Johannesburg

Autoriteiten Zuid-Afrika buigen niet voor ransomware

De Zuid-Afrikaanse autoriteiten in Johannesburg weigeren de 4 Bitcoin aan hackers te betalen, die het gemunt hebben op gemeentelijke systemen vorige week.

In een statement op het officiële Twitterkanaal van de autoriteiten laat de gemeente van Johannesburg  weten dat het is aangevallen en dat meerdere diensten zijn geraakt. De besmette diensten omvatten onder meerdere facturatie- en betaalsystemen, systemen die data bevatten over de waarde van vastgoed en informatie over infrastructuur. Daarnaast zijn ook de eHealth en bibliotheken geïnfecteerd met de ransomware.

De aanval, die op 24 oktober plaatsvond, kwam samen met een eis om een bedrag van 4 Bitcoin te betalen, zo’n kleine 40.000 dollar, om de systemen weer vrij te krijgen. De deadline voor deze betaling was 28 oktober, maar daar hebben de autoriteiten bewust niet aan voldaan, zo laten zij weten.

Gemeente: “daad is aanval op burgers”

Raadslid Funzela Ngobeni van de gemeente en verantwoordelijk voor de Group Information en Communications Technology, laat weten dat de autoriteiten niet zullen buigen voor de eis van betaling. 

Ze laat weten dat de stad vol vertrouwen is dat het de getroffen systemen kan herstellen op een manier die waarborgt dat alle data intact blijft en dat de getroffen systemen hun integriteit niet zullen verliezen. Inmiddels zijn al een aantal van de kritieke klantgerichte systemen hersteld en opnieuw in werking genomen.

Terwijl de klantenservice van de gemeente nog niet werkt, wordt er op de achtergrond hard gewerkt aan een oplossing voor de administratie rondom burgerzaken, klantenservice en waterschappen.

“De stad heeft altijd een positie ingenomen die lijnrecht tegenover criminaliteit in welke vorm dan ook staat. Deze cyberaanval wordt dan ook niet alleen gezien als een aanval op de systemen van de gemeente, maar wordt gezien als een aanval op de mensen die in deze prachtige stad wonen.”


Starten met crypto en geen idee waar je moet beginnen?

Kom dan naar onze gratis online crypto training!

Bekijk hier wat je gaat leren!

Image
Online Bitcoin Training van allesovercrypto