Blockchain

Klaytn’s blockchain verder dan Libra, volgens CEO Kakao

Volgens de CEO van Zuid-Koreaanse internetgigant Kakao is de blockchain van Klaytn gelijk aan wat Facebook met Libra probeert, maar ligt het zwaar voor op de Amerikanen qua ontwikkeling.

Volgens de Korea Herald benadrukte de CEO, Yeo Min-soo, de vooruitgang die de blockchain van Klaytn heeft geboekt, tijdens het eerste Klaytn Governance Council Summit wat momenteel in Seoul wordt gehouden:

Facebook’s Libra is vorige maand gelanceerd, met als doel om 100 partners te vinden. Libra heeft dezelfde type insteek als dat van ons, maar zal nog een aantal mijlpalen moeten bereiken die wij al voorbij zijn. [...] Komend jaar zal Klaytn het grootste blockchain consortium van heel Azië zijn.

Het Klaytn platform, wat is ontwikkeld door Kakao’s blockchain-tak Ground X, heeft momenteel 27 bedrijven in haar Governance Council, te vergelijken met de Libra Association. De gezamelijke waarde van deze bedrijven overstijgt de 60 miljard Amerikaanse dollars.

Tijdens het evenement benadrukt Min-soo dat het platform niet in eigendom is van Kakao alleen, maar van alle Klaytn council members. De council is het besluitorgaan van het platform en is in oktober nog aangevuld met crypto-exchange Binance. 

Een snel groeiend ecosysteem

Min-soo zegt dat sinds de lancering van het platform in juni, Klaytn stabiel is en functioneert zonder fouten die ertoe zouden leiden dat het platform uit de lucht gehaald wordt. Volgens hem draait het platform nu met een dagelijks transactievolume van rond de 700.000, vergelijkbaar met het Ethereum blockchain, wat actief is sinds 2015. 

Volgens blockchain data-website BitInfoCharts, verwerkte het Ethereum netwerk in totaal 674.000 transacties op 27 november 2019.


Wij vieren heel december feest! Vier jij met ons mee?

Open elke dag je adventskalender en claim je gratis prijs!

Ontdek je prijs!

 

December Feestmaand!