Komodo varaan

Oprichter en oplichter Nederlandse blockchain-game-startup Komodore64 is gearresteerd

Sam N. de oprichter van Komodore64 wordt vandaag verhoort door justitie. Komodore64 heeft alle schijn van een miljoenenfraude. Sam N. had vanaf het begin de touwtjes in handen.

Komodore64 (K64) heeft twee weken geleden hun faillissement aangevraagd. Het bedrijf kon al maanden de salarissen van hun personeel niet betalen. Sam N. zou op rond dezelfde tijd zijn opgepakt. Hij wordt vandaag verhoort door justitie.

K64 maakte veel reuring in Holland Blockchainland. De startup had voor 78 miljoen euro aan investeringen opgehaald K64 zou in hun spelletjes blockchain gebruiken om financiële transacties bij te houden.

Blockchain games

Het K64 platform had een schoolvoorbeeld moeten worden voor blockchain games. Het platform maakte gebruik van de Komodo-blockchain en werkte met proof-of-gameplay en proof-of-sweat. Je kon items vrijspelen, verkopen en in andere games gebruiken.

Spannende functionaliteit die helaas niet kon opboxen tegen de lage kwaliteit games. Hoe de ontwikkelaars een wapen uit een Super Smash Bros knockoff wilden gebruiken in een jet-fighter game was dan ook onduidelijk. De praktische toepassing van de blockchain theorie konden de mooie verhalen niet behouden.

Fraude

Dat de werkelijkheid minder mooi is dan de fantasie was al snel duidelijk voor Fokker Terminal Den Haag. K64 had hier hun launchparty gehouden, maar hebben de rekening, van vele tienduizenden euro’s, nooit betaald.

Sam N. heeft wel meer fratsen uitgehaald. Goldman Sachs zou in K64 hebben geïnvesteerd en Nederlandse blockchain vedette Max Theyse zou de medeoprichter zijn geweest van K64. Dit bleken allemaal onwaarheden te zijn die door Sam N. werden gebruikt om investeerders te lokken.

De truc bleek zeer effectief: K64 zou voor 78 miljoen euro aan investeringen hebben ontvangen. Maar de koek was nep, Sam N vluchtte uit angst voor boze investeerders al snel naar het Hilton Hotel van Den Haag. Waar het geld uiteindelijk naartoe is gegaan is onduidelijk.

Hopelijk is het niet in de K64-token gaan zitten. De waarde is sinds de lancering met 99.99% gekelderd.


Starten met crypto en geen idee waar je moet beginnen?

Kom dan naar onze gratis online crypto training!

Bekijk hier wat je gaat leren!

Image
Online Bitcoin Training van allesovercrypto