Samenwerking #broof en ARTnGUIDE

ICONLOOP gaat samen met ARTnGUIDE kunst certificeren via blockchain

Het Zuid-Koreaanse ICONLOOP heeft aangekondigd dat het samen gaat werken met het eveneens Zuid-Koreaanse bedrijf ARTnGUIDE om kunst te certificeren en de geschiedenis van eigenaren te registreren.

Dat maakt het bedrijf achter de cryptocurrency ICON (ICX) bekend in een blogpost. Het online kunstplatform, een dochterbedrijf van Yeolmae Company, wil hiermee vervalste kunst en diefstal tegengaan door de eigenaren te registreren op de blockchain, waardoor de gegevens transparant en onvervalst in te zien zijn.

Broof, de technologie die hiervoor gebruikt zal worden, werd drie maanden geleden gelanceerd en is een dienst die speciaal bedoeld is om certificaten betrouwbaar en open op te slaan. Broof is gebaseerd op het ICON-netwerk en laat een autoriteit certificaten uitgeven voor bepaalde personen en een afgesproken tijd. Doordat dit op de blockchain gebeurt is het onmogelijk om deze data aan te passen, en kan iedereen dus de echtheid hiervan verifiëren. Nieuw aan deze dienst is dat ook een afbeelding van de kunst opgeslagen kan worden bij het certificaat.

Image
Broof certificaat
Een voorbeeld van hoe de certificaten eruit gaan zien

ARTnGUIDE is een online platform waar mensen gezamenlijk kunstwerken kunnen kopen. Het doel van het platform is om meer mensen deel te laten nemen in het investeren in kunst door de hoge instapprijs te verspreiden over meerdere kopers. Momenteel zijn er zestien kunststukken via het platform in bezit.

De CEO van ICONLOOP, Jonghyup Kim zegt:

Blockchain-technologie kan de transparantie en efficiëntie van kunsthandel verbeteren, en daarmee effectief de kunst markt nieuw leven inblazen. Via de samenwerking met Yeolmae Company, dat de kunst cultuur populairder wilt maken en de markt op laten bloeien, zal ICONLOOP samenwerken om intellectuele eigendomsrechten te beschermen en vervalsen tegen te gaan.