De koers van Bitcoin en altcoins heeft net een sterke klap gehad. Verdere dalingen lijken onvermijdelijk, maar we zijn uit de wurggreep en kunnen daarna lekker stijgen!

De koers van Bitcoin en altcoins - omlaag voordat we omhoog knallen

Wat gaat de koers van Bitcoin en altcoins doen? Laten we beginnen met het goede nieuws. Als je had gedaan wat ik in het vorige artikel zei, had je nu lekker winst gemaakt. Plus we zijn eindelijk uit de wurggreep tussen de $11.500 en $9500. Er is eindelijk weer actie! En actie betekent dat we weer geld kunnen verdienen. Uiteraard was het beter geweest als we omhoog waren gegaan, maar we mogen nu wel weer goedkoper bijkopen. Zou je ook klagen als je 20% korting kreeg op een broek die je wilde? Laten we kijken welke levels interessant is om hier toch een mooi slaatje uit te slaan.

>> Wil je zelf meer leren over crypto trading? Lees dan hier al onze artikelen over crypto trading en welke tools je allemaal kan gebruiken.

Wat je gaat lezen:

 • Bitcoin nadert een belangrijk level en kan gaan bouncen.
 • Toch ben ik niet overtuigd en wacht ik liever tot een iets lager level.
 • ALT/BTC pairs zien er heel goed uit! 
 • ALT/USD pairs helaas minder.
 • Dat betekent dat BTC/USD er nog slechter uitziet.
 • Ik ben er wel van overtuigd dat we hierna weer sterke stijgingen zullen zien voor Bitcoin.

De koers van Bitcoin (weekly) - Onderweg naar support, maar niet overtuigd

Zoals gezegd is het goede nieuws dat we een belangrijk support level naderen. De $7700 is een sterk level en het is niet gek als we hier gaan bouncen. Toch ben ik terughoudend, omdat een sterke daling als afgelopen week vaak opgevolgd wordt door nog een verdere daling hierna. Het liefst koop ik in deze daling pas, maar als we een sterke reactie zien bij de $7700, dan accepteer ik dat ik Bitcoin niet nóg goedkoper kan kopen. Vooralsnog ben ik vooral aan het kijken naar waar ik kan kopen en ben ik ervan overtuigd dat deze daling op de lange termijn alleen maar goed zal zijn voor Bitcoin.

Kort samengevat kan het volgende gebeuren:

 • Bitcoin bouncet hard van de $7700. Hier zet ik dan ook nog steeds mijn orders neer, maar met een scherpe stop-loss. Target: $14.000. Bij een zwakke bounce verwacht ik onderstaand scenario.
 • Capitulation. Hier hoop ik op. Dit betekent dat mensen in paniek raken waardoor Bitcoin kort hard daalt naar $6350,-. Hier verwacht ik een sterke bounce en dat we alsnog weer richting de $14.000 gaan of zelfs hoger. Dit is het ideale scenario voor het verdere verloop van de nieuwe bull markt. Plus dan heb ik lekker goedkoop Bitcoin mogen kopen.

Image
De weekly grafiek van de koers van Bitcoin in Tradingview. Hierop is duidelijk de support van $7700 te zien en de resistance van $9100

De koers van Bitcoin (daily) - Buy the dip

Wanneer een Trading Range van bijna 100 dagen breekt, dan maakt het niet uit welke kant deze opbreekt, maar de break-out zal extreem zijn. Dat is dan ook de reden waarom ik in vorige artikelen zei dat ik $8700 niet per se als een significant level zag. Toch begin ik nu ook mijn twijfels te krijgen bij $7700, omdat we wel héél hard die kant op gaan. $7350 begint een aantrekkelijker level te worden op de daily en hier zet ik dan ook mijn orders. De kans bestaat dat we ook hier doorheen breken en dan is de zone tussen de $6450 en $6150 interessant.

Kort samengevat kan het volgende gebeuren:

 • We bouncen vanaf $7350 en gaan weer lekker verder stijgen. Het eerste target zal dan $8700 zijn.
 • We zakken door richting de $6450. Hier mogen we een harde stijging verwachten. Dan zal het eerste target $7700 zijn.

Image
De daily grafiek van de koers van Bitcoin in Tradingview.

De koers van Ethereum (ETH/BTC) - Nog steeds sterk

ETH/BTC is een ander verhaal dan ETH/USD. Laten we dat voorop stellen. De ETH/BTC grafiek ziet er nog steeds sterk uit. De harde daling van afgelopen dagen is nu alweer bijna teniet gedaan en we zijn weer binnen een redelijk belangrijke support-/resistance zone gekomen. Als we boven deze zone sluiten, ben ik zeer bullish. Als we een sterke afwijzing krijgen, dan verwacht ik dat we hard gaan dalen. Vooralsnog is dat in mijn ogen alleen wel een hele kleine kans.

Op de weekly zitten we wel tegen een belangrijke resistance aan. Deze is niet makkelijk te doorbreken. Mocht dit wel gebeuren, dan is de kans groot dat we weer hard stijgen! 

Kort samengevat kan het volgende gebeuren:

 • Een daily close boven ₿0.02126 betekent dat we weer gaan stijgen. Target: ₿0.02511581.
 • Een daily close onder ₿0.02102 betekent voor mij dat we gaan dalen. Het is belangrijk dat we dan een higher low maken (hoger dan ₿0.0195, want anders zie ik dat we nog verder gaan zakken). Target is in dat geval ₿0.01838.
 • Een weekly close boven de ₿0.0221 is een zeer sterk signaal. Target: ₿0.027.
 • Een weekly close onder de ₿0.0213 is een minder goed signaal. Een daling naar de ₿0.01885 is dan realistisch.

Weekly grafiek van ETHBTC

Image
Grafiek van de koers van ETHBTC op de weekly op 30 september 2019 op Tradingview

Daily grafiek van ETHBTC

Image
De daily grafiek van de koers van ETHBTC in Tradingview.

De koers van Ethereum (ETH/USD) - Weinig kopers

Als we kijken naar de ETH/USD koers, dan ziet het er echter minder goed uit. Er lijken weinig kopers te zijn. We zitten op een zeer belangrijk support, maar de bounce hier vandaan is ronduit teleurstellend. We testen deze support nu 2 keer snel achter elkaar en dat is vaak een slecht teken. We naderen nu de 160 dollar en als we daar niet hard bouncen dan verwacht ik een daling richting de $124.

Kort samengevat kan het volgende gebeuren:

 • Een daily close boven de $171 is een goed teken en dan verwacht ik stijgingen richting de $200.
 • Een daily close binnen de support van $160-$155 zone is een goed koopmoment mits je een goede stop-loss zet. Target zal dan $171 zijn en wellicht hoger als de reactie hier goed is.
 • Een daily close onder de $155 is een zeer slecht teken en dan kunnen we zomaar dalen naar $124.

Image
rafiek van de koers van ETHUSD op de daily op 30 september 2019 op Tradingview

Altcoins in het algemeen

Voor de altcoins geldt hetzelfde als voor Ethereum. De ALT/BTC pairs zien er heel goed uit. Ik denk dat de komende dagen of weken de altcoins het beter zullen doen dan Bitcoin. Helaas zien de ALT/USD pairs er minder sterk uit. Het is niet zo dramatisch als dat we de afgelopen 1,5 jaar gewend zijn, maar heel goed is het ook niet. 

Dat betekent dat BTC/USD er helemaal slecht uitziet. De kans is in mijn ogen dan ook groot dat we nog verder zaken en daar ga ik dan ook vanuit. Zolang Bitcoin zakt, zijn voor mij ALT/USD pairs niet interessant en zit ik liever in fiatgeld. 

Ik koop Bitcoin of altcoins als:

Om een lang verhaal kort te maken, zal ik hieronder kort opsommen op welke moment ik actie onderneem. Let op! Dit is op dit moment mijn plan. In de loop van de week kan dit wijzigen aan de hand van wat de markt doet.

Ik koop:

 • Bitcoin, als Bitcoin de prijs van $7700 bereikt. Ik ben niet volledig overtuigd van deze prijs, dus ik zet een scherpe stop-loss. Target: $14.000. 
 • Bitcoin, als Bitcoin de prijs van $6350,- bereikt. Target: $14.000. 
 • Ethereum, als de daily boven de $171 sluit. Dan verwacht ik stijgingen richting de $200.
 • Ethereum, als de daily binnen de support van $160-$155 zone sluit. Niet volledig overtuigd, dus scherpe stop-loss. Target zal dan $171 zijn en wellicht hoger als de reactie hier goed is.
 • Altcoins, als ik meer duidelijkheid heb in wat Bitcoin van plan is.


Tijdelijk - Gratis €1.000 verhandelen

Maak via AllesOverCrypto een Bitvavo-Account aan en betaal over de eerste €1000 aan crypto geen handelskosten!

 • Goedkoopste crypto exchange van NL
 • Geld storten met iDEAL en beginnen
 • Zeer gebruiksvriendelijk

Account aanmaken bij Bitvavo