Altcoin weekend

Bloomberg ziet trend: altcoins zoals Ether stijgen in het weekend

Ether heeft de afgelopen 12 weken consequent positieve resultaten geboekt in het weekend. De trend is opmerkelijk, omdat de groei de afgelopen 10 dagen zelfs sterker is dan die van Bitcoin.

Vorige maand kwam het nieuws naar buiten dat Ether's onderliggende blockchain Ethereum op 90% capaciteit zat met als resultaat dat de kosten per transactie omhoog zouden gaan. Dit nieuws heeft Ether geen windeieren gelegd, aangezien de koers stabiel aan het stijgen is. Schaarste krikt de transactieprijs omhoog, maar heeft voorlopig geen negatief effect op de prijs van Ether. 

Verwachtingen altseizoen

XRP is de laatste 11 dagen ook goed bezig met stijgen: we hadden op woensdag zelfs een dag met consequent groene cijfers voor alle altcoins. eToro analist Mati Greenspan is sceptisch en ziet het alt-seizoen nog niet van start gaan. 

Han Kao, CEP van Crypto Briefing, denkt dat een lagere Bitcoin niet per se een hogere altcoin betekent. Wel verwacht hij dat altcoins, en de projecten waar ze mee verbonden zijn, zichzelf gaan bewijzen en daardoor hun eigenwaarde omhoog zullen halen. Deze gedachte wordt gedeeld door Scott Freeman, oprichter van JST Capital: 

Met de gewaarwording dat deze technieken worden overgenomen, en dat ze echte problemen oplossen . . . zal de waarde [van altcoins] beter erkend worden.

Verklaring weekend trend

Bloomberg heeft drie maanden geleden een vergelijkbare trend gevonden bij Bitcoin. Crypto bedrijven gebruiken vaak maandagen om nieuws uit te brengen. De conclusie van Bloomberg was dat grote investeerders anticiperend handelen op mogelijk nieuws van maandag en daardoor extra speculeren in het weekend. 

Een alternatieve hypothese is de FOMO-hypothese: investeerders kopen in het weekend om de stijgende lijnen van doordeweeks niet te missen. 

Of Altseason echt gaat beginnen is onduidelijk: dat Ether in het weekend omhoog gaat, is in de afgelopen 12 weken wel bewezen. 


Tijdelijk - Gratis €1.000 verhandelen

Maak via AllesOverCrypto een Bitvavo-Account aan en betaal over de eerste €1000 aan crypto geen handelskosten!

  • Goedkoopste crypto exchange van NL
  • Geld storten met iDEAL en beginnen
  • Zeer gebruiksvriendelijk

Account aanmaken bij Bitvavo