Tom Lee Bitcoin

Fundstrat en de '10 beste dagen' regel

28 september, na een lange week van Bitcoin verliezen, herinnert Tom Lee zijn volgers aan Fundstrat's '10 beste dagen' regel. 

Tom Lee is één van crypto's bekendste analisten. Hij publiceert periodieke marktinzichten en trends via Fundstrat. Lee's tweet houdt één oog op de toekomst: wanneer de koers van Bitcoin weer omhoog schiet moet je maximaal 10 dagen vasthouden.

Lee benadrukt dat emotioneel traden zinloos is. Alleen met harde data kan je goed geïnformeerde beslissingen nemen. Lee berust zich op de bull run van eind 2017. De koers van Bitcoin schoot toen met 1136% omhoog. Het merendeel van de groei vond toen in een periode van 10 dagen plaats.

Lee benadrukt opnieuw de noodzaak van kennis bij het investeren: als je geen ervaring hebt kun je beter bij hodling blijven. Ben je begin 2019 ingestapt dan heeft de hodler al 110% winst gemaakt dit jaar. 

Wat doet Bakkt?

Lee gaf op 20 september aan dat de launch van Bakkt een goede stresstest zou zijn voor het systeem. Als we JPMorgan analisten moeten geloven dan is Bakkt eigenhandig verantwoordelijk voor de koersdaling van Bitcoin in week 39.Toen CME group, ook een Bitcoin futures exchange, begon met traden kreeg de Bitcoin koers ook een grote, doch tijdelijke, tik.

Tom Lee trends

Lee hanteert wel meer trends als het over Bitcoin investeren gaat. Volgens Lee zal de volgende bullrun pas gebeuren wanneer de S&P 500 gaat stijgen. Lee ziet een directe correlatie tussen een gezonde S&P 500 en een gezonde Bitcoin koers. Als deze trend accuraat is dan kunnen we lang wachten. De huidige handelsoorlog tussen China en America doet de S&P 500 weinig goeds. 


Tijdelijk - Gratis €1.000 verhandelen

Maak via AllesOverCrypto een Bitvavo-Account aan en betaal over de eerste €1000 aan crypto geen handelskosten!

  • Goedkoopste crypto exchange van NL
  • Geld storten met iDEAL en beginnen
  • Zeer gebruiksvriendelijk

Account aanmaken bij Bitvavo