Ripple cryptovaluta

Japanse aandeelhouders ontvangen XRP als uitkering

Een dochterbedrijf van SBI Holdings zal z'n dividend uitbetalen met de cryptovaluta van Ripple, XRP. SBI staat voor Strategic Business Innovator en is een financiële dienstverleningsgroep uit Tokio, Japan.

XRP voor aandeelhouders

SBI Holdings, heeft een gezamenlijke onderneming, ook wel 'joint venture' genoemd, met MorningStar Japan. De aandelen van dit bedrijf worden publiekelijk verhandeld en de aandeelhouders krijgen 30 XRP uitgekeerd. Dit is overigens alleen voor de aandeelhouders die 100 of meer aandelen in bezit hebben.

Het uitkeren van XRP doen ze omdat ze het interimdividend (voorschot op het uiteindelijke dividend) willen verhogen. De waarde van 30 XRP is op het moment van schrijven 5,20 dollar. Om deze cryptomunten te ontvangen, dienen de aandeelhouders een VCTrade Account te openen. VCTrade is een Japanse cryptocurrency exchange dat onder SBI Holdings valt. De exchange focust met name op de handel in XRP.

De rechthebbenden kunnen voor 31 maart 2020 aangeven dat ze interesse hebben in de XRP-munten.

SBI Holdings is niet het enige bedrijf dat z'n aandeelhouders cryptomunten wil uitkeren. In juli gaf het bedrijf Overstock ook aan dat ze digital security's zullen uitbetalen.

MoneyTap

Het bedrijf Ripple en SBI werken samen aan de betalingsapplicatie MoneyTap. Deze applicatie is live in Japan en wordt gebruikt om internationale betalingen mee te verrichten. Het maakt gebruik van de xCurrent-software van Ripple.