AAX

LSE verbonden crypto exchange AAX als eerste futures-trader van Azië

Crypto exchange AAX is vandaag live gegaan. De exchange uit Hong Kong is verbonden met de London Stock Exchange en zal spot, futures en peer-to-peer trading toelaten.

AAX is de eerste Chinese exchange die gebruik weet te maken van China’s versoepelde wetgeving. AAX spelt slim in op de Chinese markt. Het merendeel van de crypto in China wordt namelijk via een peer-to-peer netwerk verhandelt. De AAX doet hieraan mee. AAX mag nog niet direct met vasteland China handelen.

LSE Millenium Exchange

De AAX heeft ook een tweede primeur. De exchange weet als eerste gebruik te maken van de Millenium Exchange matching-engine van de London Stock Exchange Group (LSEG). Om de handel in digitale aandelen snel en betrouwbaar uit te kunnen voeren. Toegang tot het LSE-netwerk levert de AAX ook een breed netwerk aan investeerders. De AAX handelt in Bitcoin, Ether, Ripple, Litecoin en EOS.

Bakkt van Azië

De AAX wordt al meteen de Bakkt van Azie genoemd. Dit komt omdat de AAX, net zoals Baakt, met een echte beurs is verbonden. Maar ook, omdat AAX in futures handelt. Toch is er een enorm verschil tussen Bakkt en AAX. Bij Bakkt moeten alle future-trades door de handen van een echte trader gaan. Dit levert vertraging op. De AAX zegt deze belemmering niet te hebben en daardoor sneller en in grotere volumes zal kunnen traden.

Marktwerking

De cryptomarkt reageert altijd heftig als er een nieuwe futures-exchange op de markt komt. De reactie was vooral sterk bij Bitcoin, de munt waarmee de future werd aangeboden. De dip van begin september wordt dan ook aan de release van Bakkt toegewezen. De vraag is of AAX hetzelfde effect gaat hebben op Bitcoin, en of het ongelimiteerde handelen in futures dit effect gaat vergroten. Gaan we vandaag een heftige dip in?


Meer geld verdienen met crypto? Download het gratis ebook met 12 tips!

Ja, ik ga akkoord. Hiermee ontvang ik ook regelmatig waardevolle tips!