Crypto Ratings Council Puzzel

Het Crypto Ratings Council publiceert keurmerk voor crypto

De grootste crypto exchanges van Amerika hebben samen het Crypto Ratings Council (CRC) opgericht. Het CRC moet het reguleren van crypto mogelijk maken.

Crypto exchanges zijn allang geen pseudo criminelen die op het darkweb illegale munteenheden verhandelen. Omdat crypto langzaamaan mainstream wordt, moeten crypto exchanges hun producten binnen de wet inkaderen. Een van de grote vraagtekens is of crypto nu wel of niet hetzelfde is als een gewoon aandeel die op een traditionele beurs wordt verhandeld. Zo ja? Dan moeten de exchanges aan bepaalde vereisten voldoen om het risico rond financiële speculatie te verminderen.

Om deze vraag eindelijk te beantwoorden, hebben de grootste Amerikaanse crypto exchanges het heft in eigen handen genomen: Coinbase, Kraken, Circle Internet Financial, Bittrex, Genesis Global Trading, Grayscale Investments, Anchor Labs en DRW Holdings' Cumberland Unit vormen samen het CRC. Het CRC geeft invulling aan een vraag die eigenlijk door het SEC, de Amerikaanse regelgever 'Securities and Exchange Commission', beantwoord had moeten worden. 

SEC commissaris Hester Pierce, ook wel 'Crypto Mom' genoemd, geeft aan dat innoverende technologieën beter zichzelf kunnen reguleren, want "je kan niet zomaar terug rennen naar de regering en zeggen dat zij aansprakelijk zijn, omdat ze ons niet tegen onszelf hebben beschermd". Doordat het CRC duidelijke richtlijnen uitgeeft, in de vorm van een 1 tot 5 rating, nemen ze de onduidelijkheden rond de wettelijke identiteit van crypto weg.

De rating, 1 tot 5, gaat als volgt. Ben je, of functioneer je, als een effect, aandeel, obligatie, optie of termijncontract dan krijg je het cijfer 5. Is er absolute zekerheid dat de crypto niet als effecten optreedt dan krijg je het cijfer 1. Bitcoin is een 1: dus geen effect en daardoor vrij om te verhandelen zonder extra regelgeving. 

Politiek

Een groot deel van de deelnemers in de CRC zitten ook in de Blockchain Association: een groep die lobbyt voor SEC-vrijstelling voor crypto. De advocaat van Kraken, Mary Beth Buchanen, hoopt dat de vorming van het CRC als een positieve stap wordt gezien door het SEC. Het is nog afwachten op een antwoord van het SEC: in de tussentijd hebben traditionele investeerders meer tastbaarheid gekregen over de financiële status van crypto. 


Meer geld verdienen met crypto? Download het gratis ebook met 12 tips!

Ja, ik ga akkoord. Hiermee ontvang ik ook regelmatig waardevolle tips!