politie

Niet geregistreerde cryptocurrency-transacties luiden arrestatie in

Australische autoriteiten hebben een 38-jarige man opgepakt die niet geregistreerde cryptocurrency-transacties zou hebben uitgevoerd. 

Dit laat het politiebureau uit het Australische Victoria weten op hun website. De man werd gearresteerd in zijn woning in het dorpje Cairnlea. De politie werkte samen met het Australian Transaction Reports and Analysis Centre (AUSTRAC), zo is te lezen in het rapport:

Detectives van het E-crime team hebben vandaag een man gearresteerd als onderdeel van een onderzoek naar niet geregistreerde cryptocurrency-transacties.

Verdenking van witwaspraktijken

De inwoner van Cairnlea wordt van alles ten laste gelegd. Zo wordt hij beschuldigd van het overtreden van de ‘Anti-Money Laundering and Counter-Terrorism Financing Act’ uit 2006 voor het verlenen van een dienst als crypto-exchange voor niet geregistreerde transacties, die in verband worden gebracht met een misdaad of misdaadorganisatie. 

Tijdens de arrestatie vonden de autoriteiten ook nog een aanzienlijk geldbedrag in cash, samen met valse identiteitspapieren en een cryptocurrency-geldautomaat die ontvreemd werd uit het winkelcentrum van Braybrook.

Het onderzoek kwam voort uit klachten over oplichting, welke terug te herleiden waren naar de crypto-geldautomaat die uiteindelijk ook door de politie in beslag is genomen. Het was overigens de eerste keer dat de twee organisaties met elkaar samenwerkten en de eerste keer dat het E-Crime team een arrestatie heeft verricht vanwege een misdaad in relatie tot cryptocurrency’s.

De nationale manager ‘Intelligence Operations’ van AUSTRAC, David Hawkins, zei dat de uitkomst van het onderzoek nogmaals onderstreept hoe belangrijk de samenwerking tussen AUSTRAC en de politiemacht daadwerkelijk is.

De laatste arrestatie voor witwaspraktijken in relatie tot cryptocurrency’s dateert van eind oktober. Toen werd de CEO van het controversiële betalingverwerker Crypto Capital opgepakt door de Poolse autoriteiten. 


Starten met crypto en geen idee waar je moet beginnen?

Kom dan naar onze gratis online crypto training!

Bekijk hier wat je gaat leren!

Image
Online Bitcoin Training van allesovercrypto