Facebook

Facebook moet scam met Bitcoin-advertenties tegengaan

Er is eindelijk duidelijkheid over de Bitcoin-advertenties waarin er misbruik wordt gemaakt van de naam en foto’s van Bekende Nederlanders en nieuwsautoriteiten. Een Amsterdamse rechter heeft bepaald dat Facebook deze advertenties zal moeten verwijderen.

Dit staat in het vonnis wat eerder deze week is uitgesproken. De advertenties zijn inmiddels berucht vanwege de slachtoffers die voor miljoenen euro’s opgelicht zijn. Eerder schreven wij al een uitgebreid artikel over deze vorm van oplichting en onze kijk hierop. 

In het vonnis wordt vermeld dat Facebook is opgelegd dat er opgetreden moet worden, maar op welke manier Facebook dat zal moeten doen is er niet in opgenomen. Wel wacht de socialmediagigant een boete van 1,1 miljoen euro wanneer het niet tijdig het vonnis opvolgt. 

John de Mol steekt kop niet in zand

Hiermee komt een eind aan de strijd die John de Mol al een tijd voert tegen Facebook. Het bedrijf liet eerder al weten dat een algemene filter op de naam van de mediaondernemer te kostbaar zou zijn en dat het daarmee tegelijkertijd nieuwsberichten die wel op waarheid zijn berust zou verwijderen. 

Daarnaast claimt het bedrijf niet verantwoordelijk te zijn voor de inhoud van de advertenties en dat het controleren van de inhoud van alle advertenties een onmogelijke opgaaf is, maar hier gaat de rechter dus niet in mee. 

Mensen voor miljoenen opgelicht

De meeste Facebook-gebruikers zijn inmiddels wel bekend met de advertenties. Er prijkt een grote foto van een BN’er, met daarbij een wervende tekst waaruit zou blijken dat de persoon in kwestie ontzettend rijk is geworden door te investeren op een bepaald platform. 

Wanneer mensen besluiten om ook geld over te maken naar het platform, zijn ze hun inleg kwijt en is nooit meer te achterhalen wat er met hun geld gebeurd is, of waar het is gebleven. Naast John de Mol figureerden ook Humberto Tan, Marco Borsato, Patricia Paay, Waylon en Ali B in deze onrechtmatige advertenties. 

De Fraudehelpdesk maakt melding van tientallen slachtoffers die samen voor miljoenen euro’s zijn opgelicht. Ze raden iedereen dan ook aan om zich vooraf goed te verdiepen in de crypto-markt en vanuit een gedegen fundament pas investeringen te doen. 


Wil je meer leren over crypto?

Volg de Crypto Masterclass van AllesOverCrypto!

  • Alles wat je moet weten over Blockchain en Cryptomunten
  • Tips voor hoe jij geld kunt verdienen met crypto
  • Niks zelf uitzoeken, alles tezamen in één cursus

Bekijk de Crypto Masterclass


Starten met crypto en geen idee waar je moet beginnen?

Kom dan naar onze gratis online crypto training!

Bekijk hier wat je gaat leren!

 

 

Online Bitcoin Training