Logo's van ripple en xendpay met op de achtergrond twee mensen die elkaar de hand schudden

Ripple voegt Xendpay toe als nieuwe klant

Het cryptobedrijf Ripple heeft Xendpay als nieuwe klant toegevoegd aan z'n RippleNet. Dankzij deze samenwerking kan Xendpay zijn betalingsdienst in nog meer landen aanbieden.

Xendpay wil uitbreiden

Xendpay is een bedrijf, gevestigd in Londen, dat wereldwijde betalingen mogelijk maakt. Ze willen dit op een zo goedkoop mogelijke manier realiseren. Recentelijk hebben ze aangekondigd dat ze willen samenwerken met Ripple. Dankzij de samenwerking kunnen ze hun dienst ook in landen met kleinere valuta's aanbieden. Landen die ze voor nu interessant vinden zijn de Filipijnen, Bangladesh, Maleisië, Vietnam, Indonesië en Thailand.

Dankzij het RippleNet kan Xendpay valuta's ondersteunen die hiervoor onmogelijk waren. Het gaat hier met name om valuta's die maar in één land gebruikt worden. Zonder Ripple zijn ze genoodzaakt om samenwerkingen aan te gaan met de lokale banken in die landen. Wanneer ze voor ieder land apart een bank moeten zoeken om mee samen te werken, dan zou dit een tijdrovende klus worden. Het RippleNet voorkomt dat dit noodzakelijk is.

Bhavin Vaghela, de Head of Product Innovation van Xendpay zegt:

"Veel van de klanten van Xendpay zijn migranten. Zij gebruiken de dienst om geld terug te sturen naar familie en vrienden van thuis. Op deze manier kunnen ze hen helpen met het bekostigen van de alledaagse benodigdheden."

Naast migranten zijn het ook studenten en kleine bedrijven die de dienst gebruiken. Zij studeren in het buitenland of doen zaken met partijen uit andere landen.

RippleNet is aan het groeien

Ripple sluit de laatste tijd veel nieuwe partijen aan op z'n netwerk. In juni gaven ze aan dat ze wekelijks zo'n twee à drie nieuwe financiële instituties toevoegen aan het RippleNet. In totaal hebben ze er al meer dan 200 aangesloten.

Bronnen: Ripple, Coindesk