trump bitcoin

Trump wil rente verlagen, positief voor Bitcoin?

Bitcoin kan profijt gaan hebben van Donald Trump's laatste twitter bericht. Trump wil de rente manipuleren in America. Als hij dat voor elkaar krijgt, zal de verlaagde rente investeerders richting Bitcoin trekken. 

Trump heeft met een twitter bericht van 47 woorden flink wat stof opgewaaid in de financiële sector:

De Federal Reserve moet het rentepercentage terugbrengen naar NUL, of minder.

Investeerder wil vertrouwen

De verwachting is dat een zwakke dollar hetzelfde effect gaat hebben als de zwakke Chinese Yuan en de zwakke Argentijnse Peso. Investeerders halen hun kapitaal weg bij de zwakke nationale munt en investeren in het minder politiek gevoelige Bitcoin. Dit effect heeft in China en Argentinië de prijs van Bitcoin scherp verhoogd.

Als Trump de Federal Reserve (de Nationale Bank van America) zover zou krijgen, kan het rijkste land op aarde een flink effect hebben op de prijs van Bitcoin. 

Draghi spookt mee

De NOS rapporteert vandaag de verwachting dat Mario Draghi, president van de Europese Centrale Bank, een renteverlaging gaat aankondigen. Dit zal effect hebben op alle banken, en spaarrekeningen, in de eurozone. De kans is groot dat spaarders óók in de EU naar Bitcoin zullen trekken.

The perfect storm?

Trump is controversieel. De eerste twitter reactie liegt er niet over. Bishop Talbert Swan zegt:

Budget tekort is $880 biljoen door jou. Je bent een ramp.

Dat gezegd: dit zijn geen geruchten, maar grote financiële kopstukken die zware economische veranderingen willen doorvoeren. Van Draghi horen we vandaag meer; van Trump natuurlijk ook. 


Tijdelijk - Gratis €1.000 verhandelen

Maak via AllesOverCrypto een Bitvavo-Account aan en betaal over de eerste €1000 aan crypto geen handelskosten!

  • Goedkoopste crypto exchange van NL
  • Geld storten met iDEAL en beginnen
  • Zeer gebruiksvriendelijk

Account aanmaken bij Bitvavo