra te vergroten.

Dit laat Bitstop weten in een bericht aan Globe Newswire. Er zijn momenteel 5 automaten geplaatst in winkelcentra van Simon Malls. Momenteel zijn de automaten te bewonderen en gebruiken in de staten California, Florida en Georgia. Bitstop co-founder en CEO Andrew Barnard zegt dat de machines bewust zijn geplaatst vlak voordat de feestdagen zouden beginnen:

Met de strategische timing van de installatie van Bitcoin-automaten op de Simon Mall-locaties, kunnen klanten gemakkelijk Bitcoin kopen terwijl ze hun Black Friday en Kerstmis inkopen doen.

Bitstop, wat claimt gereguleerd en gelicenseerd te zijn, is van plan om het aantal machines uit te breiden over 500 locaties, voor het einde van 2020, aldus Barnard.
De kersverse samenwerking komt kort na het nieuws dat Bitstop een Bitcoin-automaat plaatste op het allergrootste internationale vliegveld van Amerika: Miami International Airport, half oktober. 

Wereldwijde toename Bitcoin-automaten

Het aantal wereldwijd geïnstalleerde automaten neemt steeds meer toe. Uit recente cijfers blijkt dat er momenteel al meer dan 6000 van deze machines zijn geplaatst, waarvan het meerendeel (65 procent) in Amerika. 

Toch zijn de autoriteiten wat sceptisch over de nieuwe machines. De tak van de Amerikaanse Belastingdienst, ‘Criminal Investigation’ laat bijvoorbeeld weten dat de dienst op zoek gaat naar de potentiële impact van de automaten qua belastingen en geeft aan dat de kiosks en bedrijven waar deze automaten geplaatst zijn, automatisch worden gehouden aan de strenge wet- en regelgeving die is opgezet rondom crypto en anti-witwasregelementen. 


Starten met crypto en geen idee waar je moet beginnen?

Kom dan naar onze gratis online crypto training!

Bekijk hier wat je gaat leren!

Image
Online Bitcoin Training van allesovercrypto