Samenwerking ripple met PNC Bank

PNC Bank start met gebruik RippleNet

Een van de grootste banken van de Verenigde Staten, PNC, gaat het blockchain-netwerk RippleNet gebruiken. Het bedrijf heeft zo'n 400 miljard dollar aan assets en is de eerste bank van het land die gebruik gaat maken van Ripple. Ze willen het netwerk inzetten voor buitenlandse betalingen.

Directe buitenlandse betalingen

Fintech Futures geeft aan dat commerciële klanten gebruik kunnen gaan maken van grensoverschrijdende betalingen. Dankzij het RippleNet kunnen deze betalingen direct uitgevoerd en ontvangen worden. Hierdoor hoeven bedrijven niet meer dagen te wachten totdat het geld binnen is gekomen en kunnen ze veel makkelijker hun cashflow managen.

Prijs XRP reageert niet

Op dit moment is de gehele cryptomarkt aan het dalen en voor de cryptovaluta XRP is dit niet anders. Het goede nieuws met betrekking tot PNC brengt hier momenteel geen verandering in. Dit was wel anders toen PNC voor het eerst aankondigde dat ze plannen hebben om het RippleNet te willen gebruiken.

Volgens Breanne M. Madigan, de head of Global Institutional Markets van Ripple, is prijs niet de enige parameter om het succes van een bedrijf te bepalen.Toen MoneyGram live ging met XRP in Mexico, gingen het handelsvolume van XRP/MXM met 25% omhoog. Volgens Madigan is het daadwerkelijk gebruik van Ripple veel belangrijker dan de huidige prijs van XRP.

Deal met MoneyGram

In juni had Ripple aangekondigd dat het een aandeel in MoneyGram ging kopen. MoneyGram is het op een na grootste bedrijf voor geld-overboekingen ter wereld. Een voorwaarde was dat MoneyGram xRapid van Ripple zou gaan gebruiken.

Brad Garlinghouse, de CEO van Ripple, zei dat deze deal met MoneyGram een ontzettend grote impact zal gaan maken op de cryptomarkt. Zelfs nog meer impact dan de Libra whitepaper.