Crypto coin

Investeerder: “China lanceert binnen jaar digitale munt”

Volgens een lokale investeerder in blockchain zal China “zeker” haar nieuwe digitale munt lanceren in de komende 6 tot 12 maanden. 

In gesprek met de CNBC laat Edith Cheung, partner bij blockchain-gefocussed kapitaalfonds ‘Proof of Capital’, weten dat ze overtuigd is dat het digitale munteenheid er echt aan zit te komen. 

Cheung: lancering mogelijk al in mei 2020

“Ik denk absoluut ergens in de komende 6 tot 12 maanden.”, laat ze het netwerk weten op de vraag over het timeframe waarop de lancering plaats zou vinden. China heeft al toegegeven dat het al jaren bezig is met de ontwikkeling van een digitale variant op de yuan, de nationale munteenheid van China. Toch hebben officials uit het land zich tot op heden nog niet uitgelaten over een eventuele datum van ingebruikname. 

Volgens Cheung is dat dus slechts een kwestie van tijd. Zij stelt dat andere naties zich alvast moeten voorbereiden op een antwoord op deze recentelijke ontwikkelingen, omdat China hard op weg is om als eerste land ter wereld daadwerkelijk een digitale variant van de eigen munt te lanceren.

“Ik denk echt dat de Verenigde Staten moeten opschieten om aan te haken en een sterk beleid op deze ontwikkeling neer te zetten. Op zijn minst verwacht ik een virtuele variant van de Amerikaanse Dollar”, gaat ze verder.

Eerder deze maand liet een andere investeerder ook al weten dat de Chinese digitale munt snel op de markt zou komen. Er werd toen gesproken over een periode van zo’n drie maanden. De ontwikkelingen in China worden nauwlettend door de hele wereld in de gaten gehouden, na de bekendmaking door de Chinese president Xi Jinping dat het land vol wil gaan inzetten op blockchain. 


Starten met crypto en geen idee waar je moet beginnen?

Kom dan naar onze gratis online crypto training!

Bekijk hier wat je gaat leren!

Image
Online Bitcoin Training van allesovercrypto