Bitcoin

Bitcoin-investeerder claimt niet in wallet van $13M te kunnen

Een Bitcoin investeerder geeft aan dat hij geen toegang meer heeft tot een Bitcoin wallet waar naar verluid meer dan 1800 Bitcoin op zou staan.

Naar verluid zouden de Bitcoin momenteel een kleine 13 miljoen Amerikaanse dollar waard zijn. Dit laat Reddit user account u/lumanubrecon weten op het platform. 

Brain wallet zorgt voor ellende

De gebruiker zegt dat de coins oorspronkelijk waren opgeslagen in een zogeheten “brain wallet” in 2016. Nu hij bij zijn Bitcoin wil komen, werkt de code die destijds werd gegenereerd niet meer. 

Een brain wallet is een soort Bitcoin wallet die normaal gesproken geen fysieke of digitale code vereist. In plaats daarvan kiezen gebruikers een code die makkelijk is om te onthouden, maar lastig te kraken is. Een voorbeeld hiervan is een simpele zin waarvan standaard letters worden gewisseld voor symbolen, die lijken op de letters van de zin. 

“Behalve de code te onthouden, heb ik hem ook opgeschreven in een boek. Maar nu ik de code wil intoetsen, krijg ik geen toegang tot mijn wallet.”, laat u/lumanubrecon weten in zijn reddit-bericht. 

Waar of niet waar?

Of het bericht berust is op waarheid of niet zal nooit helemaal uit te sluiten zijn. Statistisch gezien is de kans erg klein en roept het op zijn minst wat vraagtekens op. Vorlgens data van Bitinfocharts zijn er maar twee wallets in 2016 aangemaakt waarop een totaal van rond de 1800 BTC werd gezet. Beide wallets kregen meerdere inbound transacties en op één van de wallets is in 2017 nog 1000 Bitcoin opgenomen. 

Een Reddit moderator heeft de post dan ook als “waarschijnlijk vals” gemarkeerd. Daarnaast maakte hij een opmerking richting de topicstarter, waarin hij zegt: “waarom heet het een brain wallet, wanneer iemand met een stel hersenen nooit zoiets stoms zou doen als dit. Dit verhaal is zo dom dat ik hoop dat het niet waar is.”


Starten met crypto en geen idee waar je moet beginnen?

Kom dan naar onze gratis online crypto training!

Bekijk hier wat je gaat leren!

Image
Online Bitcoin Training van allesovercrypto