orkaan

Blockchain maakt liefdadigheid transparant

Op 5 september is Binance Charity, onderdeel van crypto exchange Binance, begonnen met het inzamelen van donaties voor de slachtoffers van orkaan Dorian. Vooral de Bahamas zijn zwaar getroffen. 'Binance for Hurricane Relief', zoals de inzamelingsactie heet, is reclame voor Binance. Echter, speelt het programme wel in op een universele behoefte van donateurs: transparantie over waar het geld naartoe gaat. 

Het schoolvoorbeeld is de tsunami van 2004. Meer dan veertien landen waren getroffen met de meeste slachtoffers en schade in Indonesië, Thailand en Maleisië. Voor de wederopbouw is toen wereldwijd 11.5 miljard euro ingezameld: het merendeel is nooit aangekomen waar het nodig was. Hetzelfde verhaal geld voor de fondsen die na orkaan Matthew zijn ingezameld voor de wederopbouw van Haïti.

Transparantie zorgt voor aansprakelijkheid

het gebruik van blockchain bij het inzamelen van fondsen zorgt ervoor dat Binance exact kan aantonen waar het geld vandaan komt, hoeveel er nog over is en wat er met het geld is gedaan. Totale transparantie is de toekomst voor liefdadigheid: waarom zouden mensen niet doneren als ze 100% zeker weten dat het geld bij goed terecht komt?

Is Binance wel het goede platform voor liefdadigheid?

Vanuit een commercieel perspectief misschien niet. Op het moment van schrijven heeft de inzamelactie nog maar 5866 dollar ingezameld. De crypto wereld is langzaamaan uit de anonimiteit en obscuriteit aan het klimmen. Crypto exchanges spelen een centrale rol in het legitimeren van crypto en blockchain. Dankzij deze spilfunctie zijn ze de perfecte speler om crypto/blockchain liefdadigheid naar buiten te brengen. 

Het 'Binance for Hurricane Relief' fonds accepteert Bitcoin (BTC), Binance Coin (BNB) en XRP. Doneren kan hier.


Tijdelijk - Gratis €1.000 verhandelen

Maak via AllesOverCrypto een Bitvavo-Account aan en betaal over de eerste €1000 aan crypto geen handelskosten!

  • Goedkoopste crypto exchange van NL
  • Geld storten met iDEAL en beginnen
  • Zeer gebruiksvriendelijk

Account aanmaken bij Bitvavo