EOS block producers

EOS-blockchain toch niet decentraal en gevoelig voor Sybil-attack

EOS New York heeft via twitter bewijs gepubliceerd dat 6 van de 21 block producers op de EOS-blockchain gelijktijdig door dezelfde gebruiker zijn aangemaakt. Dit betekent dat de EOS-blockchain voor 28% is gecentraliseerd, bijna genoeg om stemmingen en de consensus te manipuleren.

EOS New York, één van de meest actieve block producers op de EOS-blockchain, heeft vandaag via twitter bekent gemaakt dat EOS-blockchain onder druk staat. In de tweet wordt de eos.net Registry Domain Database getoond. Daarin is te zien dat 6 van de 21 block producers gelijktijdig door één en dezelfde gebruiker zijn aangemaakt. EOS New York spreekt schande:

Zes geregistreerde producers op EOS worden door één groep gemanaged. Dit is onacceptabel. We hebben handtekeningen gevraagd van de top 50 geregistreerde producers, zodat token-houders weten wie de block producers zijn en dat we centralisatie van de blockchain niet goedkeuren

Anoniem en decentraal

De EOS-blockchain hoort een decentrale blockchain te zijn waar bedrijven private of openbare dApps voor kunnen ontwikkelen. EOS is speciaal, omdat ze door de lage hoeveelheid miners, of block producers, het blockchain scalability probleem oplossen. Ze kunnen dus snel groeien en een consensus vormen.

Gebruikers kunnen een block producer worden wanneer ze kunnen bewijzen, hardware matig, dat ze genoeg rekenkracht hebben en genoeg participeren. Het is dus niet belangrijk om je identiteit vrij te geven. Tot vandaag.

De vraag van EOS New York om de petitie te tekenen is ook meteen een vraag om je anonimiteit op te geven. Als de consensus identificatie van block producers gaat verplichten kan de EOS-blockchain block producers kwijtraken. Anonimiteit is voor sommige gebruikers één van de ideologische hoekpunten van een decentrale blockchain.

Sybil-attack

In een Sybil-attack kan één gebruiker de consensus manipuleren. Deze macht kunnen ze gebruiken om valse transacties goed te keuren, of zelfs een stemming over de broncode in gang te zetten. Het verwijt van Eos New York is dan ook serieus, omdat de fundamentele functie van een decentrale blockchain in twijfel wordt getrokken.

De prijs van de EOS-token, de eigen token op de EOS-blockchain, heeft niet geleden onder het nieuws.


Starten met crypto en geen idee waar je moet beginnen?

Kom dan naar onze gratis online crypto training!

Bekijk hier wat je gaat leren!

Image
Online Bitcoin Training van allesovercrypto