Duitse bank

Duitse banken roepen om digitale euro

Duitse banken hebben een paper ingediend, waarin ze beargumenteren waarom er een digitale euro ontwikkeld moet worden. 

In de bewuste paper die is vrijgegeven door de Associatie van Duitse Banken (Bankenverband), roepen de banken in kwestie op dat de economie behoefte heeft aan een programmeerbare digitale euro. Het bankenverband bestaat uit meer dan 200 private commerciële banken en 11 associaties. 

Bankenverband: “Policy blijft verantwoordelijkheid regeringen”

Volgens de banken is het aan de lokale regeringen in de EU om een fatsoenlijk beleid uit te zetten omtrent het economische verkeer en blijven zij verantwoordelijk voor de policy daaromtrent. Vervolgens is het aan de banken om een degelijke invulling aan deze richtlijnen en wensen te geven, aldus Bankenverband in de paper. 

De banken willen een op cryptografie gebaseerde digitale euro hebben die, zoals ze aangeven, gecreeerd moet worden op voorwaarde dat er een soortgelijk platform voor buiten de EU ook wordt opgezet. Alternatief daarop zou kunnen zijn dat de munteenheid wereldwijd erkend wordt en niet alleen binnen de EU:

De gebruiker van deze digitale euro, of het nu mens of machine is, moet duidelijk geïdentificeerd kunnen worden. Dit vereist een Europese, of beter nog, een wereldwijde standaard. Met elke vorm van digitaal geld zou de wet- en regelgeving omtrent privacy maar ook identificatieplicht net zo sterk moeten zijn als dat momenteel het geval is bij overige geldstromen. Zo blijven we in het zadel wanneer het gaat om het voorkomen van witwaspraktijken.

Ondanks dat de banken een oproep doen om de euro te digitaliseren, geven ze aan dat er nog steeds voldoende kritiek is op crypto. Naar hun zeggen betekent het dan ook geenzins dat wanneer er een digitale euro in gebruik wordt genomen, dit automatische en vrijbrief is voor algehele acceptatie van andere cryptocurrency’s. 


Starten met crypto en geen idee waar je moet beginnen?

Kom dan naar onze gratis online crypto training!

Bekijk hier wat je gaat leren!

Image
Online Bitcoin Training van allesovercrypto