landkaart

Crypto-exchanges in kaart gebracht

Volgens blockchain analytisch platform Crystal zijn Engeland, de Verenigde Staten, Hong Kong en Singapore de locaties waar het grootst aantal geregistreerde cryptocurrency-exchanges te vinden zijn.

Crystal publiceerde zijn “Report on International Bitcoin Flows 2013-2019”, waarin het inzicht gaf in de cryptocurrency-operations en Bitcoin-transacties over de hele wereld, tussen 1 januari 2013 en 30 juni 2019.

Engeland en Amerika bovenaan de lijst

Engeland, de Verenigde Staten, Hong Kong en Singapore. Daar gebeurt het, volgens het rapport van Crystal. Landen als Argentinië, India, Mexico, Rusland en Indonesië laten de minst geregistreerde registraties zijn. Interessant is ook dat maar liefst 10% van alle exchanges niet in een land geregistreerd zien. 

Image
Crypto-exchanges per land

 Geregistreerde exchanges in G20 & overig. Bron: Crystal.

Bitcoin transacties steeds gefragmenteerder

Waar in 2013 nog 96% van alle Bitcoin-transacties tussen de G20 & overig-groep plaatsvond, was dat in 2018 nog maar een slordige 70%. Hoewel de absolute waarde van transacties tussen exchanges in 2018 zo’n 92,6 miljard dollar was, werd nog maar 65,1 miljard dollar daarvan tussen de G20 en overige-groep verhandeld. 

De leiders van de G20-landen hebben opnieuw verklaard dat hun standpunt ten aanzien van cryptocurrencies ongewijzigd is gebleven. Eerder gaven zij al aan dat in hun optiek crypto geen bedreiging vormt voor de stabiliteit van het economische verkeer en dat de technologische innovatie juist een positief effect kan hebben op de economie. 

Alhoewel Engeland wereldwijd gezien wordt als marktleider wanneer het gaat om de adoptie van crypto en de innovatie op dit gebied, is het landschap nog steeds verwarrend. Hierdoor is het voor exchanges een complexe markt om in te fungeren. Dit heeft alles te maken met de extra beveiligingen vanuit Engeland om consumenten te beschermen. Dit heeft ertoe geleden dat de crypto-industrie in dat proces is verwaarloosd en daardoor voor grotere uitdagingen staat dan elders.


Tijdelijk - Gratis €1.000 verhandelen

Maak via AllesOverCrypto een Bitvavo-Account aan en betaal over de eerste €1000 aan crypto geen handelskosten!

  • Goedkoopste crypto exchange van NL
  • Geld storten met iDEAL en beginnen
  • Zeer gebruiksvriendelijk

Account aanmaken bij Bitvavo