Ethereum web met Microsoft en Intel

Ethereum Enterprise Alliance Trusted Token wordt door Microsoft en Intel gesteund

Microsoft en Intel hebben officieel hun steun toegezegd aan de Trusted Token. De Trusted Token is door het Enterprise Etheneum Alliance (EEA) ontwikkelt om betere samenwerking tussen bedrijven te stimuleren.

De nieuwe token wordt uitgebracht op het Ethereum netwerk en is ontwikkeld om samenwerking tussen bedrijven te belonen maar ook af te dwingen. Michael Reed, Blockchain Program Manager bij Intel, geeft aan dat de Trusted Token bestaat uit drie onderdelen: een beloning token, een reputatietoken en een boete token. Reed legt uit:

De token kan bij ieder consortium toegepast worden om teamwork te stimuleren. Een goed voorbeeld is het EEA-consortium, waar we activiteiten zoals editing, specificaties bijdragen, het toevoegen en ontwikkelen van code proberen te stimuleren. Als er een beloning is dan moet je uiteraard ook een boete invoeren voor slecht gedrag, zoals te weinig bijdragen aan een project, niets nakijken en het missen van deadlines

De Trusted Token is bedacht door het Microsoft's Token Taxonomy Initiative (TTI). Het TTI is een denktank voor nieuwe tokens en moet het gebruik van tokens in de zakelijke wereld standaardiseren.

Futarchy

Het gebruik van tokens om bedrijven te motiveren is een kernfilosofie van Vitalik Buterin, medeoprichter van Ethereum. Hierdoor krijgen bedrijven een tastbare waarde die betrouwbaarder is dan een individu.

Een CEO kan bijvoorbeeld zeggen dat het bedrijf iets gaat doen, maar zonder de juiste tokens betekenen de woorden van de CEO niets. Dit systeem heet een Futarchy: het verleden speelt in een Futarchy een kernrol bij de besluitvorming. Heeft een bedrijf niet genoeg tokens om hun positie hard te maken dan wordt de kans kleiner dat medespelers akkoord gaan.

De Trusted Town gaat waarschijnlijk door het hele EEA gebruikt worden.Dat zijn 450 bedrijven die zich openstellen voor publiekelijke aansprakelijkheid. Met een fiat van Microsoft en Intel heeft de Trusted Token de potentie en een grote speler te worden in de zakelijke wereld.

Het is nog onduidelijk of de token ook buiten het bedrijfsleven een waarde gaat hebben. 


Starten met crypto en geen idee waar je moet beginnen?

Kom dan naar onze gratis online crypto training!

Bekijk hier wat je gaat leren!

Image
Online Bitcoin Training van allesovercrypto