man met laptop

Crypto-exchanges in Zuid-Afrika onder druk gezet

Crypto-exchanges in Zuid-Afrika hebben een bittere pil te slikken. Een lokale bank heeft hen laten weten dat hun rekeningen op korte termijn zullen worden gesloten. 

Dit meldt lokaal internet magazine My Broadband. Volgens hun heeft de bank in kwestie, FirstRand Bank, brieven uitgestuurd om verschillende grote crypto-exchanges te informeren over het besluit. FirstRand Bank is één van de grootste financiële instanties in Zuid-Amerika. Volgens het bericht gaat het om (onder meerdere) de crypto-exchanges Luno, ICE3X en VALR. 

Crypto-exchanges afgestoten vanwege risico

De crypto-exchanges die door de maatregel worden getroffen, hebben nog tot 1 april 2020 om naar alternatieve oplossingen te zoeken. De brief van de FNB schuift de onzekerheid op het gebied van wet- en regelgeving de zwarte piet toe. In een statement spreekt de bank over de kwestie:

FirstRand Bank heeft haar standpunt ten aanzien van virtuele munteenheden en crypto-exchanges ten aanzien van het risicoprofiel al enige tijd geleden besproken. In het licht van dit besluit, heeft de bank besloten om niet verder te gaan met het leveren van onze financiële producten en diensten richting deze klanten. Wanneer er in de toekomst meer duidelijkheid komt over de wet- en regelgeving omtrent crypto-valuta en crypto-exchanges, is het aannemelijk dat we deze maatregel kunnen herzien.

Andere banken nog wel aan boord

De angst van de bank lijkt gegrond. Tegelijkertijd geniet Zuid-Afrika wel van een golf aan interesse richting cryptocurrency’s. Peer-to-peer platform Paxful noteerde vorige maand bijvoorbeeld een toename in het volume van maar liefst 2800%. 

Luno reageerde op de brief en het nieuws vanuit FNB met het statement dat ze zich geen zorgen maken en dat er reeds andere instanties zijn die de helpende hand hebben uitgereikt:

We verwachten dat de maatregel geen enkele impact zal hebben voor onze klanten, aangezien we al relaties hebben opgebouwd met andere banken. Zij zullen ervoor zorgen dat de naadloze ervaring bij het aan- en verkopen van cryptocurrency’s, voor onze klanten gehandhaafd blijft. 


Starten met crypto en geen idee waar je moet beginnen?

Kom dan naar onze gratis online crypto training!

Bekijk hier wat je gaat leren!

Image
Online Bitcoin Training van allesovercrypto

 

 

 

 

Alle uitingen van AllesOverCrypto, waaronder begrepen alle producten (o.a. Crypto Signalen en de Crypto Masterclass), berichten en e-mails, zijn de professionele mening van AllesOverCrypto en kan op géén enkele wijze worden opgevat als een persoonlijke uitnodiging, een advies of enige aanbeveling om tot aankoop van één of meer cryptovaluta over te gaan en daarin te beleggen. AllesOverCrypto is geen financieel adviseur en beoogt dat uitdrukkelijk ook niet te zijn.

De uitingen van AllesOverCrypto hebben uitsluitend een educatief karakter en kunnen op geen enkele wijze als financieel, juridisch of fiscaal advies worden opgevat. AllesOverCrypto is geen financieel, juridisch- en/of fiscaal adviseur. Er komt geen adviesrelatie tot stand tussen jou en AllesOverCrypto.

De door AllesOverCrypto gepresenteerde informatie is door haar met de grootste aandacht en zorg samengesteld. AllesOverCrypto kan echter niet instaan voor de juistheid en/of volledigheid ervan. Het gebruik van deze informatie gebeurt op jouw eigen risico. Je dient ervan bewust te zijn dat de gepresenteerde informatie, mede door de snelheid waarmee de cryptomarkt zich beweegt, al snel achterhaald is dan wel kan zijn. Wees hiervan bewust bij het bestuderen van de informatie. Daarnaast wordt uitdrukkelijk verzocht de informatie zelf te verifiëren.

Eenieder die in één of meer cryptovaluta wil beleggen dient zijn/haar eigen onderzoek te doen alvorens een beslissing te nemen tot aan- of verkoop van cryptovaluta. AllesOverCrypto is op geen enkele wijze bij dit proces betrokken. Uitsluitend jijzelf bent verantwoordelijk voor jouw eigen aan-en verkoopbeslissingen. Het aankopen van cryptovaluta brengt vanwege de aard van het product en de volatiliteit van de cryptomarkt grote risico’s met zich mee. Deze risico’s zijn zo groot dat het zelfs mogelijk is je hele aankoopbedrag te verliezen. Koop dus geen cryptovaluta die je niet kunt veroorloven te verliezen.