Toekomst

Futures op Bakkt scoren all time high van $42,5M

Bitcoin trading platform Bakkt heeft opnieuw een gigantisch record behaald in het verhandelen van futures contracten, met meer dan 5.600 Bitcoin op één dag.

Het bedrijf laat dit weten in een Twitterbericht. Het betekent een all time volume high voor Bakkt’s maandelijkse Bitcoin futures. Eerder liet Bakkt een record zien van 4.443 Bitcoin verhandeld, ruim 60% hoger dan het record wat daarvoor werd gevestigd.

Bakkt verdubbelt Bitcoin futures record

Terwijl Bakkt zelf een volume van 5.600 Bitcoin vermeldt, laat Bakkt Bot – een niet geaffilieerde monitorings resource – een totaal aantal van maar liefst 5.671 Bitcoin zien. Daarmee zou het record op  $42,5M uitkomen. 

Volgens Bakkt Bot was het oorspronkelijke record in termen van de Amerikaanse dollar zo’n $20,3M op 22 november. Daarmee is het nieuwste record maar liefst 109% hoger dan het vorige record.

In totaal is Bakkt nu twee maanden onderweg en lijkt het de stijgende lijn te pakken hebben. Oorspronkelijk kwam Bakkt voornamelijk in het nieuws vanwege tegenvallende resultaten en volumes, maar dat lijkt Bakkt voorgoed achter zich te kunnen laten. 

Recentelijk is Bakkt begonnen om nieuwe financiële producten aan te kunnen bieden. “We kijken ernaar uit om het momentum wat we nu ervaren verder uit te kunnen breiden met de lancering van de Bakkt Bitcoin Opties contracten, op 9 december van dit jaar”, laat een stafmedewerker van Bakkt weten.

De interesse in Bakkt staat in een schril contrast met het algehele marktsentiment rondom Bitcoin, wat de afgelopen weken behoorlijk onderuit lijkt te gaan, zeker in ten opzichte van de Amerikaanse dollar. Analisten koppelen de ontwikkelingen van de afgelopen dagen aan de aanval op Chinese exchanges en stellen dat investeerders hun posities verlaten om deze tegen een lagere prijs weer in te kunnen nemen. 


Starten met crypto en geen idee waar je moet beginnen?

Kom dan naar onze gratis Online Bitcoin Training!

Bekijk hier wat je gaat leren!

Image
Online Bitcoin Training van allesovercrypto